1. Discover lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. Lda open for entries
ODABERITE

LEXUSOVA NAGRADA ZA DIZAJN 2018. – PRIJAVE U TIJEK

U Lexusu i dalje želimo dizajnom promijeniti svijet nabolje i zato pozivamo zainteresirane na prijavu za Lexusovu nagradu za dizajn 2018. Ovogodišnja kreativna tema jest „CO-", latinski prefiks koji znači „s/sa" ili „usklađeno jedno s drugim".

BRIGA ZA DIZAJNERSKE TALENTE

Nagrada je pokrenuta 2013. godine, a predstavlja međunarodnu platformu za pronalaženje i priznavanje sljedeće generacije izumitelja i dizajnera diljem svijeta. Svake godine na tisuće mladih, kreativnih talenata iz svih krajeva svijeta teže ulasku u krug finalista. Dvanaest finalista i njihovi radovi bit će predstavljeni dizajnerskoj zajednici, pa i šire, na najvećoj dizajnerskoj izložbi u svijetu, Salone Del Mobile, u sklopu Milanskog tjedna dizajna 2018. Nakon toga, četiri finalista za mentore će dobiti priznate svjetske dizajnere te će im biti dodijeljen budžet za proizvodnju u iznosu od tri milijuna JPY (više od 25 000 USD) kako bi svoje ideje mogli pretvoriti u prototipe.

KONCEPTI POD NASLOVOM „CO-"

Tema Lexusove nagrade za dizajn 2018. je „CO-", latinski prefiks koji znači „s/sa" ili „usklađeno jedno s drugim". Vjerujemo da se uz odličan dizajn može postići skladno supostojanje prirode i društva pa je u tom smislu „CO-" pristup koji brendu Lexus omogućuje otkrivanje svojeg istinskog potencijala, kao i potencijala okoliša, uz stvaranje novih mogućnosti putem suradnje, koordinacije i povezivanja. Sada mladi dizajneri dobivaju priliku istražiti koncept „CO-" i nadahnuti rješenja za bolji svijet.

ČLANOVI ŽIRIJA I MENTORI

Članovi žirija koji ocjenjuju dizajnerske radove svjetski su priznati glasoviti izumitelji, koji se bave različitim vrstama dizajna. Povrh toga, mentori su cijenjeni dizajneri voljni dijeliti svoje znanje i pružati podršku. Uz njihovo usmjeravanje odabrani kandidati kroz razvoj radnih prototipa svojih inovativnih ideja dobivaju priliku izraziti svoj puni potencijal. Članovi žirija i mentori dijele Lexusovo stajalište da odličan dizajn može promijeniti svijet nabolje.

Članovi žirija i mentori Lexusove nagrade za dizajn 2018. bit će objavljeni u kolovozu.

IZLOŽBA

Za vrijeme Milanskog tjedna dizajna svi će radovi finalista biti izloženi u Lexusovom doživljajnom prostoru. Žiri će potom ocijeniti četiri prototipa i odabrati dobitnika glavne nagrade 2018. Prethodni pobjednici nastavili su s uspješnim radom te i dalje pretvaraju svoje ideje u konkretne proizvode.

POJEDINOSTI O PRIJAVAMA

Prijave za Lexusovu nagradu za dizajn 2018. bit će moguće od 24. srpnja do 8. listopada. Dodatne informacije o postupku prijave potražite na LexusDesignAward.com. Dvanaest finalista bit će proglašeno početkom 2018. godine.

 

LEXUSOVI KRATKOMETRAŽNI FILMOVI: SEZONA 4 – POZIV NA SUDJELOVANJE