1. Discover lexus
ODABERITE
 

UMIJEĆE IZRADE

Preciznost. Posvećenost. Vještina. Sva su ova tri koncepta bitna za jedinstvenu vještinu izrade vidljivu u svakom Lexusovom automobilu.

PRECIZNOST MAJSTORA TAKUMI USAVRŠENA DESETLJEĆIMA ISKUSTVA

 

Takumi je drevni japanski koncept i tradicija koja izražava bit majstorskog umijeća izrade. Ovaj je koncept temelj cijelog našeg proizvodnog procesa. Svi su naši vrhunski majstori Takumi razvili svoja osjetila do savršenstva i prošli dugogodišnju obuku. Posvećeni su savršenim rezultatima i ne štede na vremenu pri stvaranju iznimnih vozila za zadivljujuće iskustvo vožnje, koristeći se pritom spojem tradicionalnih tehnika i moderne tehnologije.

PROFINJEN DODIR

Takumi iznimno dobro poznaju najmodernije tehnologije i igraju ključnu ulogu u njihovom razvoju. Ipak, mnoge od njihovih slavnih vještina potječu iz doba koje prethodi digitalnom.

Legendarna je posebna osjetljivost dodira majstora Takumi. Njihove su ruke najcjenjeniji alat. U savršeno bijelim rukavicama koriste se svojom vrhunskom vještinom dodira kako bi otkrili čak i najmanja nesavršenstva i kvarove uz savršenu preciznost koja se mjeri u jedinicama manjima od milimetra. Na taj način osiguravaju vrhunsku kvalitetu.

NOVOOSMIŠLJENE BOJE

Naša boja ja složena i puna karaktera. Koristimo višeslojni postupak koji u cijelosti mijenja način na koji vozilo izgleda i kako se ponaša izložen sunčevim zrakama. Nanosi se pet slojeva, a boja se peče četiri puta.

Nastavljajući svoje inovacije, Lexus uvodi plavu boju Structural za LC 500 Sports Coupe. Ova zadivljujuća nova boja i inovativni završni sloj je vrhunac gotovo 15 godina istraživanja i razvoja uz usku suradnju znanstvenika, inženjera, dizajnera i stručnjaka za boje.

Nadahnut preljevajućim bojama krila plavog morfo leptira, slojevite nanostrukture u plavoj boji Structural su stvorene kako bi omogućile naglašen odraz gotovo 100% vidljivog svjetla (većina boja zrcali oko 50%), čineći tako življu i dinamičniju boju od bilo koje druge plave na svijetu.

 

SAVRŠENA ZAVRŠNA OBRADA

Svaki aspekt legendarnog modela LS izražava našu posvećenost vrhunskoj vještini izrade. Luksuzna završna obrada, dekorativni elementi i materijali čine iskustvo vožnje savršenim i tako nadopunjavaju neusporedivu snagu ovog automobila.

 

 

 

FINO UGOĐEN STROJ

Naša ispitivanja motora nisu puka automatska provjera. Pored korištenja najnovije tehnologije radi jamčenja najviših standarda, sve što se nalazi ispod poklopca motora provjerava i majstorsko oko.

Ljudske ruke se nadopunjavaju pionirskim sustavima kao što su CAT skeniranje, koje je posuđeno iz medicine. Za razliku od tradicionalnih skenera, ovaj vidi u sam motor, jamčeći da svaki od njih ispunjava stroge Lexusove zahtjeve za kvalitetom.

Majstori takumi koriste i alate kao što su tradicionalni stetoskop kako bi se uvjerili da su preciznost i kvaliteta uvijek na traženoj razini.

MAJSTORI TAKUMI

Svaki Lexusov vrhunski majstor Takumi ima barem četvrt stoljeća iskustva. Zajedno unose svoju neusporedivu vještinu, znanje i intuiciju u svaku fazu postupka izrade automobila.

NE ŽALIMO TRUDA

Postoji samo jedan put do vrhunskog proizvoda, a on uključuje izvanrednu pažnju oko svake pojedinosti. Oni čak skrivaju nedostatke i oznake na automobilima kako bi i svi radnici dosegnuli ovaj standard. Od testnih vozača koji sami prolaze provjere prije testnih vožnji, do prostorije u kojoj budući majstori takumi vježbaju svoja osjetila, ovi filmovi će vam pokazati zašto se ništa drugo ne proizvodi kao Lexus.

LJUDI I TEHNOLOGIJA

Nenadmašna snaga može se postići samo skladnim radom robota i ljudi. Programiranje jedinstvenih osjetila savršeno obučenih majstora u ujednačene i učinkovite kretnje robotske tehnologije rezultiralo je neusporedivom vještinom u izradi automobila Lexus.

 

NADLJUDSKE MOĆI

Nakon mnogo sati vježbanja i obuke, majstori Takumi zaposleni u tvrtki Lexus razvili su gotovo nadljudska osjetila. Vid koji uočava tragove nevidljive nevještom oku, sluh koji može namjestiti motor kirurškom preciznošću i dodir koji osjeća nesavršenosti manje od milimetra.