1. Discover lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
ODABERITE

LEXUSOVI DIZAJNERSKI DOGAĐAJI

Kreativnost može promijeniti svijet. Lexusova nagrada za dizajn povod je za nove ideje jer podupire mlade dizajnere i izumitelje, koji svojim idejama na nov i uzbudljiv način oblikuju budućnost.

LEXUS PREDSTAVLJA SVOJU 12. IZLOŽBU NA MILANSKOM TJEDNU DIZAJNA S TEMOM „VODIMO SVJETLOM”

Lexus čvrsto vjeruje u moć dizajna da promijeni svijet. Već dulje od desetljeća Lexusove izložbe dizajna posjetiteljima Milanskog tjedna dizajna pružaju nevjerojatna iskustva koja odražavaju tu filozofiju.

PRIJAVE ZA LEXUSOVU NAGRADU ZA DIZAJN 2019. SU OTVORENE

Ambiciozni izumitelji dizajniraju bolje sutra.

LEXUSOVA NAGRADA ZA DIZAJN 2018. – PRIJAVE U TIJEKU

U Lexusu i dalje želimo dizajnom promijeniti svijet nabolje i zato pozivamo zainteresirane na prijavu za Lexusovu nagradu za dizajn 2018.

FINALISTI LEXUSOVE NAGRADE ZA DIZAJN

Od nekoliko tisuća pristiglih radova bit će odabrano samo dvanaest finalista. Osam finalista svoje će radove predstaviti na Milanskom tjednu dizajna, dok će njih četvero za mentore dobiti svjetski priznate dizajnere. Mentori će pomoći finalistima pri pretvaranju njihovih vizija u stvarnost, razvijanjem svakog koncepta u prototip.

ČLANOVI ŽIRIJA

Žiri Lexusove nagrade za dizajn čini odabrana skupina svjetski priznatih kreativnih dizajnera i stručnjaka za dizajnerske discipline, koji su pregledali na tisuće radova kako bi odabrali dvanaest finalista, četiri pobjednika prema čijim će se idejama izraditi prototip i konačnog dobitnika glavne nagrade.

MENTORI

Tvrtka Lexus pomno je za mentore i suradnike četiriju finalista Lexusove nagrade za dizajn odabrala vrhunske svjetske dizajnerske stručnjake. U razdoblju od nekoliko mjeseci Lexusovi će mentori svojim mišljenjima, savjetima i uputama pomagati finalistima pri razvijanju njihovih nacrta u prototipove.