1. Discover lexus
  2. Technology
  3. Pioneering technology
ODABERITE

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

Tehnologija iz temelja mijenja iskustvo vožnje. Mi u potpunosti pozdravljamo te promjene. Naše nove značajke i inovacije imaju samo jedan cilj: sasvim novo iskustvo vožnje.

PREOBLIKOVANO ISKUSTVO VOŽNJE

Najmodernija tehnološka otkrića mijenjaju definiciju vozača i putnika. Dok inovativna tehnologija sve brže radikalno mijenja iskustvo vožnje, mi istražujemo sve njezine mogućnosti. Naši konceptni automobili utjelovljuju viziju budućnosti.

POMICANJE GRANICA TEHNOLOGIJE

Naši konceptni automobili temelje se na tehnologiji budućnosti, a usto pomažu i njezinom daljnjem razvoju. Konceptni automobili LF-FC, UX i koncept kinetičkog sjedala predstavljaju projekcije za budućnost, ali su i inovativni laboratoriji u kojima testiramo hrabre nove ideje i kreativnim načinom razmišljanja ostvarujemo tehnološki napredak.

NOVI KONCEPT SJEDALA

Revolucionarni Lexusov koncept kinetičkih sjedala predstavljen je na izložbi Paris Motor Show 2016. Pristupivši pitanju sjedala na sasvim novi način, razvili smo inovativnu mrežastu konstrukciju koja pruža visok stupanj udobnosti.

Moderna vlakna stabiliziraju pokrete vozača i pružaju sigurnost i potporu. Kada sjednete u ovakvo sjedalo, možete opustiti i tijelo i um.

INTELIGENTNA SUČELJA

Zamisao konceptnih automobila UX i LF-FC jednostavniji je, prirodniji i ljudskiji način komunikacije s vozilom.

Ova će vozila uskoro moći tumačiti vaše pokrete i dodire i reagirati na njih. Na pomolu su i hologrami.

INOVATIVNE ZNAČAJKE MODELA LS

Model LS hrabro postavlja nove standarde na polju tehnologije. Sigurnosni sustav Lexus Safety System + nadopunjen je naprednim novim značajkama koje pomažu vozaču više no ikada prije. Sustav za prepoznavanje sudara (PCS), upozorenje pri napuštanju voznog traka (LDA) i dinamični tempomat dodatno su usavršeni. Model LS pomaže pri sprječavanju sudara na nove i inovativne načine značajkama kao što su sustav za prepoznavanje pješaka i sustav pomoći za aktivno upravljanje te tako na intuitivan i inteligentan način usavršava i nadopunjuje vozačevu percepciju