1. New Cars
 2. NX
ODABERITE
Početna cijena od (sa PDV-om)
58.985 €
61.985 €
Zahvaljujući upadljivom izgledu i naprednim elektrificiranim performansama hibridno vozilo sa samostalnim punjenjem NX 350h i plug-in hibridno vozilo NX 450h+ jedinstveni su SUV modeli srednjih dimenzija u segmentu luksuznih vozila. U unutrašnjosti vješti potezi Takumi majstora bude sva vaša osjetila, a najnapredniji sustav za povezivanje Lexus Link i sigurnosni sustav Lexus Safety System+ jamče udobnost i zaštitu.
 • OPUSTITE SE I NAPUNITE AUTOMOBIL

  Pročitajte koje su prednosti upotrebe Lexusove stanice za punjenje kod kuće plug-in hibridnog modela NX 450h i više informacija o dostupnosti punjača i paneuropskoj mreži punjača putem aplikacije Lexus Link. 

 • OSJEĆAJTE VEĆU KONTROLU

  Otkrijte kako će se urbani krajobraz morati dramatično promijeniti kako bi se suočio s izazovima mobilnosti u budućnosti.

                                                                 

 • NX INOVACIJA U POGLEDU SIGURNOSTI

  Lexus NX nagrađen je zbog inovacija u pogledu sigurnosti.           

                                                                                          

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

6 Opcije

 • NX - Comfort - Karavan 5 vrata

  NX Comfort

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  58.985 €

  61.985 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  59.840 €

  62.840 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Business - Karavan 5 vrata

  NX Business

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  62.165 €

  65.165 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  63.095 €

  66.095 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Executive - Karavan 5 vrata

  NX Executive

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  65.935 €

  68.935 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  66.750 €

  69.750 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  70.184 €

  74.184 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Luxury - Karavan 5 vrata

  NX Luxury

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  73.680 €

  76.680 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  75.310 €

  78.310 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  82.532 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - F Sport - Karavan 5 vrata

  NX F Sport

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  76.695 €

  79.695 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  83.793 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Overtrail - Karavan 5 vrata

  NX Overtrail

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  78.876 €

  81.876 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  84.719 €

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

PERFORMANSE

 • VODEĆI U KLASI HIBRIDNI I PLUG-IN HIBRIDNI POGONSKI SKLOPOVI 

  S najnaprednijim plug-in hibridnim i hibridnim pogonskim sustavima sa samostalnim punjenjem iz tvrtke Lexus, NX je ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji od bilo kojeg benzinskog ili dizelskog SUV vozila srednjih dimenzija na tržištu. Marka s više od 15 godina iskustva u proizvodnji rješenja koje uključuju elektrifikaciju, hibridni pogon sa samostalnim punjenjem iz tvrtke Lexus modelu NX 350h pruža više snage i veće ubrzanje i plasira ga među najbolje u klasi po pitanju potrošnje goriva i razina emisija.

  Kao dodatak postojećem asortimanu elektrificiranih pogonskih sklopova marke Lexus, NX 450h+ postavlja nove standarde za plug-in hibridna vozila. Osim što mu doseg, u potpuno električnom načinu rada (EV) i pri gradskoj vožnji, iznosi 80 km i u potpunosti je bez štetnih emisija, snaga od 306 DIN ks jamči snažno ubrzanje koje jednostavno impresionira. Radi se o vodećoj u kladi hibridnoj učinkovitosti nakon što se baterija isprazni, a da pritom nema negativnih posljedica po prostor prtljažnika ili zapremninu spremnika goriva.

 • TAZUNA KOKPIT                                                                               

  Zapanjujući koncept „Tazuna”, koji je po prvi put demonstiran u okviru dizajnerske studije za model LF-30, a uveden je za model NX. Posebno kreiran kako biste imali uzbudljivo iskustvo pri vožnji, ostali maksimalno koncentrirani na cestu pred sobom i zadržali maksimalnu kontrolu nad kolom upravljača, kokpit NX inspiriran je načinima kako se jahači povezuju sa svojim konjima putem uzda (Tazuna).

 • ODABIR NAČINA VOŽNJE                                                                                      

  Smještena pored kola upravljača, opcija za odabir načina rada omogućuje vozačima da sami odaberu neki od dostupnih načina rada: Eco, Normal ili Sport, a kako bi osigurali maksimalnu učinkovitost, dinamičnost i eleganciju pri vožnji. Pored načina rada Eco i Normal, model NX F SPORT ima dodatne načine rada Custom, Sport S i Sport S+

Izrađen na našoj priznatoj globalnoj strukturi, platformi K, model NX pruža brojna dinamička poboljšanja, uključujući bolje držanje ceste i bolji odaziv. Širi trag kotača i niže gravitacijsko središte donose izvanredne razine upravljivosti i stabilnosti. Kako bi sve učinili elegantnijim i smanjili mogućnost proklizavanja, Lexusovi inženjeri primijenili su postupak laserskog zavarivanja s vijcima, lijepljenje, pojačanja na krovu, dvostruke brave na poklopcu motora i ojačavanje primjenom iznimno čvrstog čelika. Kako b se smanjila težina, za bočne stranice i poklopac motora upotrijebljen je aluminij. 

Kako bi se dobio prostran putnički prostor, prtljažnik zapremnine 500 litara i nisko gravitacijsko središte, snažna litij-ionska baterija od 18,1 kW modela NX 450h+ smještena je ispod poda u putničkom prostoru. Ova baterija ima 96 litij-ionskih baterijskih ćelija visokog kapaciteta i postiže doseg u kombiniranom ciklusu vožnje od 65 km (80 km za gradsku vožnju) u načinu rada samo na struju. Prvotno razvijena za model NX 350h i ugrađena ispod stražnjih sjedala, ova litij-ionska baterija omogućuje veći putnički prostor i izvrsne vozne performanse. Njene lagane litij-ionske ćelije omogućuju bolje performanse punjenja, kompaktnija je i ima optimizirani sustav hlađenja.

Na modelima s pogonom na sve kotače, E-FOUR pruža besprijekorne performanse i pouzdanu trakciju na zahtjevnim terenima. Inovativni pogonski sklop E-FOUR ima dodatni motor snage 54 DIN ks montiran na stražnju osovinu koji pruža instantni moment na zahtjev.

SIGURNOST

 • SUSTAV LEXUS SAFETY SYSTEM +

                                                                                          Osjećaj zadovoljstva, koji je važan i sastavni dio svakog vozila Lexus, sada je podignut na višu razinu i podrazumijeva se za model NX. Najnovija verzija sustava Lexus Safety System + je kao da imate vlastitog kopilota, osobu koja vas štiti u svakoj situaciji tijekom vožnje, kako u gradskoj gužvi tako i na autocesti, danju i noću, na raskršćima, u zavojima i kad prelazite u drugi prometni trak, a sve uz pomoć tehnologije koja obilježava i predstavlja novu eru u sustavima za sprečavanje nezgoda. Isto tako, NX vam pomaže da vozite sigurnije na raskršćima jer detektira vozila koja vam se približavaju slijeva ili s desna, a koja mogu biti skrivena u mrtvom kutu, i emitira upozorenja kako bi upozorio vozača.

 • SUSTAV ZA ZAŠTITU PRIJE SUDARA / SUSTAV SERVO UPRAVLJANJA U SLUČAJU NUŽDE

  Osim što detektira bicikliste dalju i pješake noću, sustav za zaštitu prije sudara sada može detektirati bicikliste noću i pomaže pri sprečavanju sudara na raskršćima, s vozilima koja vam dolaze u susret i s pješacima. Ako sustav ocijeni da je mogućnost sudara velika, automatski se aktivira kočenje kako bi se lakše izbjegao sudar ili umanjila eventualno nastala šteta uslijed sudara. Kad se pješak nalazi jako blizu vašeg vozila ili je na vašoj putanji kretanja, sustav servo upravljanja u slučaju nužde modela NX pomoći će vam pri upravljanju kako bi se povećala stabilnost automobila i spriječio nehotični izlazak iz prometnog traka.

 • DINAMIČNI RADARSKI REGULATOR BRZINE

                                                                                  Sustav upotrebljava radarske senzore s valnom detekcijom od nekoliko milimetara i kameru za detektiranje vozila ispred, a kako bi održavao propisani razmak od vozila ispred. Ako se vozilo ispred zaustavi, zaustavit će se i NX. Kad vozilo ispred ponovno krene, pokrenut će se i NX. Ovaj sustav sad ima značajku ranije detekcije vozila koja se ubacuju ispred vas i automatski podešava brzinu u zavojima. Dinamični radarski regulator brzine će isto tako spriječiti da naletite na sporije vozilo koje vozi izvan svog prometnog traka. A kad vozite iza vozila koje se kreće sporije od vas, automobil će preliminarno ubrzati kad krenete pretjecati. Prilikom prestrojavanja u prometni trak za vozila koje se kreće sporije od vas, aktivirat će se preliminarno usporavanje.

Sustav za zadržavanje u prometnom traku pomaže vozilu NX da ostane na sredini prometnog traka uz pomoć funkcija centriranja prometnog traka i prirodnog praćenja linija prometnog traka. Zahvaljujući boljem upravljanju u zavojima, također pruža pomoć prilikom vožnje u zavojima. Na autocesti, a pod uvjetom da se prethodno uključi pokazivač smjera, ova značajka omogućuje vozilu NX da sam promijeni prometni trak prema uputi/poslanom zahtjevu vozača upotrebom dinamičnog radarskog regulatora brzine. Nadzire stanje na cesti ispred vozila i na temelju prikupljenih podataka regulira upravljanje, ubrzavanje i usporavanje.

Inspiriran elegancijom kliznih japanskih vrata (Shoji), elektronički sustav vrata s e-zasunom na modelu NX omogućuje vam otvaranje vrata jednim jednostavnim potezom. Na modelu NX premijerno je predstavljen e-zasun sa sustavom Safe Exit Assist, značajka za elektroničku aktivaciju brava vrata koja, u kombinaciji sa sustavom za nadzor mrtvog kuta, automatski sprječava otvaranje vrata ako detektira približavanje drugog vozila straga.

Pored iznimno snažne zaštitne ćelije za putnike, zaštita putnika dodatno je poboljšana s osam zračnih jastuka: zračnim jastukom s otvaranjem u dvije faze i zračnim jastukom za koljena za vozača, zračnim jastukom s otvaranjem u jednoj fazi za suvozača, središnjim zračnim jastukom za smanjenje kontakta između vozača i suvozača, bočnim zračnim jastucima na prednjim sjedalima i zračnim jastucima zavjesama koji se otvaraju po čitavoj duljini s obje strane u putničkom prostoru.

ODVAŽNI DIZAJN

 • UPEČATLJIVA PREDNJA REŠETKA

  Za najnoviji model NX, naši su dizajneri odlučili kreirati upečatljiv izgled. Razvijena je dinamičnija prednja rešetka s ugrađenim okvirom. Osim što doprinosi smanjenju težine, tako je dizajnirana da dodatno naglašava dinamičnost automobila. Intrigantni mrežasti uzorak, s elegantnim komponentama u obliku slova U i preciznom obradom. U konačnici, okomiti dizajn rešetke u kombinaciji s trostrukim prorezima na dnu jamči bolje performanse hlađenja.

 • ČETVEROSTRUKA LED SVJETLA

  Ova zapanjujuća LED svjetla s 4 fara imaju crni okvir koji dodatno naglašava njihov elegantan izgled. Svjetla su dodatno naglašena dnevnim svjetlima (DRL) L-oblika karakterističnim za Lexus.

 • LEXUSOVA SVJETLA L-DIZAJNA

  Straga Lexus ima elegantna svjetla, upečatljivog L-dizajna, koja se protežu po čitavoj širini stražnjeg kraja na novom modelu NX. Osvježen i lako prepoznatljiv, novi logotip LEXUS nalazi se na sredini vozila.

Prednja su sjedala modela NX redizajnirana kako bi se osigurala najviša razina pristupačnosti i kontrole u klasi, za pružanje izvrsnog oslonca i s grijanjem i ventilacijom za veću udobnost. Kako bi se osiguralo ispravan ergonomski oslonac u predjelu struja, bočne strane sjedala konkavna su oblika, čime se smanjuje doticaj laktova sa sjedalima pri upotrebi kola upravljača i ručice mjenjača ili poklopca konzole. A i visina bočnih stranica sjedala je niska kako bi se osiguralo dovoljno prostora za ulazak u vozilo i izlazak iz njega.

Budući da kolo upravljača i ručica mjenjača značajno utječu na iskustvo pri vožnji, dizajneri su se udružili s Lexusovim „Takumi” majstorima i precizno oblikovati ove točke kontakta s vozačem. Kod kola upravljača, sve je posebno usmjereno na njegov oblik i poprečni presjek kako bi se osigurao izvrstan osjet pod rukama i veća stabilnost pri upravljanju. Mjesta za palčeve i prekidači osjetljivi na dodir također su redizajnirani.

Praktična 60:40 djeljiva i sklopiva stražnja sjedala u osnovnoj su opremi za sve modele NX, što omogućuje lako pospremanje većih predmeta kao što su trkaći bicikli ili daske za surfanje. Kad se sva stražnja sjedala preklope, ima dovoljno prostora za prijevoz glomaznijih predmeta.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • 14” DODIRNI ZASLON

                                                                                          NX ima zaslon koji je brži i jednostavniji za upotrebu, a pruža bolju razlučivost kako za Lexus Link Connect sustav navigacije u oblaku tako i za sustav Lexus Link Pro s ugrađenom hibridnom navigacijom (a radi se o 14” dodirnom zaslonu). Lexus Link Multimedia prvi je sustav koji upotrebljava sustav navigacije u oblaku za redovno ažuriranje karata i podataka o stanju u prometu. Savršeno pozicioniran za opuštenu interakciju tijekom vožnje, 14” HD dodirni zaslon jedan je od najvećih dostupnih zaslona i omogućuje pristup informacija o, primjerice, navigaciju, zvukovima i klimatizaciji. Povezane usluge i ostali softver u modelu NX redovno se ažuriraju putem bežične (eng. „Over The Air”) tehnologije, što znači da su vam uvijek na raspolaganju najnovije informacije.

 • LEXUS LINK CONNECTED SERVICES

                                                                                      Dobro došli u aplikaciju Lexus Link, novi svijet koji nudi nove mogućnosti povezivanja, kreirane posebno kako bi nadopunile jedinstveno iskustvo usluga „Omotenashi”. Pametne i precizno razrađene značajke pomažu vam da isplanirate svoje putovanje, pronađete parkirno mjesto, dogovorite termin za servis ili čak poboljšate svoj stil vožnje. Bolje iskoristite vrijeme uz NX rabeći sve dostupne usluge, primjerice:

  • Analitički podaci o vožnji: prati podatke o vašim putovanjima i stilu vožnje te omogućuje vođenje evidencije o poslovnim putovanjima.
  • Hibridno učenje: pomaže vam da učinkovitije vozite svoj NX 350h.
  • Pronađi moj automobil: locira vaš Lexus i prikazuje upute kako da dođete do njega.
  • „Share to Car1”: omogućuje vam planiranje rute na nekom drugom uređaju i slanje podataka o tome u vaš Lexus, dok vas funkcija „Car to Door” navodi dok pješice nastojite stići na konačno odredište nakon parkiranja.
  • eCare: omogućuje vam upravljanje servisom i održavanjem za vaš NX.
  • Kontrolna svjetla upozorenja: objašnjava značenje svakog kontrolnog svjetla upozorenja i prikazuje koju radnju treba poduzeti.
  • Status automobila: obavještava vas ako ostavite otvoren prozor na automobilu ili zaboravite isključiti svjetla. Također možete provjeriti je li vaš automobil zaključan.
  • Daljinsko upravljanje: omogućuje daljinsko odmrzavanje vjetrobranskog stakla, uključivanje svjetala upozorenja ili zaključavanje i otključavanje vašeg vozila NX iz udobnosti vašeg doma.
 • SUSTAV OZVUČENJA MARK LEVINSON® SA 17 ZVUČNIKA

  Dostupan na modelima NX 350h Luxury i F SPORT te modelu NX 450h+ Luxury, vrhunski sustav ozvučenja Mark Levinson® Premium Surround sa 17 zvučnika izrađen je točno po mjeri za maksimalnu akustičnost modela NX. Pruža doživljaj istovjetan 7,1-kanalnom digitalnom kućnom kinu, uz dodatnu funkciju Clari-Fi™ koja ispravlja i popravlja zvuk koji se poremeti ili izgubi tijekom digitalne kompresije MP3. Za bolje ozvučenje vozilo ima velik subwoofer, od 22,4 cm, skriven u 20-litrenom spremniku ispod poda prtljažnika koji poprilično sliči kućnom hi-fi sustavu, a pritom nimalo ne smanjuje prtljažni prostor.

Podaci vozila projiciraju se u boji izravno na vjetrobransko staklo. Ovaj 10-inčni „head-up” zaslon omogućuje vam pregled postavki sustava za navigaciju, sigurnosnih značajki, informacija o automobilu i postavki zvuka bez skidanja pogleda s ceste. Upravljanje je jednostavno zahvaljujući dodirnim prekidačima na kolu upravljača.

Za lakšu vožnju u skučenim prostorima zaslon Panoramic View Monitor, koji je dostupan u dodatnoj opremi, pruža prikaz pod 360° područja oko vozila. Isto tako, kreira virtualnu 3D sliku vašeg vozila NX i navodi vas putem zaslona za bolje manevriranje po gradu.

Iznimno brza vrata prtljažnika s daljinskim upravljanjem i izvrsnim odazivom jamče praktičnost, posebice kad su vam ruke pune kupljenih stvari. Ključ može ostati u vašem džepu ili torbi, a vrata prtljažnika možete otvoriti tako da podignete nogu i prijeđete stopalom ispod stražnjeg odbojnika.

SAZNAJTE KAKAV JE OSJEĆAJ VOZITI NX

Naručite probnu vožnju s Lexusom i doživite nevjerojatno iskustvo. Odaberite model vozila, lokaciju i vrijeme koje vam najbolje odgovara, a ostalo prepustite nama. 

POGODNOSTI ZA KORISNIKE

Naš je cilj da vaše iskustvo kao vlasnika automobila Lexus bude doista zapanjujuće. U okviru ove ponude nudimo besprijekorne usluge koje će zadovoljiti vaše potrebe i potrebe vašeg automobila. Pogodnosti uključuju sljedeće:

 • jamstvo u trajanju od 3 godine / 100 000 km
 • besplatna pomoć na cesti 3 godine
 • jamstvo na hibridnu bateriju u trajanju od 5 godina
 • besplatna provjera stanja hibridne baterije svake godine
 • aplikacije My Lexus i Lexus Link.

DRUGI SUV MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ue%2Crx&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjLGyBhCYARIsAPqTz1_4kNB-c2iHc1Tq3FYAJ4ZIVh41wfcWGOdGu3SOaZTUVqS1GdnADwoaAiBnEALw_wcB

Forced client side injection based on cached strategy