1. Discover electrified
  2. Plug-In Hybrid
ODABERITE
LEXUS ELEKTRIFICIRANA VOZILA

PRIKLJUČNI HIBRID

Naša nova Lexus plug-in hibridna tehnologija kombinacija je snažnih performansi Lexusovog hibridnog vozila sa samostalnim punjenjem i izvrsnih sposobnosti električnog vozila (EV) koje donosi vodeću u klasi profinjenost i eleganciju, velik doseg na struju i učinkovitost električnog i hibridnog modela.

ŠTO JE PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO?

Model Lexus Plug-In Hybrid ima dva izvora snage: iznimno uglađen benzinski motor i veliku litij-ionsku bateriju koje pogone elektromotor/generator. Potpuno napunjen, model Lexus Plug-In Hybrid može prijeći u načinu samo na struju više od 64 km, a kad se baterija isprazni, prebacuje se visokoučinkovit hibridni način rada.

PRAKTIČNO PUNJENJE

Na modelima Plug-in Hybrid litij-ionska baterija puni se tako da se kabel automobila priključi u izvor napajanja. Premda se novi Lexus NX 450h+ može priključiti u običnu kućnu utičnicu, preporučujemo vam Lexus Wallbox radi bržeg punjenja.

PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO

SAZNAJTE SVE O POTPUNO NOVOM MODELU NX

PIONIRI U ELEKTRIFIKACIJI

Lexus smatra da je za smanjenje emisija stakleničkih plinova i za ostvarenje nulte emisije, cilja koji tvrtka planira ostvariti do 2050. godine, ključna učinkovita elektrifikacija. Od trenutka kad je model RX 400h plasiran na tržište 2005. godine, kao prvi elektrificirani luksuzni automobil na svijetu, Lexus je poduzeo inicijativu i radi na razvoju i promicanju upotrebe ekološki podobnih hibridnih vozila sa samostalnim punjenjem.

Osim smanjenja emisija automobila, tvrtka do 2050. godine planira postići nultu stopu emisija CO2 u svim Lexusovim tvornicama te smanjiti upotrebu vode.

ZAŠTITA PLANETA

Brojni veći i manji gradovi širom EU-a već su uveli područja nultih emisija kao dio misije EU-a da postane klimatski neutralan. 

U određena je područja tako pristup vozilima s visokom stopom štetnih emisija ograniče ili zabranjen. Dok vozila s niskim razinama emisija, kao što je Lexusov hibridni model sa samostalnim punjenjem, imaju neometan pristup tim područjima.

MANJI TROŠKOVI

Hibridna vozila sa samostalnim punjenjem obično su isplativiji za kupnju, a troškovi vlasništva i vožnje takvih vozila su niži u odnosu na dizelske modele istih performansi.

Dugoročno se mogu ostvariti značajne uštede na održavanju jer hibridni sustav nema spoju, remen razvodnog mehanizma, elektropokretač, alternator i sl.

Također, troškovi rezervnih dijelova značajno su manji jer se na hibridnim modelima marke Lexus manje troše kočione pločice i gume, što donosi dodatne uštede.

Redovna godišnja kontrola hibridnog vozila najbolji je način da budete sigurni koristite li sve što vam hibridni model Lexus nudi. Kontrola hibridnog vozila (tzv. Hybrid Health Check) besplatna je i može se obaviti prilikom svakog redovnog servisa u Lexusovoj radionici. Ali ako redovni servis na vašem vozilu nije tako skoro, kako biste bili bezbrižni, možete obaviti jednokratnu kontrolu hibridnog vozila.