1. New Cars
 2. UX
ODABERITE
Početna cijena od (sa PDV-om)
41.390 €
 Vožnja najnovijeg modela Lexus UX iskustvo je koje nadilazi samu mehaniku. Posvuda oko vas su izvanredna tehnička dostignuća, od 4. generacije Lexusovog samopunjivog hibrida do ultra krute šasije. Nečujnost automobila, glatko linearno ubrzanje i precizna agilnost na gradskim ulicama su bez premca. Za jedinstveni izgled, Lexusovi dizajneri neumorno su radili na stvaranju upečatljivog luksuznog kompaktnog SUV-a s odvažnom prednjom maskom. Njihovi napori vidljivi su i u malim detaljima, poput stražnjeg LED svjetla, čija elegantna aerodinamika pridonosi nevjerojatnim voznim performansama.
 • NAJBOLJI UX IKADA

  Najnovija nadogradnja modela UX donosi novu tehnologiju, poboljšano upravljanje i više izbora.

   

 • PET MILIJUNA LUKSUZNIH SUV MODELA

  Lexus prodaje luksuzna SUV vozila na oko 90 svjetskih tržišta, a 2020. je prešao granicu od pet milijuna prodanih modela s modelima kao što su UX, NX, RX, GX i LX.                                  

 • UX UMJETNOST

  Lexus predstavlja prvi tetovirani automobil na svijetu.

                                                                                                      

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

6 Opcije

 • UX - Finesse - Karavan 5 vrata

  UX Finesse

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  41.390 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2
 • UX - Style - Karavan 5 vrata

  UX Style

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  46.336 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  44.725 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2
 • UX - F SPORT DESIGN - Karavan 5 vrata

  UX F SPORT DESIGN

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  49.227 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  47.610 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2
 • UX - Business - Karavan 5 vrata

  UX Business

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  52.426 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  50.780 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2
 • UX - Luxury - Karavan 5 vrata

  UX Luxury

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  59.489 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  57.820 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2
 • UX - F Sport Premium - Karavan 5 vrata

  UX F Sport Premium

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  61.010 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  60.235 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

PERFORMANSE

 • VOŽNJA S LEXUSOVIM POTPISOM

  Pionirski UX 250h samopunjivi hibrid ističe se iznimnom glatkoćom i gotovo nečujnom vožnjom. Sada je tu i jedinstvena vožnja s Lexusovim potpisom koja je usavršavana mjesecima, pri čemu je za volanom bio Lexusov majstor Takumi koji je testirao i definirao model LC coupé koji izaziva strahopoštovanje. Rezultat su atletske značajke, koje ne očekujete od kompaktnog SUV modela.

 • 4. GENERACIJA SAMOPUNJIVOG HIBRIDA

  Model UX 250h pokreće Lexusov samopunjivi hibridni pogon koji razvija snagu od 184 DIN KS, te uključuje visoko učinkovit 2,0-litreni četverocilindrični benzinski motor. Dostupan s pogonom na prednje kotače ili kao E-FOUR s pogonom na sva četiri kotača, sustav ima kompaktni mjenjač-diferencijal i jedinicu za kontrolu snage, dizajniranu za smanjenje gubitaka zbog topline i trenja. Koristi se nikal-metal-hibridna baterija s revidiranom konstrukcijom i sustavom hlađenja.

 • HIBRIDNI MJENJAČ

  Ovaj hibridni mjenjač sljedeće generacije povezuje 2,0-litreni benzinski motor s dva elektromotora/generatora i može se pohvaliti 25% manjim unutarnjim trenjem od prethodnih Lexusovih sustava. Sequential Shiftmatic značajka pruža osjetljivu silu kočenja motorom u šest koraka s osjećajem mijenjanja stupnjeva prijenosa koji je sličan ručnom mjenjaču, koristeći ili poluge na upravljaču ili položaj 'S' na ručici mjenjača.

Nova nikal-metal-hibridna baterija s revidiranom konstrukcijom i sustavom hlađenja smještena je ispod stražnjeg sjedala modela UX 250h, omogućujući fleksibilan prostor prtljažnika, a također pridonosi niskom težištu vozila.

Model UX 250h dostupan je s pogonom na prednje kotače ili s električnim pogonom na sve kotače E-FOUR. Sustav E-FOUR koristi zasebni, namjenski električni motor/generator na stražnjoj osovini. Besprijekorna raspodjela snage između prednje i stražnje osovine omogućuje stabilniju vožnju – čak i na uzbrdicama ili snijegom prekrivenim cestama – ali uz nižu potrošnju goriva od konvencionalnih sustava pogona na sve kotače.

SIGURNOST

 • LEXUS SIGURNOSNI SUSTAV + / 5-ZVJEZDICA NA NCAP TESTU

  Opremljen našim pionirskim Lexus sigurnosnim sustavom +, koji uključuje sustav predviđanja sudara te po novome i dnevnu/noćnu detekciju pješaka i detekciju bicikala tijekom dana, UX pruža sigurnosne performanse vodeće u klasi i ima prestižnu ocjenu od 5 zvjezdica na Euro NCAP testu. Lexusov sigurnosni sustav + uključuje: sustav predviđanja sudara s detekcijom pješaka, dinamički radarski tempomat, detekciju prometnih znakova, sustav pomoći za zadržavanje u voznom traku, automatska duga svjetla, pomoć pri upravljanju u nuždi i pomoć pri skretanju na raskrižju.

 • SUSTAV PREDVIĐANJA SUDARA

                                                                                  Sustav predviđanja sudara sada može otkriti pješake noću i bicikle danju. Kako bi se to postiglo, osjetljivost kamere i njen dinamički raspon su poboljšani, primjerice, kada je pješaka ispred nadolazećeg vozila teško vidjeti zbog svjetala vozila. Nadalje, kut područja detekcije radara milimetarske valne duljine je proširen, što omogućuje detekciju bicikala. Ukoliko je mogućnost sudara velika, automatski se aktiviraju kočnice.

 • DINAMIČKI RADARSKI TEMPOMAT

                                                                                  Sustav koristi radarski senzor milimetarske valne duljine i kameru za otkrivanje vozila ispred i pružanje kontrole za održavanje odgovarajuće udaljenosti. Ako se vozilo ispred zaustavi, sustav će zaustaviti model UX. Kada vozilo ponovno krene, UX će krenuti i nastaviti ga slijediti. Ovaj sustav smanjuje opterećenje vozača u situacijama koje zahtijevaju često pokretanje i zaustavljanje.

Sustav detekcija prometnih znakova (RSA) na modelu UX 250h prepoznaje prometne znakove i daje informacije vozaču putem multiinformacijskog zaslona. Kada je povezan s dinamičkim radarskim tempomatom, postavka brzine automobila može se brzo resetirati u skladu s ograničenjem brzine koje RSA prepoznaje. Sve što je potrebno je dodir tipke. RSA identificira sve važne prometne znakove i upozorenja, uključujući elektroluminiscentne i treptajuće znakove.

Pomoć za zadržavanje u voznom traku pomaže zadržati UX 250h u sredini voznog traka. Sustav može i pružiti pomoć pri vožnji u zavojima s manjim radijusom. Utvrdi li sustav da postoji mogućnost izlaska modela UX iz traka, prebacit će se na kontrolu sprječavanja izlaska iz traka, pružajući podršku za vraćanje automobila u sredinu voznog traka

Dodatno proširujući svoje sigurnosne performanse, UX standardno ima sveobuhvatan štit od osam zračnih jastuka. To uključuje zračne jastuke za vozača i suvozača te zračne jastuke za koljena, prednje bočne zračne jastuke i zračne zavjese koje pokrivaju sva bočna stakla.

ODVAŽNI DIZAJN

 • LJEPOTA SUSREĆE FUNKCIONALNOST

  Lexusovi dizajneri neumorno su radili na stvaranju upečatljivog luksuznog kompaktnog SUV modela naelektrizirane dinamičke privlačnosti. Njihovi napori vidljivi su i u malim detaljima, poput jedinstvenog stražnjeg LED kombiniranog svjetlosnog sklopa, čiji stilski aerodinamični oblik doprinosi upravljivosti i performansama. Ljepota i funkcionalnost spajaju se u srcu modela UX 250h.

 • F SPORT / F SPORT Design

  S novom Sonic Platinum bojom, UX je dinamičan i elegantan, a s naglašenim sportskim 18” aluminijskim naplatcima i letvicama lukova kotača u boji karoserije privlačniji je no ikada. Čineći ponudu UX modela još izazovnijom, model F SPORT Design ima odvažnu F-mrežastu prednju masku i zadivljujući dvobojni krov koji je dostupan i u UX F SPORT izvedbi, a već na prvi pogled odražava dinamičke težnje oba modela.

 • 17” AERO VENTILIRANI KOTAČI

  Izvedeni u crnoj ili metalik srebrnoj boji, ovi aero ventilirani kotači imaju preklope sa svake strane krakova i prvi put se ugrađuju u neki Lexus model. Oblik zakrilca temelji se na 'Gurney Flap' elementu, koji se postavlja na stražnje krilo trkaćih automobila Formule 1 kako bi regulirao protok zraka i stvorio vrtloge koji povećavaju potisnu silu. Ovaj inovativni dizajn kotača omogućuje sigurniju vožnju pružajući stabilne performanse kočenja, povećavajući učinkovitost hlađenja i smanjujući turbulencije.

Ova prednja svjetla imaju kompaktne LED jedinice s tri projektora i svjetla za dnevnu vožnju u obliku slova L, koja prikazuju prepoznatljiv Lexusov vrh strelice. Osim toga, svjetla za sve vremenske prilike pomažu u održavanju sigurnog vidnog polja u uvjetima vožnje po magli.

Stražnje kombinirano svjetlo na modelu UX 250h ima napredan dizajn koji ne samo da privlači pažnju, već je i aerodinamički učinkovit. Peraje su integrirane u svjetlo kako bi se smanjile promjene tlaka zraka za oko 16%, pridonoseći izvrsnoj stražnjoj stabilnosti tijekom skretanja, kao i pri bočnom vjetru. Za prepoznatljiv izgled, neprekinutu jednu liniju svjetla formira 120 LED lampica, koje se lagano sužavaju prema sredini i mjere samo 3 mm na najužem mjestu.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • HANDS-FREE ELEKTRIČNA STRAŽNJA PODIZNA VRATA

  Za praktičan utovar i istovar, model UX je dostupan s električnim stražnjim vratima kojima se upravlja bez ruku. Dok nosite pametni ključ, mogu se otvoriti i zatvoriti pomicanjem noge ispred senzora, koji se nalazi ispod stražnjeg branika.

 • S-FLOW KLIMA UREĐAJ / KLIMATSKI ASISTENT

                                                                                          S-Flow klima uređaj inteligentno upravlja unutarnjom klimom u vašem modelu UX u skladu s okolnim uvjetima, osiguravajući izvrsnu udobnost i uštedu goriva. Može, primjerice, otkriti jesu li sjedala zauzeta i prema tome regulirati klimu. Klimatski asistent također ispušta sitne nanoe™ X čestice, pomažući u inhibiciji virusa i bakterija* s jedne strane, te smanjujući neugodne mirise s druge strane i istovremeno hidratizirajući vašu kosu i kožu.

 • MARK LEVINSON® AUDIO SUSTAV S 13 ZVUČNIKA

  Isporučujući snagu od 915 W, UX-ov Mark Levinson® Premium Surround Sound audio sustav s 13 zvučnika proizvodi zvuk svjetske klase. Težilo se idealnoj izvedbi, tako da svaka električna komponenta u sustavu isporuči ukupno harmonijsko izobličenje (THD, pokazatelj izobličenja signala) od 0,1% ili manje. Sustav uključuje 150 W / 4 Ω x 12-kanalno (korišteno 8 kanala) pojačalo klase D. Velika snaga ove jedinice omogućuje joj precizno pokretanje velikih zvučnika, stvarajući čist, snažan zvuk.

Brže i lakše za korištenje, s poboljšanom rezolucijom na 8" (Lexus Link Connect s navigacijom u oblaku) i velikim 12,3" dodirnim zaslonima (Lexus Link Pro s ugrađenom navigacijom), Lexus Link Multimedia koristi navigaciju u oblaku za redovito ažuriranje vaših karata i prometnih informacija. S opcijama kao što je pretraživanje 'točaka interesa' (POI), sustav također uključuje elektronički korisnički priručnik. Kako biste poboljšali svoje iskustvo, dostupne su usluge poput praćenja prometa online, vremenske prognoze, traženja parkinga i benzinskih postaja.

Dobro došli u aplikaciju Lexus Link, novi svijet povezivanja stvoren kako bi upotpunio jedinstveno Omotenashi iskustvo usluge. Pametne i prilagođene značajke pomažu vam planirati putovanje, pronaći parkirno mjesto, zakazati uslugu, pa čak i poboljšati umijeće vožnje. Transformirajte svoje vrijeme uz model UX, koristeći usluge kao što su:

 • Analitika vožnje: prati vaša putovanja, stil vožnje i omogućuje vam bilježenje poslovnih putovanja;
 • Poduka o hibridu: pomaže vam da učinkovitije vozite svoj UX 250h;
 • Pronađi moj automobil: Locira ga i vodi vas natrag do vašeg Lexusa;
 • Pošalji u automobil: Omogućuje vam planiranje rute na drugom uređaju i slanje informacija u vaš Lexus, dok vas 'Auto do vrata' funkcija vodi pješice do vašeg konačnog odredišta;
 • eCare: Omogućuje vam upravljanje servisom i održavanjem vašeg modela UX;
 • Svjetla upozorenja: Objašnjava značenje svakog svjetla upozorenja i radnje koje trebate poduzeti;
 • Status automobila: obavještava vas ako ste ostavili otvoren
 • e prozore automobila ili ste zaboravili ugasiti prednja svjetla. Također možete provjeriti je li vaš automobil zaključan;
 • Čuvar baterije: Prati razinu napunjenosti 12V akumulatora vašeg automobila;
 • Daljinska klimatizacija: Svi UX modeli nude daljinsko upravljanje klima uređajem, grijanjem upravljača, grijanjem sjedala i podešavanjem temperature u kabini
 • Daljinski upravljač: daljinski odledite vjetrobransko staklo, aktivirajte pokazivače smjera ili zaključajte i otključajte svoj UX, iz udobnosti vlastitog doma.

Podaci o vozilu projiciraju se u boji izravno na vjetrobran. Head-Up zaslon, dimenzija 260 mm x 97,5 mm, omogućuje vam provjeru podataka poput navigacijskih naredbi, audio postavki ili sigurnosnih značajki, bez skretanja pogleda s ceste ispred vas.
SAZNAJTE VIŠE O NAŠIM PROBNIM VOŽNJAMA

NAŠE OBEĆANJE PROBNE VOŽNJE

Doživite nevjerojatno uz probnu vožnju Lexusovih modela, odaberite vozilo, lokaciju i duljinu vožnje.

UX GALERIJA

Istražite luksuz, sofisticiranost i standardni izgled modela UX.

OSTALI SUV MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl