1. New Cars
 2. RZ
ODABERITE
Početna cijena od (sa PDV-om)
72.105 €
S elektrificiranim pogonom i dizajnom „vretenaste karoserije” te pionirskom tehnologijom, potpuno električni RZ 450e u potpunosti je izmijenjen. Za obručem upravljača Takumi dizajna osjećaj je potpuno personaliziran, kao da je sve precizno podešeno samo za vas. Isprobajte kako iznimna krutost, nisko gravitacijsko središte i pionirski pogon DIRECT4 pružaju ovom luksuznom SUV modelu uzbudljivo ubrzanje i omogućuju iznimno precizno rukovanje. Ima doseg 440 km, a brzo ga možete napuniti za otprilike 30 minuta, a posebno valja istaknuti vodeći u klasi vijek trajanja baterije i učinkovitost u pogledu potrošnje.
 • POGON JE NAJVAŽNIJI

  Iskoristite sve značajke potpuno novog modela RZ 450e, koje donose savršen spoj inovativnih rješenja za vašu sigurnost, sigurnost vaših putnika i ostalih sudionika u prometu.                                                                                                                                                                                                                       

 • USUDITE SE BITI DRUGAČIJI 

  Saznajte više o tome kako je potpuno novi dizajn modela Lexus RZ 450e inspiriran gepardom.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 • SVJETSKA PREMIJERA MODELA RZ 450e

  Saznajte više o naprednim novim tehnologijama, prvima takve vrste na svijetu. Primjerice, naprednom sustavu upravljanja s tehnologijom zakretanja kotača putem žice i vilicom upravljača koji tek dolazi (bit će dostupan 2024.) i sustavu e-Axles s pogonskim sustavom DIRECT4.

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

3 Opcije

 • RZ - Comfort - Karavan 5 vrata

  RZ Comfort

  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  72.105 €

  1AT | 4X4
 • RZ - Premium - Karavan 5 vrata

  RZ Premium

  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  74.903 €

  1AT | 4X4
 • RZ - Luxury - Karavan 5 vrata

  RZ Luxury

  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  82.789 €

  1AT | 4X4

PERFORMANSE

 • PREDSTAVLJAMO VAM POTPUNO ELEKTRIČNI RZ 450e

  RZ 450e prvi je Lexusov električni automobil na bateriju (BEV) koji je u potpunosti nanovo izrađen od samih temelja. Kvaliteta i značajke njegove nove platforme osnova su za pružanje jedinstvenog osjećaja pri vožnji koji je karakterističan za Lexus. Nova platforma e-TNGA iznimno je snažna, a baterija je ugrađena u šasiju ispod putničkog prostora.

  Zahvaljujući tome gravitacijsko središte automobila je niže, što jamči bolju ravnotežu, razinu upravljivosti i odaziv. Upotrijebljeni su iznimno snažni materijali i metali, a postupci izrade i obrade su napredni kako bi se osigurala izvanredna snaga, ali bez povećanja težine.

  Ne radi se samo o vozilu koje je s klasičnog motora prešlo na pogon na struju i bateriju. Puno se više uzbudljivog potencijala krije iza novih tehnologija koje poboljšavaju performanse i užitak pri vožnji. Uz nula štetnih emisija, RZ nam pomaže na putu ka ostvarenju ugljične neutralnosti i stvaranju održivog društva.

 • ELEKTRIČNI SUSTAV E-AXLE

                                                                                      Sustav Lexus e-Axle kompaktni je i modularni paket koji se sastoji od motora, zupčanika i ECU-a smještenog između pogonjenih kotača. Na modelu RZ 450e se ovaj sustav osovine upotrebljava sprijeda i straga te radi u kombinaciji s pogonskim sustavom DIRECT4 na sve kotače i podešava položaj/visinu vozila, trakciju i raspodjelu snage. Sustav e-Axles tih je i učinkovit, a pruža preciznu snagu. Snaga prednjeg motora je 150 kW, a stražnjeg 80 kW, što znači da ukupna izlazna snaga modela iznosi 230 kW. Kompaktne dimenzije motora također pridonose kompaktnosti automobila u cijelosti i omogućuju više prostora u putničkom i prtljažnom prostoru.

 • POGONSKI SUSTAV DIRECT4

                                                                                    RZ 450e ima novi pogonski sustav DIRECT4 koji radi u kombinacije s dvije osovine e-Axles. DIRECT4, ekskluzivna tehnologija tvrtke Lexus, inteligentan je sustav koji neprekidno usklađuje i podešava pogon na prednjim i stražnjim osovinama tako što automatski i lako distribuira pogonsku snagu. Rezultat su izvrsne performanse bez puno stresa i stabilna upravljivost, kao i intuitivni rad koji dodatno naglašava osjećaj povezanosti između vozača i vozila. Omjer raspodjele momenta sprijeda/straga može se podešavati od nula do 100 ili od 100 do nula u milisekundama, brže od bilo kojeg mehaničkog sustava. Zahvaljujući boljoj komunikaciji između ceste i kola upravljača (ili vilice), DIRECT4 također poboljšava odaziv upravljača.

Opcionalni sustav zakretanja kotača putem žice One Motion Grip pruža poboljšane dinamičke performanse zahvaljujući upravljačkoj vilici, a još je jedan Lexusov novitet po prvi put upotrijebljen na novom modelu RZ 450e.


*Dizajn „One Motion Grip” još nije u svojoj konačnoj verziji. Njegova primjena očekuje se od 2025.

RZ 450e upotrebljava litij-ionsku bateriju s 96 ćelija ukupne izlazne snage 71,4 kWh. Baterija se nalazi ispod putničkog prostora i sastavni je dio platforme. Njena pozicija ujedno pridonosi nižem gravitacijskom središtu automobila. Dostupan je doseg od 440 km u kombiniranom WLTP ciklusu vožnje, a baterija se može brzo puniti bez negativnog učinka po sigurnost ili njen vijek trajanja, dok snaga od 150 kW omogućuje punjenje do 80 % za otprilike 30 minuta. Vodeća u klasi učinkovitost modela RZ nije samo zbog baterije iznimne kvalitete. Ulogu u tome igraju i vodeća aerodinamičnost u klasi i vrhunski elektromotor. Pri razvoju baterije zadan je cilj da baterija potpuno električnog modela RZ zadrži najmanje 90 % svog kapaciteta nakon 10 godina upotrebe. Po izdržljivosti ova je baterija vodeća u industriji i pružamo podršku za nju kroz naš program produljene brige za bateriju sve do 1 milijun km. RZ 450e također ima učinkovit sustav grijanja koji doprinosi optimizaciji performansi i dosega baterija, čak i pri temperaturama ispod nule.

SIGURNOST

 • TREĆA GENERACIJA SUSTAVA LEXUS SAFETY SYSTEM +

  RX 450e opremljen je naprednim sustavima za aktivnu sigurnost i pomoć pri vožnji, s najnovijom 3. generacijom sustava Lexus Safety System +, koji je poboljšan i sadrži dodatne funkcije koje pružaju bolje detektiranje rizika od nezgode. Među tim dodatnim funkcijama na novom modelu RZ 450e nalaze se i proaktivni sustav za pomoć pri vožnji sa servo upravljanjem i novi sustav za nadzor vozača Driver Monitor koji prati znakove umora ili ometanja kod vozača. Osim toga, sustav za proaktivnu pomoć pri vožnji Proactive Driving Assist, upotrebljava prednju kameru kako bi utvrdio pod kojim kutom je zavoj i prilagođava upravljanje prije ulaska u zavoj.

 • NAPREDNI SUSTAV ZA ZAŠTITU PRIJE SUDARA

                                                                                Osim što detektira motocikliste po danu, Lexusov sustav za zaštitu prije sudara omogućuje izbjegavanje većeg broja potencijalnih sudara, primjerice, prilikom skretanja desno/lijevo ili kad se netko ubacuje u vaš prometni trak. Sustav može detektirati rizike od sudara s vozilima koja dolaze u susret ili pješacima prilikom skretanja na raskršću. Zahvaljujući sustavu servo upravljanja u slučaju nužde povećana je sposobnost izbjegavanja sudara.

 • DINAMIČNI RADARSKI REGULATOR BRZINE

                                                                                  Ovaj sustav upotrebljava radarske senzore s valnom detekcijom od nekoliko milimetara i kameru za detektiranje vozila ispred, a kako bi održavao propisani razmak od vozila ispred. Ako se vozilo ispred zaustavi, zaustavit će se i RZ 450e. Kad vozilo ispred ponovno krene, krenut ćete i vi. Brzo detektira usporavanje vozila ispred i, zajedno sa sustavom za zadržavanje u prometnom traku, bolje i prirodnije prati linije zavoja. Dinamični radarski regulator brzine će isto tako spriječiti da naletite na sporije vozilo koje vozi izvan svog prometnog traka.

Kad se pješak, bicikl, motocikl ili vozilo nalaze jako blizu vašeg vozila ili je na vašoj putanji kretanja, sustav servo upravljanja u slučaju nužde novog modela RZ 450e pomoći će vam pri upravljanju kako bi se povećala stabilnost automobila i spriječio nehotični izlazak iz prometnog traka. U usporedbi s klasičnim sustavom servo upravljanja u slučaju nužde, koji aktivira vozača, sustav servo upravljanja u slučaju nužde s aktivnom podrškom djeluje neprimjetno u pozadini i automatski se aktivira prema potrebi.

Pored sustava Lexus Safety System +, novi RZ 450e u osnovnoj opremi ima paket opreme za dodatnu sigurnost Extended Safety Package. Paket obuhvaća sustav za aktivno zadržavanje u prometnom traku (LCA) koji, nakon što ga vozač aktivira, automatski zakreće obruč upravljača pri promjeni prometne trake na autocesti, te prednji sustav za otkrivanje vozila pod pravim kutom, koji upotrebljava radare koji nadziru područje i upozoravaju vozača kad mu se druga vozila približe s neke od bočnih strana.

UPEČATLJIV DIZAJN

 • DIZAJN S POTPISOM „SEAMLESS E-MOTION” / ELEGANTNA LED PREDNJA SVJETLA

  Inspiriran konceptnim dizajnom „Seamless E-motion” prednji kraj vozila RZ 450e odmah se jasno deklarira kao potpuno električno vozilo. Budući da nema klasičnog motora, poklopac motora je spušten i uvodnici zraka su manji. Upečatljiv i za Lexus karakterističan vretenasti oblik primijenjen je trodimenzionalno na prednji kraj vozila, čime je postignut nov, jednostavan oblik koji jasno dočarava tehnološki razvoj, funkcionalnost i performanse. Prednja su svjetla savršeno usklađena s vretenastom karoserijom. Elegantna i iznimno tanka, dodatno naglašavaju Lexusov L-motiv za dnevna svjetla (koja su tako jasno istaknuta), dok su glavni farovi prednjih svjetala i pokazivači smjera manje istaknuti. 

 • UPEČATLJIVA SILUETA, VELIKA ŠIRINA

                                                                                      Bočni profil automobila šiljast je prema stražnjem kraju, pa je njegova silueta upečatljiva, dok prednjim krajem prevladavaju oblici koji generiraju osjećaj snage i pokreta. Gledano straga, stražnji kraj jasno pokazuje sve kvalitetne odlike SUV modela, udobnost, prostranost i snažne vozne performanse. Međuosovinski razmak duljine 2850 mm to dodatno naglašava, jasno ističući nisko gravitacijsko središte i izvrsnu ravnotežu i ujednačenost vozila. Kotači – 18” na modelima s osnovnom razinom opreme, ili 20” na modelima više razine opreme, nalaze se u kutovima na automobilu.

 • TEHNOLOŠKI NAPREDNA STRAŽNJA SVJETLA, STRAŽNJI LOGOTIP LEXUS

  Futuristički izgled modela RZ 450e dodatno je naglašen elegantnim i tehnološki naprednim izgledom stražnjeg kraja. Razdijeljeni stražnji krovni spojler vizualno produljuje stražnji kraj i doprinosi stabilnosti. Izdužena LED traka svjetala, po čitavoj širini automobila, zaštitni je dizajnerski pečat Lexusa. Na ovom je modelu upečatljiva, a minimalistička, pa dodatno naglašava jednostavnost i preciznost, a posebno se ističe zahvaljujući novom znaku Lexus.

Kokpit modela RZ 450e značajan je iskorak i napredak ostvaren u našem konceptu Tazuna, a odlikuje se precizno postavljenom položaju za vozača za upravljačem i precizno raspoređenim brojčanicima, komandama i dodirnim zaslonom tako da je stvoren prostor u kojem su za upravljanje automobilom dovoljni minimalni pokreti ruke i oka. Ovakav raspored inspiriran je pokretima koji su potrebni na uzdama („Tazuna”) i koje jahač upotrebljava kako bi kontrolirao konja.

Dostupan u dodatnoj opremi, futuristički panoramski krov doprinosi osjećaju prostranosti i propušta više svjetla u putnički prostor. Njegovo staklo ima premaz koji odbija infracrvene zrake i smanjuje toplinu kad su vani visoke temperature, a povećava je kad je vani hladno. Uklanjanjem sjenila smanjena je ukupna težina, što olakšava upravljanje i omogućuje da panoramski krov bude širi no ikad prije na nekom Lexusovu modelu.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • IZNIMNO VELIK 14” DODIRNI ZASLON / 10” „HEAD-UP” ZASLON

  Savršeno pozicioniran za opuštenu interakciju tijekom vožnje, 14” dodirni zaslon visoke razlučivosti jedan je od najvećih dostupnih zaslona i omogućuje pristup informacija o, primjerice, navigaciji, zvukovima i klimatizaciji. Osim toga, podaci o vozilu projiciraju se u boji izravno na vjetrobransko staklo putem velikog, 10” „Head-Up” zaslona, putem kojeg se mogu provjeriti podaci o navigaciji, sigurnosnim značajkama i automobilu općenito, kao i postavke zvuka, a sve to bez skretanja pogleda s ceste. Upravljanje je jednostavno zahvaljujući dodirnim prekidačima na obruču upravljača.

 • MOGUĆNOST POVEZIVANJA LEXUS LINK PREMIUM

  Kad kupite RZ 450e, automatski besplatno dobivate standardnu uslugu povezivanja Lexus Link koja vrijedi tijekom čitavog životnog vijeka vašeg vozila. Paket usluga za povezivanje Lexus Link Premium također je besplatan tijekom 4 prve godine vlasništva nad vozilom, a potom se na uslugu plaća pretplata. Sadrži dosad neviđene značajke, primjerice:

  • Navigacija u oblaku i glasovni pomoćnik
  • Informacije o radovima na cesti i stanju u prometu u stvarnom vremenu
  • Dostupnost parkinga na ulici ili najbližeg parkirališta/garaže
  • Daljinsko upravljanje klima-uređajem: Na svim je modelima RZ, neovisno o razini opreme, omogućeno daljinsko upravljanje klima-uređajem, grijanjem obruča upravljača, grijanjem sjedala i regulacija temperature u putničkom prostoru na daljinu.
 • AUDIO SUSTAV MARK LEVINSON® S 13 ZVUČNIKA

  Novi sustav ozvučenja Mark Levinson® Premium Surround s 13 zvučnika u modelu RZ450e izrađen je po mjeri za ovaj automobil kako bi se ostvarila maksimalna akustičnost u putničkom prostoru. Sustav obuhvaća subwoofer od 224 mm i pojačalo snage 1800 W, a pruža 12-kanalni pojačani zvuk i pruža doživljaj istovjetan digitalnom kućnom kinu, uz dodatnu funkciju Clari-Fi™ koja ispravlja i popravlja zvuk koji se poremeti ili izgubi tijekom digitalne kompresije MP3.

Uz značajke Apple CarPlay® i Android Auto®, novi RZ 450e vam omogućuje jednostavni prikaz i pristup pojedinim aplikacijama s vašeg pametnog telefona na 14” zaslonu. Dostupna je bežična podloga za punjenje, koja puni 50 % brže. Kako bi svim putnicima u vozilu bile dostupne praktične funkcije, u putničkom prostoru ima 5 USB priključaka, tri sprijeda i dva straga na središnjoj konzoli.

RZ 450e opremljen je našom tehnologijom e-zasuna, jednostavnim sustavom za elektroničko otključavanje vrata jednim dodirom. Rad funkcije povezan je sa sustavom za nadzor mrtvog kuta kako bi se osigurao siguran izlazak iz vozila (sustav Safe Exit Assist) i spriječilo otvaranje vrata ako se detektira približavanje drugog vozila ili biciklista straga. Očekuje se da će ova inovacija pomoći spriječiti 95 % nezgoda koje se događaju prilikom otvaranja vrata.

DRUGI MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr