1. New Cars
 2. ES
ODABERITE
Početna cijena od (sa PDV-om)
64.261 €
Od trenutka kad ga prvi put ugledate, model ES 300h s upadljivom prednjom rešetkom, linijom krova nalik na coupé i trostrukim LED prednjim svjetlima odaje dojam izazovno elegantne limuzine. Besprijekorno ponašanje na cesti uz Lexusov hibridni pogonski sklop sa samostalnim punjenjem 4. generacije, inovativnom tehnologijom i najnovijim sustavom Lexus Safety + nanovo definira karakterističnu profinjenost pri vožnji. Kod najnovijeg modela ES 300h usavršili smo tehniku uvođenja neprekidnih poboljšanja pa smo multimedijalne sustave i mogućnost povezivanja podigli na novu razinu, a pritom smo osvježili unutrašnjost s bež bojom Ammonite Sand na modelu ES 300h F SPORT Design.
 • SVJETSKA PREMIJERA NOVOG MODELA LEXUS ES

  Novi ES sadrži poboljšane sustave za veću eleganciju pri vožnji, ima novi prilagodljivi varijabilni ovjes na modelima F SPORT i unaprijeđen sustav Lexus Safety + na svim modelima.

 • IZNIMNO NISKA POTROŠNJA GORIVA

                                                                                    Hibridni ES 300h vodeći je po rezultatu ekotesta agencije ADAC u segmentu „više srednje klase vozila” i jedini je model koji je osvojio 4 od 5 zvjezdica.                                                     

 • EMOTIVNA INTELIGENCIJA

                                                                                      Kako bi se obilježilo plasiranje na tržište hibridnog modela ES 300h sa samostalnim punjenjem, objavili smo jedinstveni oglas baziran na emotivnoj inteligenciji, posebno osmišljen da potakne vaše emocije.

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

4 Opcije

 • ES - Comfort - Sedan

  ES Comfort

  Hybrid
  Sedan

  Odaberite svoj motor

  Od

  64.261 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X2
 • ES - Business - Sedan

  ES Business

  Hybrid
  Sedan

  Odaberite svoj motor

  Od

  70.430 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X2
 • ES - Executive - Sedan

  ES Executive

  Hybrid
  Sedan

  Odaberite svoj motor

  Od

  76.304 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X2
 • ES - Luxury - Sedan

  ES Luxury

  Hybrid
  Sedan

  Odaberite svoj motor

  Od

  83.895 €

  Bestupanjski mjenjač (CVT) | 4X2

PERFORMANSE

 • IZNIMNO KRUTA I LAGANA PLATFORMA

                                                                                      ES 300h ima iznimno krutu platformu/karoseriju kako bi osjet pri vožnji bio posebno profinjen i stabilan. Izrađena je primjenom napredne tehnologije laserskog zavarivanja vijaka i najnovije tehnologije lijepljenja što je, u kombinaciji s puno laganih materijala, pomoglo da se smanji sveukupna težina vozila i poboljšaju njegove performanse. Osim toga, spona tornja ovjesa u motornom prostoru i redizajnirani elementi stražnjeg ovjesa dodatno povećavaju krutost automobila.

 • 4. GENERACIJA LEXUSOVOG HIBRIDNOG POGONA

  Zahvaljujući 4. generaciji hibridne tehnologije sa samostalnim punjenjem, koja obuhvaća iznimno učinkovit 2,5-litreni Aktinson benzinski motor i snažni elektromotor, snaga modela ES 300h iznosi 218 DIN/160 kW, dok potrošnja goriva iznosi samo 5,2 l/100 km. A budući da model ES 300h otprilike 50 % vremena radi u električnom načinu rada (EV) s nula štetnih emisija, možete očekivati značajno manje emisije CO2 (119 g/km) od klasičnih limuzina na benzinski ili dizelski motor.

 • IZNIMNO UČINKOVIT 2,5-LITRENI BENZINSKI MOTOR

  Benzinski motor od 2,5 litre sadrži tehnologiju brzog izgaranja koja ga čini jednim od termički najučinkovitijih motora ikad projektiranih. Rezultat je veća snaga bez povećanja štetnih emisija i potrošnje goriva. Značajke koje doprinose postizanju tako impresivnih rezultata uključuju ravne usisne ulaze, povećani kut ventila i ležišta ventila laserske završne obrade. Pumpa za ulje promjenjiva kapaciteta, brizgaljke s više ruba, kao i VVT iE na usisnim ventilima također doprinose vrhunskim performansama motora.

Posebno projektiran za kombiniranje snage elektromotra/generatora i 2,5-litrenog motora, ovaj sustav prijenosa upotrebljava više osovina elektromotra za smanjenje ukupne duljine hoda međuosovine. Za više izravnog pogona i kako bi bio kompaktniji, klasični set planetarnog zupčanika zamijenjen je zupčanikom s paralelnom osovinom i višefunkcijskim zupčanikom.

Posebno projektirana da potraje koliko i sam automobil, nikal metalna hibridna baterija, koja pogoni elektromotor i pohranjuje energiju koja se generira tijekom vožnje i kočenja, nalazi se ispod stražnjeg sjedala umjesto u prtljažniku. To je moguće zahvaljujući tome što je baterija lakša, kao i primjeni kompaktnijeg rashladnog sustava. Zahvaljujući novoj poziciji baterije povećan je prtljažni prostor i bolja je raspodjela težine na vozilu, što znači bolju upravljivost.

SIGURNOST

 • OCJENA 5 ZVJEZDICA NA NCAP TESTIRANJU / 10 ZRAČNIH JASTUKA

  Kad je plasiran na tržište, ES 300h proglašen je „najsigurnijim velikim obiteljskim automobilom” i „najsigurnijim električnim/hibridnim automobilom” prema Euro NCAP testiranju. Inovativne tehnologije kao što je sustav Lexus Safety System +, koji uključuje napredni sustav za predviđanje sudara, doprinose visokoj ocjeni od 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju i čine automobil vodećim u klasi. Kako bi razina sigurnosti bila još veća, ES ima sveobuhvatnu zaštitu za putnike s deset zračnih jastuka u osnovnoj opremi. To uključuje zračne jastuke za vozača i suvozača, zračne jastuke za koljena, bočne zračne jastuke sprijeda i straga te zračne jastuke zavjesa na svim bočnim staklima.

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

                                                                              Sustav Lexus Safety System + (LSS+) modela ES 300h uključuje vodeći sustav za predviđanje sudara sa sustavom za detekciju pješaka noću i detekciju biciklista danju. Osim toga, napredni sigurnosni sustavi kao što su sustav za pomoć pri skretanju i sustav servo upravljanja u slučaju nužde, razinu sigurnosti na modelu ES 300h podižu na još veću razinu.

 • SUSTAV ZA PREDVIĐANJE SUDARA

                                                                                    Sustav detektira vozila koja vam dolaze u susret i pješake danju, a može detektirati i pješake noću i bicikliste danju. Kako bi se to postiglo, osjetljivost kamere i dinamički raspon pomažu pri smanjenju rizika od sudara po mraku, primjerice, kad se teško može vidjeti pješak zbog svjetala vozila koje vam dolazi u susret. Osim toga, područje kuta radarske valne detekcije šire je za nekoliko milimetara, što omogućuje detekciju biciklista danju. Ako sustav ocijeni da je mogućnost sudara visoka, ES 300h automatski aktivira kočnice.

Sustav za zadržavanje u prometnom traku pomaže vozaču da zadrži vozilo na sredini prometnog traka. Također može pružiti pomoć pri vožnji u zavojima zahvaljujući užem radijusu u odnosu na prethodni sustav. Ako sustav utvrdi da postoji mogućnost izlaska iz prometnog traka, aktivira komandu za sprečavanje izlaska iz prometnog traka i pomaže vozilu da se vrati na sredinu prometnog traka. Kad se drugo vozilo, pješak ili biciklist nalaze jako blizu vašeg vozila ili su na vašoj putanji kretanja, sustav servo upravljanja u slučaju nužde modela ES 300h pomoći će vam pri upravljanju kako bi se povećala stabilnost automobila i spriječio nehotični izlazak iz prometnog traka.

Nakon 13 godina provedenih u istraživanju i razvoju još jednog sustava prvi put dostupnog na modelima Lexus, u dodatnoj je opremi dostupan sustav automatskog uključivanja dugih svjetala BladeScan®, koji vozačima pruža bolje vidno polje u odnosu na klasična LED prednja svjetla. Pri radu projicira svjetlo s dvanaest LED svjetiljki na zrcalo u obliku lopatice koje se okreće brzinom od 6000 o/min i kroz posebnu leću kako bi se generirao jaki (dugi) svjetlosni snop. Brojna testiranja provedena sa sustavom BladeScan®AHS pokazuju da omogućuje da se ranije uoče prometni znakovi i pješaci (do 56 m ispred automobila u odnosu na 32 m kolika je vidljivost s klasičnim sustavima) bez opasnosti od zasljepljivanja drugih vozača.

UPEČATLJIV DIZAJN

 • LINIJA KROVA KAO NA COUPÉ MODELU, UPEČATLJIVA PREDNJA REŠETKA

  Odmah ćete uočiti upečatljivu i za model Lexus karakterističnu prednju rešetku s trostrukim LED prednjim svjetlima, što ovu limuzinu čini još elegantnijom i profinjenijom. Svoj besprijekorni izgled model ES uvelike može zahvaliti elegantnoj liniji krova, inspiriranoj sportskim coupé modelima, ali i prostranosti karakterističnoj za limuzine, što sve zajedno dodatno naglašava spušten profil i veću aerodinamičnost vozila. Upečatljivi kotači i siva boja karoserije Sonic Grey savršeno nadopunjavaju pametni sportski izgled novog modela ES 300h.

 • F SPORT                                                                                                                        

  U asortimanu modela svakako je najupečatljiviji i najprovokativniji ES 300h F SPORT, s upečatljivim 19" kotačima, ekskluzivnim dizajnom prednjeg branika i rešetkom sa žičanom mrežom u crnoj boji Jet, rešetkom čija je izrada potrajala mjesecima primjenom složenih 3D tehnika modeliranja. Premda svatko može doći u to iskušenje, ovo nije automobil kojem se trebate diviti samo zbog suvremenog dizajna. Model F SPORT je automobil koji će vas prvenstveno oduševiti na otvorenoj cesti.

 • TROSTRUKA LED PREDNJA SVJETLA                                                                                 

  Sastoje se od tri iznimno malene jedinice LED svjetala koje savršeno distribuiraju svjetlost na privlačan način. Imaju sekvencijalne pokazivače smjera koji, u kombinaciji s mehanizmom za regulaciju svjetala u skladu s vremenskim uvjetima, omogućuju zadržavanje dobre preglednosti i vidljivosti po magli. Ako se radi o modelu opremljenom sustavom automatskog uključivanja dugih svjetala (AHS), mehanizam za regulaciju svjetala u skladu s vremenskim uvjetima smanjuje mogućnost zasljepljivanja drugih vozača noću po magli.

Inspiriran modelima Lexus F SPORT, zapanjujući novi ES 300h F SPORT Design dodatno doprinosi eleganciji čitave linije svojom F SPORT rešetkom, 19" F SPORT kotačima od lake legure i trostrukim LED prednjim svjetlima dostupnim u dodatnom opremi. U unutrašnjosti se možete opustiti u posebno oblikovanim Tahara sjedalima presvučenim kožom.

Odaberite 17" kotače strojno završeno obrađene u dvije boje, s metalik premazom u srednje tamno sivoj boji ili 18" kotače s novom shemom boje u dva tona i kombiniranom strojnom završnom obradom te tamno sivim metalik premazom, ili pak odaberite 18" kotače koji smanjuju buku s kromiranom završnom obradom.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • DIGITALNI BOČNI RETROVIZOR S MONITOROM

  Digitalni bočni retrovizor s monitorom, koji se može naručiti u dodatnoj opremi, zamjenjuje klasične bočne retrovizore i ima kompaktne, vanjske kamere koje su povezane s monitorima u automobilu. Ova pionirska Lexus tehnologija omogućuje vam bolji pregled nad stražnjim krajem u svim uvjetima vožnje, posebice noću i kad pada kiša. S obzirom na to da smanjuje ili u potpunosti eliminira mrtvi kut, sustav se automatski prilagođava i pruža bolju vidljivost prilikom skretanja ili vožnje unatrag. Kvaliteta kamere ove pionirske tehnologije dodatno je unaprijeđena kako kako bi se osigurao prirodniji pregled danju i noću.

 • HEAD-UP ZASLON


  Podaci vozila projiciraju se u boji izravno na vjetrobransko staklo. Head-Up zaslon, veličine 260 mm x 97,5 mm, omogućuje vam provjeru podataka, primjerice komandi za navigaciju, postavki audio sustava ili sigurnosnih značajka, bez skidanja pogleda s ceste.

 • AUDIO SUSTAV MARK LEVINSON® PUREPLAY SA 17 ZVUČNIKA

  Dizajn naprednog sustava Mark Levinson® PurePlay posebno je osmišljen kako bi vozače i putnike uronio u najintenzivniji, najprecizniji i najčišći zvuk ikad. PurePlay upotrebljava više tehnologija za pružanje izvrsnih performansi: precizna izvedba, vodeći u klasi dizajn i raspored zvučnika te besprijekorno ugađanje i tehnologija dekompresije zvuka. Ukupno sedam zvučnika Unity™ raspoređeno je u visini ramena u putničkom prostora, a poboljšavaju akustičnost i stvaraju sinergiju tonova zajedno s velikim subwooferom (265 mm) koji se nalazi ispod stražnjeg stakla.

Sa živopisnom grafikom na 12,3“ dodirnom zaslonu i brojnim opcijama mapiranja kao što su „Traženje interesnih točaka”, najnovije se karte mogu ažurirati upotrebom bežične tehnologije. Kako bi stvari bile još praktičnije, sustav sadrži i korisnički priručnik u elektroničkom obliku. Za još bolje iskustvo prilikom navigacije, mrežne usluge kao što su praćenje stanja u prometu, traženje parkinga, traženje benzinskih postaja, vremenska prognoza i Google Search također su dostupne.

Uz bežične značajke Apple CarPlay® i Android Auto®, ES vam omogućuje jednostavni prikaz i pristup pojedinim aplikacijama s vašeg pametnog telefona na središnjem zaslonu.

Ako se povežete s novom aplikacijom Lexus Link, vaš se ES pretvara u povezani automobil. Lexus Link omogućuje vam jednostavni pristup povezanim uslugama kao što su:

Analitički podaci o vožnji: prati podatke o vašim putovanjima i stilu vožnje te omogućuje vođenje evidencije o poslovnim putovanjima.
Hibridno učenje: pomaže vam da učinkovitije vozite svoj ES 300h.
Pronađi moj automobil: locira vaš Lexus i prikazuje upute kako da dođete do njega.
„Car to Door”: opcija koja vas navodi pješice do konačnog odredišta.
eCare: omogućuje vam upravljanje servisom i održavanjem za vaš ES.
Kontrolna svjetla upozorenja: objašnjava značenje svakog kontrolnog svjetla upozorenja i prikazuje koju radnju treba poduzeti.
Status automobila: obavještava vas ako ostavite otvoren prozor na automobilu ili zaboravite isključiti svjetla. Također možete provjeriti je li vaš automobil zaključan.
Zaštita baterije: nadzire razinu napunjenosti baterije od 12 V u vašem automobilu.
Daljinsko upravljanje: omogućuje daljinsko odmrzavanje vjetrobranskog stakla, uključivanje svjetala upozorenja ili zaključavanje i otključavanje vašeg vozila ES iz udobnosti vašeg doma.

Kad kupite ES, automatski besplatno dobivate standardnu uslugu povezivanja Lexus Link koja vrijedi tijekom čitavog životnog vijeka vašeg vozila. Paket usluga za povezivanje Lexus Link Premium također je besplatan tijekom prve četiri godine vlasništva nad vozilom, a potom se na uslugu plaća pretplata. Sadrži značajke kao što su:

Navigacija u oblaku i glasovni pomoćnik
Informacije o radovima na cesti i stanju u prometu u stvarnom vremenu
Dostupnost parkinga na ulici ili najbližeg parkirališta/garaže
Daljinsko upravljanje klima-uređajem: omogućuje daljinsko upravljanje klima-uređajem, grijanjem kola upravljača, grijanjem sjedala i regulaciju temperature u putničkom prostoru na daljinu.
SAZNAJTE VIŠE O NAŠIM PROBNIM VOŽNJAMA

NAŠE OBEĆANJE PROBNE VOŽNJE

Doživite zapanjujuće iskustvo s Lexus probnom vožnjom, sami birate vozilo, lokaciju i duljinu vožnje.

POGODNOSTI ZA KORISNIKE

Naš je cilj da vaše iskustvo kao vlasnika automobila Lexus bude doista zapanjujuće. U okviru ove ponude nudimo besprijekorne usluge koje će zadovoljiti vaše potrebe i potrebe vašeg automobila. Pogodnosti uključuju sljedeće:

jamstvo u trajanju od 3 godine / 100 000 km
besplatna pomoć na cesti 3 godine
jamstvo na hibridnu bateriju u trajanju od 5 godina
besplatna provjera stanja hibridne baterije svake godine
aplikacije My Lexus i Lexus Link.

GALERIJA SLIKA ZA ES

Saznajte dostupne opcije luksuznih, profinjenih i standardnih postavki za ES.