1. New Cars
 2. NX
ODABERITE

Spoj upečatljivog izgleda i sofisticiranih performansi čine samopunjivi hibrid NX 350h Lexus* i priključni hibrid NX 450h+ Lexus* potpuno drugačijima od bilo kojeg drugog luksuznog SUV vozila. U unutrašnjosti se nalazi kokpit „Tazuna” prilagođen vozaču, ergonomski instrumenti i dodirni zaslon od 14 inča. Za izgled koji poziva na pustolovine u prirodi, novi razred NX Overtrail između ostalog nudi veću udaljenost od tla i mat crne kotače od 18 inča s gumama za sve podloge.

* „Samopunjivi hibrid Lexus” i „priključni hibrid Lexus” sadrže benzinski motor i jedan ili više električnih motora.

 • OPUSTITE SE DOK SE VAŠ AUTOMOBIL PUNI

  Pročitajte kako se priključni hibrid NX 450h puni uz pomoć kućnog punjača Lexus i putem paneuropske mreže punionica kojima se pristupa putem aplikacije Lexus Link.

 • INOVACIJE U SIGURNOSTI MODELA NX

  Zahvaljujući novom sigurnosnom sustavu Lexus Safety System + Lexus NX pruža najveću sigurnost u klasi.

 • PRVI PREMA POUZDANOSTI

  U rujnu 2023. Lexus je po sedmi put proglašen najpouzdanijom markom vozila u anketi What Car?, provedenoj u Ujedinjenom Kraljevstvu. Lexus je ostvario rezultat od 98,3 % u anketi u kojoj su sudjelovale 32 marke i 178 modela. Najnoviji NX ostvario je rezultat od 99,4 %.

JESTE LI SPREMNI? ODABERITE MOTOR

ODABERITE RAZRED:

6 Opcije

Nema rezultata

 • NX - Comfort - Karavan 5 vrata

  NX Comfort

  Hibrid
  Karavan 5 vrata

  Istražite

  Od

  58.985 €

  61.985 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  59.840 €

  62.840 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Business - Karavan 5 vrata

  NX Business

  Hibrid
  Karavan 5 vrata

  Istražite

  Od

  62.165 €

  65.165 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  63.095 €

  66.095 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Executive - Karavan 5 vrata

  NX Executive

  Hibrid
  Karavan 5 vrata

  Istražite

  Od

  65.935 €

  68.935 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  66.750 €

  69.750 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  70.184 €

  74.184 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Luxury - Karavan 5 vrata

  NX Luxury

  Hibrid
  Karavan 5 vrata

  Istražite

  Od

  73.680 €

  76.680 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  75.310 €

  78.310 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  82.532 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - F Sport - Karavan 5 vrata

  NX F Sport

  Hibrid
  Karavan 5 vrata

  Istražite

  Od

  76.695 €

  79.695 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  83.793 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Overtrail - Karavan 5 vrata

  NX Overtrail

  Hibrid
  Karavan 5 vrata

  Istražite

  Od

  78.876 €

  81.876 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  84.719 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

PERFORMANSE

 • NAPREDNI HIBRIDNI I PRIKLJUČNI HIBRIDNI POGONSKI SKLOPOVI 

  NX se može pohvaliti najnaprednijim pogonskim sklopovima priključnog hibrida Lexus* i samopunjivog hibrida Lexus* ikada proizvedenima, koji ga čine ekonomičnijim i učinkovitijim od benzinskih ili dizelskih SUV vozila srednje veličine. Samopunjivi hibrid Lexus rezultat je gotovo 20 godina iskustva u revolucionarnoj elektrifikaciji i opskrbljuje NX 350h s više snage i ubrzanja u spoju s manjom potrošnjom i emisijama.

  NX 450h+ novi je standard za priključne hibride u pogledu nesmetanog rada i sofisticiranosti. Osim dometa na gradskim cestama u električnom načinu vožnje zadivljuju i 309 DIN KS i brzo ubrzanje. Ovaj automobil pruža iznimnu učinkovitost hibridnog pogona kad se akumulator isprazni, a pritom nije potrebno žrtvovati prostor u prtljažniku ni kapacitet spremnika za gorivo. Ovaj automobil mijenja pojam priključnog hibrida.

  *  „Samopunjivi hibrid Lexus” i „priključni hibrid Lexus” sadrže benzinski motor i jedan ili više električnih motora.

 • ODABIR NAČINA VOŽNJE

                                                                                  Izbornik Drive Mode Select (Odabir načina vožnje) nalazi se nadohvat ruke pored upravljača i omogućuje odabir između načina Eco (Eko), Normal (Normalno) i Sport (Sportski) kako bi se maksimalno povećala učinkovitost, dinamičnost i preciznost vozila. NX F SPORT ima dodatne načine Custom (Prilagođeno), Sport S (Sportski S) i Sport S+ (Sportski S+), a NX Overtrail ima Trail Mode (Šumska staza) za neravne ceste.

 • IZNIMNO SNAŽNA PLATFORMA

                                                                                      U osnovi NX-a nalazi se hvaljena platforma Global Architecture K, koja pruža brojna dinamička poboljšanja – uključujući bolje prianjanje i odziv vozila. Šira gazna površina i niže težište omogućuju vrhunsko upravljanje i stabilnost. Deblja armaturna ploča poboljšava zvučnu izolaciju. U nastojanju da poboljšaju preciznost i smanje podupravljanje Lexusovi inženjeri odlučili su se za lasersko zavarivanje vijaka, lijepljenje, pojačanja krova, dvostruke bravice poklopca motora i ojačanja od čelika velike vlačne čvrstoće. Kako bi se smanjila težina vozila, spojler i poklopac motora izrađeni su od aluminija. Naposljetku, Lexusovi vozači specijalizirani za „Takumi” odvozili su brojne krugove na našoj ispitnoj stazi Shimoyama kako bi precizno prilagodili upravljanje i kočenje NX-a.

Za sportske aktivnosti ili uživanje u velikim prostranstvima NX Overtrail ima posebno prilagođen ovjes, koji je postavljen 15 mm više kako bi podnio neravne ceste.

Da bi se dobili prostrana kabina s 500 litara prostora za prtljagu i nisko težište, snažna litij-ionska baterija od 18,1 kW modela NX 450h+ ugrađena je ispod poda kabine. Ova baterija sadrži 96 članaka litij-ionske baterije visokog kapaciteta, koji zajednički omogućuju domet od 74 km (97 km u gradu) u električnom načinu. Manja litij-ionska baterija razvijena za NX 350h i ugrađena ispod stražnjih sjedala pridonosi prostranijoj unutrašnjosti i ugodnijoj vožnji. Lagani litij-ionski članci poboljšavaju učinkovitost punjenja, a njihova su kompaktnost i rashladni sustav optimizirani.

Kod modela s pogonom na sve kotače E-FOUR omogućuje nesmetane performanse i pouzdane vučne značajke na neravnom terenu i u otežanim uvjetima. Inovativni pogonski sklop E-FOUR ima dodatan električni motor od 54 DIN KS na stražnjoj osovini, koji trenutno pruža dodatan okretni moment kada je to potrebno.

SIGURNOST

 • SIGURNOSNI SUSTAV LEXUS SAFETY SYSTEM+

                                                                                  Osjećaj sigurnosti, koji je ključan za svako vozilo Lexus, podiže se na novu razinu i standardna je značajka modela NX. U sve modele NX ugrađen je naš najnoviji sigurnosni sustav Lexus Safety System +, koji je brži i pokriva 36 % više slučajeva nesreća. On je poput vašeg suvozača koji vas štiti u svakom okruženju, u gradskom prometu ili na autocesti, danju i noću, na raskrižjima, u zavojima ili tijekom prestrojavanja, zahvaljujući tehnologiji koja uvodi novu eru u sprečavanje nesreća.

  NX također čini vožnju sigurnijom na raskrižjima tako što otkriva vozila koja se približavaju s lijeve ili desne strane, a koja bi mogla biti skrivena u mrtvom kutu i upozorava vozača. 

 • SUSTAV PREDSUDARNE ZAŠTITE / POMOĆ PRI ZAKRETANJU UPRAVLJAČA U NUŽDI

  Osim što uočava bicikliste danju i pješake noću, sustav predsudarne zaštite odsad uočava i bicikliste noću i pomaže spriječiti sudare na raskrižjima te s vozilima i pješacima koji vam dolaze ususret. Ako sustav utvrdi da postoji visoka mogućnost sudara, kočnice će se automatski aktivirati u pokušaju izbjegavanja sudara ili smanjenja štete u slučaju sudara. Kada se pješak nalazi u vašoj blizini ili vam je na putu, NX-ova funkcija pomoći pri zakretanju upravljača u nuždi podržat će vaše pokrete pri upravljanju kako bi poboljšala stabilnost automobila i spriječila slučajno napuštanje trake.

 • DINAMIČKI TEMPOMAT S RADAROM

                                                                                  Ovaj sustav upotrebljava radarski senzor milimetarskih valova i kameru za otkrivanje vozila ispred vas i održavanje odgovarajuće udaljenosti. Ako se vozilo ispred vas zaustavi, NX će se također zaustaviti. Kad vozilo ponovno krene, krenut će i NX. Ovaj sustav sada ranije otkriva vozila ispred vas i automatski prilagođava brzinu u zavojima. 

  Dinamički tempomat s radarom također će spriječiti da vozite presporo u lijevoj traci. Kada vozite iza sporijeg vozila, primijenit će se prethodno ubrzanje kada uključite pokazivač za pretjecanje. Kada se prestrojavate u traku u kojoj je sporo vozilo ispred vas, primijenit će se prethodno usporavanje.

Poboljšana pomoć za zadržavanje u voznom traku pomaže u zadržavanju NX-a u središtu trake uz pomoć funkcija „zadržavanja vozila u traku” i „prirodne linije traka”. Poboljšana funkcija svladavanja zavoja također pruža pomoć pri vožnji u zavojima. Kad se na autocestama uključe pokazivači smjera, pomoć za prestrojavanje omogućuje NX-u da se nakon vozačeve aktivacije prestroji s pomoću dinamičkog tempomata s radarom. Sustav nadzire cestu ispred vozila i kontrolira upravljanje, ubrzavanje i usporavanje.

E-Latch modela NX sustav je za otpuštanje vrata nadahnut profinjenošću japanskih vrata shoji, koji se aktivira prekidačem i omogućuje vam da otvorite vrata jednim laganim pokretom. Po prvi puta u NX-u e-Latch s pomoći pri sigurnom izlasku omogućuje elektronički aktivirano zaključavanje vrata koje u kombinaciji s monitorom mrtvog kuta automatski sprečava otvaranje ako se druga vozila približavaju straga.

Uz neizmjerno snažnu putničku sigurnosnu ćeliju zaštitu putnika pojačava i osam naprednih zračnih jastuka: zračni jastuk u dvije faze i zračni jastuk za koljena vozača, zračni jastuk jedne faze za suvozača, središnji zračni jastuk za smanjenje kontakta između vozača i suvozača, bočni zračni jastuci na prednjim sjedalima i zračne zavjese koje se protežu cijelom dužinom obiju strana kabine.

ODVAŽAN DIZAJN

 • JEDINSTVENA REŠETKA

  Dizajneri najnovijeg NX-a bili su odlučni u izradi moćnog izgleda. Razvili su dinamičniju rešetku s ugrađenim okvirom. Osim što pridonosi smanjenju težine, ovaj dizajn naglašava dinamičan dojam automobila. Da bi se postigao zanimljiv mrežasti uzorak, izrađene su tanke komponente oblika slova U. Na kraju, okomit dizajn rešetke u kombinaciji s trostrukim prorezima na dnu poboljšava hlađenje.

 • ČETVEROSTRUKA LED SVJETLA

  Ova sjajna LED glavna svjetla s 4 projektora imaju crn obrub koji ostavlja upečatljiv dojam. Dodatno ih naglašavaju Lexusova jedinstvena dnevna svjetla oblika slova L (DRL).

 • LEXUSOVO USKO STRAŽNJE SVJETLO

  Elegantno usko stražnje svjetlo u Lexusovu stilu, s prepoznatljivim dizajnom u obliku slova L, proteže se cijelom širinom modela NX. Redizajnirani logotip LEXUS nalazi se u središtu vozila i daje mu moderan izgled.

Lexusova istaknuta jedinstvena rešetka ima ekskluzivan završni sloj sjajne crne boje koji naglašava robustan izgled modela NX Overtrail. Naglašeni crni vanjski retrovizori i kvake, tamni kromirani obrubi bočnih prozora i klavirsko crni nosači na krovu dodatno pridonose jedinstvenom izgledu modela Overtrail. Upečatljivi aluminijski naplatci od 18 inča mat crne boje s pet dvostrukih krakova specifični su za modele Overtrail i dolaze s gumama za sve podloge.

Neobični koncept „Tazuna” koji je prvi put predstavljen u projektnoj studiji LF-30 uklopljen je u model NX. NX-ov kokpit izrađen je kako bi pružio uzbudljivo iskustvo vožnje tako što povećava kontakt s cestom i upravljačem u rukama, a nadahnut je načinom na koji su jahači povezani s konjem preko uzdi (tazuna).

S obzirom na to da upravljač i ručica mjenjača mogu znatno utjecati na iskustvo vožnje, dizajneri su u suradnji s Lexusovim stručnjakom za Takumi temeljito doradili te dodirne točke. Kad je riječ o upravljaču, posebna pozornost posvećena je njegovu obliku i presjeku kako bi se pružio izvrstan osjećaj pod prstima i poboljšala stabilnost upravljanja. Oslonci za palac i prekidači osjetljivi na dodir također su redizajnirani.

Uz Lexusovu opciju odabira ambijentalnog ugođaja možete prilagoditi ambijentalnu rasvjetu modela NX u skladu sa svojim raspoloženjem uz paletu od 64 boje. Lexusovi dizajneri unutarnjeg prostora razvili su četrnaest boja na temelju filozofije dizajna L-Finesse, a one odražavaju kratkotrajne emocije i osjećaje koje doživljavamo pri susretu s prekrasnim prirodnim pojavama. Bojama se nastoji stvoriti osjećaj gostoljubivosti, „Omotenashi”, a neke od tema potiču:

 

 • iscjeljenje: umirujuće nijanse stvaraju „iscjeljujući” prostor u kojem je ostvaren suživot energije prirodnog zelenog svijeta te snaga i dinamičnost života
 • opuštanje: tople nijanse stvaraju „opuštajući” prostor pun vitalnosti, usklađen s kratkotrajnim prijelazima sunčeve svjetlosti i otkucajima srca zemlje
 • pobudu: bijele nijanse stvaraju „pobuđujući” prostor u kojem okrepljujuća sunčeva svjetlost tijekom dana polako budi um
 • usredotočenost: mistične hladne nijanse stvaraju „usredotočujući” prostor za um, koji priziva koncept protoka vremena i prolaznih stanja prirodnog svijeta
 • uzbuđenje: čiste vatrene nijanse stvaraju „uzbuđujući” prostor za vozača, koji priziva sliku plamena koji mijenja temperaturu.

Ekskluzivna unutrašnjost Tahara, s prepoznatljivim naglascima u kaki boji na oblogama vrata, prednjoj konzoli i presvlakama, dostupna je u razredu Overtrail. Prednja sportska sjedala i novodizajnirani umetci Bookmatch Woodgrain daju poseban osjećaj kabini.

Praktična stražnja sjedala koja se sklapaju u omjeru 60 : 40 standardna su u svim modelima NX i omogućuju laku pohranu većih predmeta poput trkaćih bicikala ili daski za surfanje. Kada se sva stražnja sjedala sklope, dobiva se dovoljno prostora za prijevoz vrlo velikih predmeta.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • DODIRNI ZASLON OD 14 INČA

  Mnogo brži i jednostavniji NX pruža bolju razlučivost značajke Lexus Link Connect s navigacijom u oblaku i Lexus Link Pro s ugrađenom hibridnom navigacijom (dodirni zaslon od 14 inča). Lexus Link Multimedia prvi je sustav te vrste koji upotrebljava navigaciju u oblaku za redovito ažuriranje karti i podataka o prometu. Savršeno postavljen za opuštajuću interakciju dok vozite, ovaj dodirni zaslon od 14 inča jedan je od najvećih dostupnih zaslona i omogućuje vam pristup informacijama kao što su navigacija, audiosustav i kontrola klimatizacijskog sustava.

  Povezane usluge i drugi softver u modelu NX redovito se ažuriraju bežičnom tehnologijom „Over The Air”, što znači da ćete uvijek imati najnovije informacije.

 • LEXUSOV GLASOVNI POMOĆNIK

  Umjetna inteligencija i oblak surađuju u okviru pametnog Lexusova glasovnog pomoćnika, koji vas štedi muke traženja gumba dok ste usredotočeni na cestu ispred sebe. Glasovni pomoćnik „Hej, Lexus” razumije prirodni jezik i kontekst raznih izjava kao što su „gladan/gladna sam” ili „hladno mi je” te može prepoznati čak i koji putnik govori. Također možete prilagoditi naziv okidača ili zatražiti od Lexusova glasovnog pomoćnika da izvrši zadatke kao što je otvaranje prozora.

 • SNAŽNA VRATA PRTLJAŽNIKA

  Izuzetno brza i osjetljiva vrata prtljažnika s daljinskim upravljanjem posebno su praktična kada su vam ruke pune kupljenih namirnica. Ako vam je ključ u džepu ili torbi, jednostavno mahnite stopalom ispod stražnjeg branika da biste otvorili ili zatvorili vrata prtljažnika.

Podaci o vozilu projiciraju se u boji izravno na vjetrobransko staklo. Ovaj veći virtualni zaslon od 10 inča omogućava vam provjeravanje navigacije, sigurnosnih značajki, informacija o automobilu i postavki audiosustava bez skretanja pogleda s ceste. Njime se lako upravlja zahvaljujući dodirnim prekidačima na upravljaču.

Osjećat ćete se ugodno, kao i vaši putnici. Udobnost i prostranost unutrašnjosti modela NX pruža osjećaj poslovnog salona, savršenog okruženja za standardni audiosustav s 10 zvučnika ili audiosustav Mark Levinson® Premium Surround Sound sa 17 zvučnika. Ovi audiosustavi iskorištavaju akustična svojstva modela NX i pružaju pamtljivo iskustvo kućnog kina u vašem automobilu. Osjećaju ugode dodatno pridonosi klimatizacijski sustav S-Flow, koji prepoznaje koja su sjedala zauzeta ili obasjana suncem i u skladu s time podešava uvjete u unutrašnjosti.

PROVJERITE KAKO JE TO VOZITI NX

Doživite izvanredno iskustvo probne vožnje Lexusova automobila.

PREDNOSTI ZA VLASNIKA

Naš je cilj da svaki vlasnik automobila marke Lexus doživi izuzetno iskustvo. U tu svrhu nudimo posebno prilagođene usluge u skladu s vašim potrebama i potrebama vašeg automobila. Prednosti uključuju:

 

 • trogodišnje jamstvo / jamstvo za prijeđenih 100 000 km
 • trogodišnje razdoblje pomoći na cesti
 • petogodišnje jamstvo za hibridnu bateriju
 • besplatnu godišnju provjeru stanja hibridnog sustava

DRUGI SUV MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=lb%2Crz%2Cux%2Crx%2Crxl%2Cgx%2Clx