1. Discover electrified

LEXUS ELEKTRIFICIRANA VOZILA

Lexus trenutno uređuje završne detalje na posve novom modelu baterijskog električnog vozila pod nazivom Lexus RZ

Razvijen na potpuno novoj posebnoj platformi e-TNGA, konstruiran je za ostvarivanje nevjerojatnog doživljaja vožnje koja će uz pomoć kombinacije Lexusovog komfora i vrhunskih voznih karakteristika postaviti novo mjerilo za baterijska električna vozila.

Zahvaljujući dodatku uzbudljivih naprednih tehnologija kao što je ekskluzivni sustav DIRECT4 za kontrolu pogonske sile, RZ će omogućavati nevjerojatno držanje ceste i ponašanje u zavojima pa će vozač imati još jači osjećaj pouzdanosti i kontrole.

Sustav DIRECT4 dinamički upravlja pogonskom silom koja se prenosi na kotače te konstantno optimizira količinu snage koja se prema njima isporučuje. Tako se RZ tečno prebacuje s pogona na prednje kotače na pogon na stražnje kotače ili za tren oka pruža razne kombinacije pogona na sve kotače.

Novi će RZ biti dostupan i s najmodernijim sustavom električnog upravljanja koje pruža komfor i praktičnost na način da uklanja potrebu za klasičnim ispreplitanjem ruku na obruču upravljača prilikom vožnje malim brzinama ili parkiranja. Zamislite polukružno okretanje jednostavnim pokretom obruča upravljača. Obruč upravljača jedinstvenog oblika ujedno omogućuje jasnu vidljivost svih potrebnih informacija, od instrumentne ploče do projiciranog zaslona na vjetrobranskom staklu.

Posve novi RZ bit će predstavljan u prvoj polovici 2022. godine.

KAKAV JE OSJEĆAJ

Lexus već duže od 15 godina donosi inovacije i unapređenja na području elektrifikacije, a konačni su rezultat uzbudljivi, ekonomični i trajni automobili. Gotovo nečujni pogonski sklop omogućuje dinamičan doživljaj vožnje, a istovremeno štiti planet. Vodeće svjetske tehnologije sve elemente čine sigurnima, fluidnima i luksuznima. Sljedeća je generacija ovdje, a osjećaj je fantastičan.

TIPOVI ELEKTRIČNOG POGONA

 

Odlučite se za potpuno električno vozilo ili odaberite usklađenost i kontrolu koje pruža hibridno vozilo. Lexus vam nudi sve opcije koje želite za elektrificiranu budućnost.

POTPUNO ELEKTRIČNI POGON

Bez goriva i ispušnih plinova, samo stotine kilometara tečne vožnje do kratkog predaha za punjenje.

 

SAMOPUNJIVI HIBRID

Genijalni Lexusov pogonski sklop omogućuje rad bez utičnice na način da savršeno spaja električni i benzinski pogon.

NX
NX COMFORT
UX
UX FINESSE Crossover
UX EV
UX EV Comfort
ES
ES COMFORT Limuzina 4 vrata
RX
RX Finesse SUV (5 vrata)
RXL
RXL Executive SUV (5 vrata)
LC
LC Luxury Coupe 2 vrata
LS
LS Finesse Limuzina 4 vrata (LWB)

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr