1. New Cars
 2. RX
ODABERITE
Početna cijena od (sa PDV-om)
87.504 €
92.504 €
Potpuno novi RX izaziva uzbuđenje od samog početka i ikonski je luksuzni SUV s kojim ćete privlačiti poglede i biti ispred svih. Vozilo odiše snagom elektrifikacije i izgleda moćno iz svakog kuta, a u unutrašnjosti je kokpit „Tazuna”, u potpunosti usmjeren na vozača, dok je u dodatnoj opremi dostupna izvedba s kožom. Da biste doista „iskusili nešto zapanjujuće”, samo se provozajte novim modelom RX 450h+ Plug-in Hybrid, RX 500h Performance Hybrid ili RX 350h Self-Charging Hybrid i bit će vam jasno o čemu pričamo.
 • DETALJNIJE O MODELU RX 450h+

                                                                              Saznajte više o potpuno novom modelu Lexus RX 450h+ Plug-In Hybrid, savršenom odabiru ako tražite luksuzni SUV.                                                                                                                          

 • FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI

                                                                        Međunarodni filmski festival u Veneciji 2022. prestižna je lokacija na kojoj smo predstavili elektrificirane modele vozila Lexus, uključujući potpuno novi luksuzni SUV RX. 

 • „NOVO POGLAVLJE” U PRIČI O DIZAJNU LEXUSA

  Na potpuno novom luksuznom SUV modelu RX, „novo poglavlje” u priči o dizajnu obuhvaća produžen poklopac motora, posebno oblikovana vrata, veće kotače i novi dizajn s „vretenastom karoserijom”.

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

6 Opcije

 • RX - Comfort - SUV (5 vrata)

  RX Comfort

  Hybrid
  SUV (5 vrata)

  Odaberite svoj motor

  Od

  87.504 €

  92.504 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4
 • RX - Business - SUV (5 vrata)

  RX Business

  Hybrid
  SUV (5 vrata)

  Odaberite svoj motor

  Od

  93.169 €

  98.169 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4

  Od

  92.952 €

  101.952 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4
 • RX - Executive - SUV (5 vrata)

  RX Executive

  Hybrid
  SUV (5 vrata)

  Odaberite svoj motor

  Od

  96.360 €

  101.360 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4

  Od

  95.759 €

  104.759 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4
 • RX - Sport Design - SUV (5 vrata)

  RX Sport Design

  Hybrid
  SUV (5 vrata)

  Odaberite svoj motor

  Od

  97.107 €

  102.107 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4
 • RX - Luxury - SUV (5 vrata)

  RX Luxury

  Hybrid
  SUV (5 vrata)

  Odaberite svoj motor

  Od

  106.709 €

  111.709 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4

  Od

  105.024 €

  114.024 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X4
 • RX - Sport - SUV (5 vrata)

  RX Sport

  SUV (5 vrata)

  Odaberite svoj motor

  Od

  117.452 €

  122.452 €

  6 stupanjski automatski mjenjač | 4X4

RAZINA OPREME F SPORT DESIGN

 • RAZINA OPREME F SPORT DESIGN DOSTUPNA JE ZA MODELE
  RX 450h+, RX 350h & RX 350.

  Za asortiman modela RX sada je dostupna sportska razina opreme F SPORT Design. Ova varijanta opreme dostupna je za plug-in hibridni model RX 450h+, hibridni model sa samostalnim punjenjem RX 350h i model s benzinskim motorom RX 350.

  Zahvaljujući upečatljivim elementima dizajna, modeli RX s razinom opreme F SPORT Design sigurno neće proći nezapaženo. Crna, mrežasta prednja rešetka i uvodnici zraka dodatno naglašavaju smion izgled i pojavu na cesti modela RX. Crni, prednji donji odbojnik i crni stražnji odbojnika, oba s umetcima u srebrnoj boji i satinirane završne obrade, savršeno naglašavaju sedam premium opcija za boju karoserije, uključujući ekskluzivnu bijelu F White i plavu Sapphire Blue, koje su dostupne za model F SPORT.

 • UPEČATLJIV SPORTSKI IZGLED

                                                                                                                                                                    Upečatljiv i elegantan izgled modela razine opreme F SPORT Design dodatno je naglašen elegantnim crnim kućištima vanjskih retrovizora i dinamičnim crnim kotačima od 21”, s istim dizajnerskim elementima koji su karakteristični za razinu opreme F SPORT Performance, ali u upečatljivoj crnoj boji visokog sjaja.

  Modeli F SPORT Design se odmah mogu prepoznati po ekskluzivnoj oznaci, koja diskretno prikazuje legendarni Lexus F na srebrnoj pozadini, a pozicionirana je bočno na vozilu koje je ikonskog RX coupé oblika.

 • LUKSUZ I UDOBNOST

                                                                                                                                                                              U unutrašnjosti, prostran putnički prostor čistih linija u razni opreme F SPORT Design ugodne i luksuzne detalje koje su izradili poznati Lexusovi Takumi majstori. Ambijentalna rasvjeta u više boja i presvlake sjedala od glatke kože u osnovnoj su opreme na modelima razine opreme F SPORT Design. Dostupne su četiri kombinacije boja za unutrašnjost, uključujući svijetle opcije u bež boji Ammonite Sand i boji lješnjaka. Za upravljačem, direktne i istovremeno intuitivne komande za vozača pozicionirane su u skladu s konceptom dizajna Lexus Tazuna, a omogućuje jednostavnije rukovanje i lakši pristup izvorima informacija kako bi se sva pažnja mogla usmjeriti na čisti užitak pri vožnji.

PERFORMANSE

 • IZNIMNO SNAŽNA PLATFORMA

                                                                                    Novi RX izgrađen je na platformi GA-K, s duljim međuosovinskim razmakom, ali i dodatnim poprečnim nosačima i sponama za veću krutost. Veća krutost omogućila je Lexusovim inženjerima da preciznije ugode ovjes, čime su poboljšane performanse, ali i udobnost. Nova je platforma 90 kg lakša i ima niže gravitacijsko središte. Premda je međuosovinski razmak 60 mm dulji, ukupna duljina ostala je ista i smanjen je bočni nagib kotača, širina traga kotača je veća i kotači su veći, pa vozilo izgleda stabilnije i bolje drži cestu.

 • REGULACIJA SNAGE PUTEM SUSTAVA DIRECT4 / E-FOUR

  Raspodjelu i dovod snage na modelu RX 500h kontrolira sustav DIRECT4, ekskluzivno tehničko rješenje za veću snagu vožnje iz Lexusa. Ovaj novi sustav neprekidno regulira i izjednačava omjer snage i momenta koji se prenosi na prednju i stražnju osovinu u svakoj situaciji tijekom vožnje, preciznije nego što bi to mogao ijedan mehanički sustav. Tako se stvara bolji osjećaj i povezanost između ceste i kola upravljača i DIRECT4 jamči bolju razinu upravljivosti i stabilnost te izvrsnu dinamičnost pri vožnji većim brzinama. Električni sustav pogona na sva četiri kotača E-FOUR, dostupan na novim modelima RX 350h i RX 450h+ unaprijeđen je i ima stražnji elektromotor od 40kW, koji uvijek radi i pruža veći moment i bolju trakciju.

 • PRILAGODLJIVI VARIJABILNI OVJES*

                                                                                  Novi stražnji višezglobni stražnji ovjes modela RX, osim što pruža značajno bolje performanse, pruža veću bočnu stabilnost i paralelnost u odnosu na tlo. Podnosi više razine momenta, što značajno smanjuje buku, vibracije i neudobnosti. Prilagodljivi varijabilni ovjes (AVS) posebno je ugođen za bolje vozne karakteristike i bolju upravljivost pri većim brzinama u zavojima, a regulira i silu amortizacije na sva četiri kotača.

  *Dostupan isključivo na modelu RX 500h i modelima RX 450h+ i RX 350h s razinom opreme Luxury

Iznimno tih i s ukupno gledano vrlo niskim emisijama CO2 od 1,1 do 1,2 g/km, Lexus RX 450h+ Plug-in Hybrid podiže ljestvicu kad su u pitanju elektrificirana vozila „bez kompromisa”. Sa snagom od 309 DIN, jamči zapanjujuće ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,5 sekunde, a sve to zahvaljujući plug-in hibridnom sustavu visokog kapaciteta koji kombinirano upotrebljava 2,5-litreni benzinski motor s elektromotorom/generatorom i litij-ionsku bateriju od 18,1 kWh. Pored vodećeg u klasi dosega samo na struju od 69 km (u ciklusu mješovite vožnje i do 90 km pri gradskoj vožnji), RX 450h+ može razviti brzinu do 135 km/h u načinu rada EV.

Posebno dizajniran za izvrsne elektrificirane performanse, uzbudljivi novi model RX 500h Performance Hybrid prvi je hibridni automobil marke Lexus s turbopunjačem. Zahvaljujući snazi koju osigurava potpuno novi hibridni sklop 2,4-litrenog turbo motora i automatskog mjenjača od 6 brzina, izlazna snaga modela iznosi 371 DIN ks ili 273 kW, što jamči uzbudljivo ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 6,5 sekunde. Budući da osigurava bolji osjećaj između ceste i kola upravljača, pogonski sustav DIRECT4 jamči izvrsne razine upravljivosti i stabilnosti čak i pri velikim brzinama.

Pružajući udobnost i ulijevajući povjerenje u svim situacijama tijekom vožnje, Lexusov hibrid sa samostalnim punjenjem, RX 350h, savršeno upravlja snagom 2,5-litrenog benzinskog motora i elektromotora, isporučujući snagu od 250 DIN ks ili 184 kW. Kao rezultat toga, ubrzava od 0 do 100 km/h za 7.9 sekundi, iznimno je učinkovit, s emisijama CO2 od 142 do 149 g/km i potrošnjom goriva od 6,3 do 6,6 l/100 km. A budući da se sustav puni tijekom vožnje, kretanja ili kočenja, i doseg vožnje koji vam je na raspolaganju je izvrstan.

SIGURNOST

 • TREĆA GENERACIJA SUSTAVA LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Potpuno novi RX opremljen je naprednim sustavima za aktivnu sigurnost i pomoć pri vožnji, s najnovijom 3. generacijom sustava Lexus Safety System +, koji je poboljšan i sadrži dodatne funkcije koje pružaju bolje sigurnosne performanse. Među tim dodatnim funkcijama su proaktivni sustav za pomoć pri vožnji sa servo upravljanjem i novi sustav za nadzor vozača Driver Monitor koji prati znakove umora ili ometanja kod vozača. Osim toga, sustav za proaktivnu pomoć pri vožnji Proactive Driving Assist, upotrebljava prednju kameru kako bi utvrdio pod kojim kutom je zavoj i prilagođava silu upravljanja prije ulaska u zavoj.

 • NAPREDNI SUSTAV ZA ZAŠTITU PRIJE SUDARA

                                                                                  Osim što detektira motocikliste po danu, poboljšani sustav za zaštitu prije sudara omogućuje izbjegavanje većeg broja potencijalnih sudara, primjerice, prilikom skretanja lijevo/desno ili kad se netko ubacuje u vaš prometni trak. Sustav može detektirati rizike od sudara s vozilima koja dolaze u susret ili pješacima prilikom skretanja na raskršću. Zahvaljujući sustavu servo upravljanja u slučaju nužde povećana je sposobnost izbjegavanja sudara.

 • DINAMIČNI RADARSKI REGULATOR BRZINE

                                                                                 Ovaj sustav upotrebljava radarske senzore s valnom detekcijom od nekoliko milimetara i kameru za detektiranje vozila ispred, a kako bi održavao propisani razmak od vozila ispred. Ako se vozilo ispred zaustavi, zaustavit će se i RX. Kad vozilo ispred ponovno krene, krenut ćete i vi. Brzo detektira usporavanje vozila ispred i, zajedno sa sustavom za zadržavanje u prometnom traku, bolje i prirodnije prati linije zavoja. Dinamični radarski regulator brzine će isto tako spriječiti da naletite na sporije vozilo koje vozi izvan svog prometnog traka.

Opremljen našim najnovijim sustavom za pomoć pri otkrivanju prepreka, inovativni proaktivni sustav za pomoć pri vožnji u kombinaciji s tehnologijom aktivnog pružanja pomoći pri vožnji na vozilu RX nadzire ostale sudionike u prometu, detektira prepreke ispred vas i proaktivno regulira rad kočnica i servo upravljača kako biste ostali na sigurnoj udaljenosti od njih. Osim toga, sustav za pomoć pri usporavanju pomaže vam kod otpuštanja gasa prije nego što uđete u zavoj ili kad pretječete neko vozilo, omogućujući vam jednostavnije i sigurnije usporavanje. Sustav i detektira zavoje ispred vas i prilagođava snagu servo upravljanja za lakše, sigurnije i preciznije upravljanje.

Naš inovativni sustav automatskog uključivanja dugih svjetala BladeScan® (AHS) vozačima pruža veće vidno polje u odnosu na klasična LED prednja svjetla. Pri radu projicira svjetlo s dvanaest LED svjetiljki na zrcalo u obliku lopatice koje se okreće brzinom od 6000 o/min i kroz posebnu leću kako bi se generirao širok svjetlosni snop. Brojna provedena testiranja pokazala su da omogućuje da se ranije uoče prometni znakovi i pješaci bez opasnosti od zasljepljivanja drugih vozača.

Pored iznimno snažne zaštitne ćelije za putnike, zaštita putnika dodatno je poboljšana s 12 SRS zračnih jastuka: zračnim jastukom s otvaranjem u dvije faze i zračnim jastukom za koljena za vozača, zračnim jastukom s otvaranjem u jednoj fazi za suvozača, središnjim zračnim jastukom za smanjenje kontakta između vozača i suvozača, bočnim zračnim jastucima na prednjim sjedalima i zračnim jastucima zavjesama koji se otvaraju po čitavoj duljini s obje strane u putničkom prostoru.

UPEČATLJIV DIZAJN

 • NOVI NAPLATCI OD LAKE LEGURE

                                                                                                                                                                                                                                                          Posebno osmišljeni za razine opreme Luxury, ovi 21“ naplatci kotača s 20 krakova i upadljivom metalik završnom obradom te strojno obrađenim detaljima novi model RX čine posebno upečatljivim.

 • VRETENASTA KAROSERIJA / PREPOZNATLJIV DIZAJN PREDNJE REŠETKE / TROSTRUKA LED SVJETLA

                                                                                      U duhu elektrifikacije, naši su dizajneri prihvatili nove izazove i odlučili primijeniti novi dizajn „vretenaste” karoserije za novi model RX. Zahvaljujući tome prednja se rešetka bolje uklapa u konstrukciju i dodatno su naglašeni osjet elektrificirane snage i nisko gravitacijsko središte vozila. Kompaktnija i elegantnija prednja svjetla, uvodnici zraka i širi trag kotača (15 mm) dodatno naglašavaju stabilan i samouvjeren izgled vozila. Elegantnija, upečatljivija i više vodoravna LED prednja svjetla s 3 projektora i sustavom prilagodljivih dugih svjetala BladeScan®, eng. Adaptive High-beam System (AHS), iznimno su upečatljiva i sofisticirana.

 • DIZAJN STRAŽNJEG KRAJA PREPOZNATLJIV ZA LEXUS / VRATA PRTLJAŽNIKA S ELEKTRIČNIM UPRAVLJANJEM

                                                                              Straga Lexus ima nova svjetla, upečatljivog L-dizajna, koja se protežu po čitavoj širini stražnjeg kraja na novom modelu RX. Ova jednostruka stražnja svjetla, karakteristična za Lexus, dodatno naglašavaju ikonski oblik modela RX, dok zbog šireg traga kotača (za 65 mm) vozilo izgleda još robusnije i moćnije na cesti. Osvježen, moderan i lako prepoznatljiv, novi logotip LEXUS nalazi se na sredini vrata prtljažnika. Vrata prtljažnika s električnim upravljanjem na daljinu iznimno su brza i brzo reagiraju, a jamče praktičan i jednostavan utovar i istovar stvari, posebice kad su vam ruke pune kad dolazite iz kupovine. Ključ može ostati u vašem džepu, a vrata prtljažnika otvorit će se kad prijeđete stopalom ispod stražnjeg odbojnika.

Kako bi putnički prostor bio još više usmjeren na vozača, Lexus je osmislio koncept kokpita Tazuna. Naziv koncepta, Tazuna, japanska je riječ koja znači „konjske uzde”, a sve je u njemu usmjereno na direktnu, a opet intuitivnu kontrolu. Izvori informacija kao što su multimedijski zaslon, brojčanik i „head-up” zaslon, grupirani su tako da se sadržaj s njih može čitati uz minimalne pokrete oka i pomicanje glave. Dizajneri modela RX učinili su sve kako bi stvorili minimalistički, a opet intuitivan i dobro promišljen prostor u unutrašnjosti i pritom su rabili najkvalitetnije materijale. Ono što valja posebno istaknuti jest da je dostupna opcija u kojoj nema kože životinjskog podrijetla zbog sve veće potražnje potencijalnih klijenata koji su vegani ili su ekološki osviješteni. Na automobilima razine opreme Comfort kolo upravljača i kugla ručice mjenjača presvučeni su visokokvalitetnom oblogom TAHARA.

Nova Lexusova značajka Mood Select prilagođava ambijentalnu rasvjetu u vozilu RX primjenom željene boje iz palete koja sadrži 64 boje. Utemeljeno na našoj filozofiji dizajna „L-finesse”, Lexusovi dizajneri interijera razvili su četrnaest nijansi za izražavanje emocija i osjećaja koji se osjećaju prilikom gledanja prekrasnih prirodnih pojava. Cilj jest bojama stvoriti atmosferu tipične japanske gostoljubivosti „Omotenashi”, a dostupno je više tema:

 • Iscjeljivanje: smirene nijanse boje koje stvaraju prostor koji „iscjeljuje” u kojem u savršenom skladu egzistiraju energija zelenog svijeta prirode i snažna energija dinamičnosti života.
 • Opuštanje: tople nijanse boje koje stvaraju „opuštajući” prostor pun vitalnost koji prenosi sunčevu energiju i životnu energiju iz zemlje.
 • Stimuliranje: bijeli tonovi koji stvaraju „stimulirajući” prostor u kojem osnažujuća sunčeva svjetlost tijekom dana nježno potiče i stimulira um.
 • Fokusiranje: mistične i hladne nijanse boje za stvaranje prostora za „fokusiranje” uma koje vjerno dočaravaju prolazak vremena i prijelazna stanja prirodnog svijeta kroz boje.
 • Poticanje boljeg raspoloženja: vatreni tonovi koji stvaraju „uzbudljiv” prostor koji potiče bolje raspoloženje kod vozača dočaravanjem promjenjive temperature vatre kroz boje.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • SUSTAV OZVUČENJA MARK LEVINSON* S 21 ZVUČNIKOM

  Putnički prostor modela RX, koji je gotovo potpuno tih, ujedno je i savršen prostor za novi, besprijekorni sustav ozvučenja Mark Levinson Premium Surround Sound s 21 zvučnikom. U osnovnoj opremi na višim razinama opreme i posebno razvijen kod našeg partnera za sustave ozvučenja, ovaj ekskluzivni sustav posebno je prilagođen arhitekturi unutrašnjosti vozila. Pružajući doživljaj istovjetan 7,1-kanalnom kućnom kinu uz pomoć novog sustava ozvučenja 3D Surround Mark Levinson Surround System i funkcije Quantum Logic Immersion, ClariFi analizira izvor komprimiranog zvuka i nadoknađuje izgubljene podatke kako bi isporučena kvaliteta zvuka bila izvanredna. Kako bi se što vjernije dočarao osjećaj koncertne dvorane, subwoofer od 22 cm u prtljažnom prostoru proizvodi bogat i snažan zvuk koji dodatno pojačava doživljaj i oblikuje izvornu glazbu.

  *Dostupan isključivo na modelu RX 500h i modelima RX 450h+ i RX 350h s razinom opreme Luxury

 • ZASLON DIGITAL PANORAMIC VIEW MONITOR

  Za lakšu vožnju u skučenim prostorima zaslon Digital Panoramic View Monitor pruža prikaz pod 360° područja oko vozila te unaprijed snimljen prikaz područja ispod vozila. Kreira i virtualnu 3D sliku vašeg vozila RX, prikazujući vozilo odozgo, s linijama na zaslonu koje se prikazuju kako bi vam omogućile lakše manevriranje i sljedećim značajkama:

  • Sustav za nadzor bočnih strana vozila koji vam pomaže da lakše procijenite udaljenost od drugih vozila kad prolazite pored njih na uskoj cesti.
  • Sustav za pomoć pri skretanju koji vam pomaže da izbjegnete rubnike prilikom skretanja.
  • Prednji sustav za otkrivanje vozila pod pravim kutom koji vas upozorava na prepreke i vozila ispred i bočno pored automobila.
  • Sustav za zaštitu prije sudara i sustav dodatne parkirne kočnice koji vas upozoravaju na mogući sudar i čak poduzimaju preventivne radnje.
  • Prikaz područja ispod vozila RX, što vam može pomoći kad vozite po neravnim podlogama.
 • SAFE EXIT ASSIST

                                                                                  Elektronički sustav za ulazak ili izlazak iz vozila s e-zasunom na modelu RX povezan je sa sustavom za nadzor mrtvog kuta na automobilu. Ekskluzivna značajka Safe Exit Assist sprečava putnike da otvore vrata kad se vozilu straga približavaju druga vozila ili biciklisti. Lexus smatra da ovaj sustav može spriječiti više od 95 % nesreća do kojih dolazi otvaranjem vrata u nezgodnom trenutku.

Podaci vozila projiciraju se u boji izravno na vjetrobransko staklo. Ovaj 10” „head-up” zaslon omogućuje vam da pregled postavki sustava za navigaciju, sigurnosnih značajki, informacije i postavke zvuka bez skidanja pogleda s ceste. Upravljanje je jednostavno zahvaljujući dodirnim prekidačima na kolu upravljača.
SAZNAJTE VIŠE O NAŠIM TESTNIM VOZAČIMA

NAŠE OBEĆANJE TESTNE VOŽNJE

Doživite zapanjujuće iskustvo s Lexus probnom vožnjom, sami birate vozilo, lokaciju i duljinu vožnje.

POGODNOSTI ZA KORISNIKE

Naš je cilj da vaše iskustvo kao vlasnika automobila Lexus bude doista zapanjujuće. U okviru ove ponude nudimo besprijekorne usluge koje će zadovoljiti vaše potrebe i potrebe vašeg automobila. Pogodnosti uključuju sljedeće:

 • Lexus relax do 10 godina jamstva
 • jamstvo na hibridnu bateriju u trajanju od 10 godina
 • besplatna provjera stanja hibridne baterije svake godine
 • aplikacije My Lexus i Lexus Link.

 

DRUGI MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl