1. Discover lexus
  2. Technology
ODABERITE

TEHNOLOGIJA

Za nas je tehnologija pokretač kreativnosti. Nikada se ne zadovoljavamo pukim preuzimanjem najnovijih inovacija. Mi ih usavršavamo i odvodimo u zapanjujuće nove i maštovite smjerove.

OTKRIVANJE NEOČEKIVANIH PRIMJENA

Naš pristup tehnologiji uvijek je dinamičan, a ne statičan. Tehnologije ne primjenjujemo samo u njihovom postojećem obliku, već ih promatramo kao polazišne točke za nova otkrića. Uvijek kreativno i maštovito razmišljamo o budućnosti i otkrivamo nove primjene najnovijih tehnoloških otkrića.

USAVRŠENE OPCIJE

Mnoge od naših vrhunskih značajki dio su standardne opreme, ali možete odabrati i najmodernije sustave za zabavu, klimatizaciju i sigurnost. Rezultat? Nenadmašno iskustvo vožnje svaki puta kad sjednete za upravljač.

Tijekom vožnje sve je pod vašom kontrolom. Jednostavnim pritiskom gumba na nadzornoj ploči možete promijeniti i poboljšati svoje okruženje prema vlastitim potrebama.

 

SAVRŠENI ZVUK

Udružili smo se s vrhunskim stručnjakom za tehniku zvuka, tvrtkom Mark Levinson®, kako bismo došli do savršeno prilagođenih rješenja za zvučni sustav koji postavlja nove standarde na području sustava za zabavu tijekom vožnje.

Tvrtka Mark Levinson® usko je surađivala s nama na svakom koraku. Njezini predstavnici sudjeluju u razvoju koncepta za novi automobil kako bi se unutrašnjost vozila od samog početka savršeno prilagodila za optimalni akustički doživljaj. Položaj i kalibracija zvučnika prilagođeni su uvjetima u kabini.

SAVRŠENO PRILAGOĐENA ATMOSFERA

Atmosfera vozila možda nije nešto što vidimo, ali je svakako važna. Dapače, nama je iznimno važna, čak toliko da smo u kabinu ugradili nagrađivanu tehnologiju Nanoe® koja nadzire i prilagođava kvalitetu zraka u kabini na mikroskopskoj razini. Ova inovacija nadilazi tradicionalne učinke nadzora klimatizacije i pruža vrhunski komfor u svim situacijama.

LEXUS SIGURNOST

Vaša sigurnost naš je prioritet. Sigurnosni sustav Lexus Safety System+ definira novu eru u sprječavanju nesreća kako bi vas i vaše putnike te ljude u drugim vozilima i pješake zaštitio od mogućih štetnih posljedica. Upotpunjavajući i pojačavajući vaše sposobnosti upravljanja vozilom, sigurnosni sustav poboljšava vaša zapažanja kako bi se uvijek osjećali sigurno na putovanju.

 

NOVI KONCEPT SJEDALA

Revolucionarni Lexusov koncept kinetičkih sjedala predstavljen je na izložbi Paris Motor Show 2016. Pristupivši području sjedala na sasvim novi način, razvili smo inovativnu mrežastu konstrukciju koja pruža visok stupanj udobnosti.

Moderna vlakna stabiliziraju pokrete vozača i pružaju sigurnost i potporu. Kad sjednete u ovakvo sjedalo, možete opustiti i tijelo i um.

INTELIGENTNA SUČELJA

Zamisao konceptnih automobila UX i LF-FC jednostavniji je, prirodniji i ljudskiji način komunikacije s vozilom.

Ova će vozila uskoro moći tumačiti vaše pokrete i dodire i reagirati na njih. Na pomolu su i hologrami.

 

INOVATIVNE ZNAČAJKE MODELA LS

Model LS hrabro postavlja nove standarde na polju tehnologije. Sigurnosni sustav Lexus Safety System+ nadopunjen je naprednim novim značajkama koje pomažu vozaču više no ikada prije. Sustav za prepoznavanje sudara (PCS), upozorenje pri napuštanju voznog traka (LDA) i dinamični tempomat dodatno su usavršeni. Model LS pomaže pri sprječavanju sudara na nove i inovativne načine značajkama kao što su sustav za prepoznavanje pješaka i sustav pomoći za aktivno upravljanje te tako na intuitivan i inteligentan način usavršava i nadopunjuje vozačevu percepciju.

ELEKTRIFICIRANI LEXUS

Ishod Lexusovog predvodništva i usavršavanja elektrifikacije, koja traje više od 15 godina, su uzbudljivi, učinkoviti i trajni automobili. Gotovo bešumni motori pružaju dinamično iskustvo vožnje čuvajući pri tome naš planet. Ova pionirska tehnologija sve čini sigurno, nezamjetno i uz luksuz. Stigla je sljedeća generacija i izgleda zadivljujuće.

 

 

OTKRIVANJE NEOČEKIVANIH PRIMJENA

Naš pristup tehnologiji je uvijek bio dinamičan, nikad statičan. Umjesto primjene tehnologija u njihovom postojećem obliku, vidimo ih kao polazište koje nadahnjuje daljnji razvoj. Uvijek gledajući unaprijed, razmišljamo kreativno i lateralno, nanovo stvarajući i zamišljajući daljnji napredak.

PAMETNIJE SNIMANJE

Razmišljajući na nekonvencionalan način, posudili smo najmoderniju tehniku CAT snimanja iz medicine. Zašto? U njoj smo vidjeli zanimljivu i vrijednu novu primjenu za Lexusova vozila.

Tradicionalne tehnike pregledavanja motora oslanjaju se na mehaničke i vanjske provjere. U Lexusu želimo biti sigurni da je unutrašnjost svakog motora savršena.

Kompjutorizirana aksijalna tomografija (CAT) omogućuje nam da istražimo unutrašnjost motora u 3D tehnici. Možemo potpuno precizno provjeriti ima li kakvih nesavršenosti. Naše nekonvencionalne metode daju besprijekorne rezultate.

NEKONVENCIONALNI MATERIJALI

Spajajući prirodu i tehnologiju na inovativan način upotrebljavamo ekološke materijale kako bismo pronašli rješenja koja čuvaju okoliš. Upoznajte jedinstvene elemente unutrašnjosti koji odražavaju ljepotu prirode. Otkrit ćete lijepu i funkcionalnu završnu obradu i potpuno nove značajke.

Priroda i tehnologija savršeno se spajaju u snažnim zvučnicima modela Lexus CT. Upotrijebili smo bambus na sasvim nov način za stvaranje nevjerojatne akustike.

Dijafragme zvučnika oblikovane su od materijala koji je spoj fitolita mikroskopskih igličastih struktura koje se nalaze na rubovima bambusova lišća  i ugljena. Lagana, ali snažna dijafragma je dovoljno kruta da precizno reproducira visoke tonove, a dovoljno fleksibilna da priguši vlastite vibracije.

 

SIMULIRANA VOŽNJA

U pametnoj kupoli nalazi se Lexus LS. Detaljno izrađene okolne scene realistično dočaravaju vožnju po gradu i otvorenoj cesti. Cilindri se kreću, naginju i okreću simulirajući skretanje, vožnju uzbrdo, ubrzavanje i kočenje. Audiosnimke zvuka motora, vibracije i vjetar upotpunjuju doživljaj.

Mogućnostima simulacije nema kraja. Ako, primjerice, simuliramo jednoličnu vožnju, možemo istražiti djelovanje umora i tako razviti pametan sustav za upozoravanje vozača. Takahiko Murano, zadužen za osmišljavanje ovih eksperimenata, objašnjava: „Ovo je vrsta testa koju ne bismo mogli provesti u stvarnom svijetu.”