1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. 2019 open for entries
ODABERITE
LDA 2019

PRIJAVE U TIJEKU ZA LEXUSOVU NAGRADU ZA DIZAJN

Tvrtka Lexus International objavila je poziv na prijave za istaknutu Lexusovu nagradu za dizajn 2019. Od pokretanja programa 2013. svjetsko natjecanje u dizajnu uvijek je bilo platforma za mlade dizajnere i izumitelje čiji rad može poboljšati budućnost svih. Godišnji događaj privlači tisuće perspektivnih kreativnih talenata iz svih dijelova svijeta koji žele osvojiti prestižnu nagradu za izvrstan inovativan dizajn.

Svrha programa uvijek je bila učiniti svijet boljim koristeći se dizajnom, a sada po sedmi put, nagrada za 2019. taj cilj čini još jasnijim nego ikad prije pod motom „Dizajn za bolje sutra”.

Kreativne ideje sljedeće generacije dizajnera trebaju ujediniti tri osnovna načela brenda Lexus: „predviđanje”, „inovacije” i „upečatljivost” te način na koji njihovi dizajni predviđaju potrebe društva budućnosti. Morat će razviti inovativan dizajn koji donosi nova, maštovita rješenja. Istodobno, njihove ideje i dizajni trebaju biti upečatljivi i zanimljivi publici te što je još važnije cijenjenom žiriju.

Šest finalista bit će proglašeno početkom 2019. godine. Žiri i mentori za nagradu bit će objavljeni u jesen 2018. Prethodni žiri i mentori Lexusove nagrade za dizajn uključuju zvijezde poput Sir Davida Adjaye, Snarkitecture i Formafantasma.

Žiri će odabrati šest najboljih ideja od kojih će se svaka razviti u funkcionalne prototipove s budžetom za proizvodnju do 3 milijuna JPY (više od 25 tisuća USD) uz potporu svjetski poznatih mentora. Prototipovi će biti izloženi na prestižnom Dizajnerskom tjednu u Milanu 2019.* gdje će se natjecati za glavnu nagradu.

Kako bi se finalisti pripremili za Milan, Lexus će osigurati jedinstvenu mogućnost mentorstva koja svakom finalistu pruža ekskluzivnu priliku dobiti izravne praktične savjete od renomiranih stručnjaka koji će podijeliti svoje neprocjenjivo znanje i iskustvo za izradu prototipa i još mnogo toga.

Web-mjesto Lexusove nagrade za dizajn: LexusDesignAward.com
Službeni znakovi: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek

* Najveća dizajnerska izložba u svijetu, poznata i kao Salone Del Mobile, predstavlja događaje i eksponate brendova i dizajnera u mnogim kategorijama, uključujući namještaj, modu i tekstil.