1. New Cars
 2. UX 300e
ODABERITE
Početna cijena od (sa PDV-om)
58.529 €

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

3 Opcije

 • UX EV - Comfort - Karavan 5 vrata

  UX EV Comfort

  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  58.529 €

  A/T | 4X2
 • UX EV - Premium - Karavan 5 vrata

  UX EV Premium

  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  63.059 €

  A/T | 4X2
 • UX EV - Luxury - Karavan 5 vrata

  UX EV Luxury

  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  69.333 €

  A/T | 4X2

Stvoren kako bi oživio originalni osjećaj zabave u vožnji gradom, potpuno električni Lexus UX 300e spaja Lexusovu uglađenost svjetske klase s uzbudljivim novim Lexus Electrified doživljajem.

 • PRVI POTPUNO ELEKTRIČNI LEXUS

  Novi UX 300e predvodi novo poglavlje elektrifikacije u Lexusu.                                                                                                                                                             

 • 10 GODINA BEZBRIŽNOSTI

  Kao dokaz povjerenja koje imamo u baterijsku tehnologiju modela UX 300e, nudimo 10-godišnji prošireni plan održavanja za bateriju električnog vozila (ili jamstvo za milijun km).

 • OPUSTITE SE I NAPUNITE

  Iskoristite prednosti naše vlastite Lexus kućne stanice za punjenje i paneuropske mreže brzih punionica putem aplikacije Lexus Link.                                                           

VANJSKE ZNAČAJKE (PREDNJI DIO)

 • TROSTRUKA LED PREDNJA SVJETLA

  Ova prednja svjetla koriste kompaktne LED jedinice s trostrukim projektorom i dnevna svjetla u obliku slova L s Lexusovom karakterističnom strelicom. Predviđena su za sve vremenske uvjete te pružaju sigurnu vidljivost čak i u magli.

 • KROVNI PROZOR

  Električni nagibno-klizni stakleni krovni prozor daje osjećaj slobode, prostranosti i svjetla u kabini Lexusa UX 300e.

 • ALUMINIJSKE KROVNE ŠIPKE

  Krovne šipke od punog aluminija stvaraju privlačan oblik koji tečno prati liniju krova Lexusa UX 300e.

Novi električni motor/agregat modela UX 300e od 150 kW ne samo da pogoni prednje kotače vozila već koristi „regenerativno kočenje“ za proizvodnju električne energije kad kočite ili se vozite u praznom hodu. Ovo je jedan od najsofisticiranijih i najkompaktnijih motora ove vrste – istovremeno snažan i nevjerojatno ekonomičan.

Za veću snagu i dulji domet, UX 300e ima kompaktnu novu PCU jedinicu, gdje su sve komponente konstruirane za savladavanje velikih struja povezanih s električnim vozilom. PCU jedinica osigurava uglađenu vožnju u svim uvjetima te omogućava tečno ubrzavanje čak i kad se papučica akceleratora koristi na donekle neusklađen način.

Opremljen našim pionirskim sigurnosnim sustavom Lexus Safety System + koji obuhvaća sustav detekcije sudara (Pre-Collision System), sada i s dnevnom/noćnom detekcijom pješaka i detekcijom biciklista danju, UX 300e pruža vodeće u klasi razine sigurnosti.

VANJSKE ZNAČAJKE (STRAŽNJI DIO)

 • AERODINAMIČNO STRAŽNJE SVJETLO

                                                                                      Kombinirano stražnje svjetlo novog Lexusa UX 300e ima napredni dizajn koji je ne samo oku privlačan već i aerodinamički učinkovit. Rebra integrirana u svjetlo smanjuju promjene tlaka zraka za oko 16 posto pa se prilikom skretanja i pri bočnom vjetru ostvaruje odlična stabilnost stražnjeg kraja vozila.

 • ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA ZA KORIŠTENJE BEZ RUKU

  Za praktičan utovar i istovar stvari, UX 300e je dostupan s električnim vratima prtljažnika za korištenje bez ruku. Ta se vrata otvaraju i zatvaraju pomicanjem stopala ispred senzora smještenog ispod stražnjeg odbojnika ako kod sebe imate pametni ključ.

 • AC / DC UTIČNICE ZA PUNJENJE

                                                                                Kućna AC utičnica od 6,6 kW (Type 2 / Mennekes priključak) jednostavno se ugrađuje u desni stražnji kraj Lexusa UX 300e, dok je DC utičnica od 50 kW DC (CHAdeMO priključak) za brzo punjenje „po putu“ smještena s lijeve strane.

Novi je UX 300e okretan u vožnji te omogućuje čisto i izravno ubrzavanje koje vam pruža osjećaj sigurnosti i precizne kontrole. Zahvaljujući niskom težištu i smještaju svih težih komponenata oko središta vozila, povećava se uživanje u vožnji zavojima, dok ojačana šasija i iznimna krutost baterijske jedinice doprinose preciznijem upravljanju.

Za preciznost upravljanja i uglađenost vožnje vodeće u klasi, odlična svojstva UX-ove GA-C platforme dodatno su poboljšana iznimnom krutošću baterije smještene ispod podnice Lexusa UX 300e i učvršćene poprečnim nosačima.

ZNAČAJKE UNUTRAŠNJOSTI (PREDNJI DIO)

 • KOKPIT USMJEREN NA VOZAČA

  Kako bi se dobio osjećaj tečnog kontinuiteta, naši su dizajneri za UX 300e nastojali izbrisati tradicionalnu granicu između vanjštine i unutrašnjosti vozila. Tako je vozaču omogućena odlična preglednost s jasnim osjećajem za dimenzije vozila. UX 300e koristi koncept „seat-in-control“, gdje su sve glavne kontrolne funkcije smještene oko vozačeve strane kabine.

 • GRIJANI OBRUČ UPRAVLJAČA

  Trokraki obruč upravljača u novom Lexusu UX 300e preuzeto je iz perjanice ponude, limuzine LS, a nudi fantastičnu razinu luksuza za ovu klasu vozila. Za dodatni komfor u vožnji, profil obruča upravljača dorađen je mjerenjem pritiska dlanova našeg „Takumi“ majstora za vožnju.

 • POLUGE ZA UPRAVLJANJE

  Za bolja svojstva u vožnji prilikom čestog stajanja i kretanja u gradu ili u vožnji zavojitim cestama, usporavanjem se u modelu UX 300e upravlja na četiri razine pomoću poluga smještenih iza kola upravljača.

Druga je centralna točka interakcije s Lexusom UX 300e precizno izrađen automatski mjenjač. Kao zamjena za klasični ručni mjenjač, fino sjeda u šaku te koristi najnoviju „shift-by-wire“ tehnologiju za vrhunski osjećaj kontrole vožnje unatrag, praznog hoda i vožnje.

U kokpitu se ističu Optitron instrumenti sa središnje smještenim 7-inčnim TFT LCD ekranom. U prvi smo potpuno električni Lexus dodali digitalni brzinomjer koji vozilu daje sportski izgled, pokazivač dometa te pokazivač usporavanja s četiri razine.

Snagom od 915 vata Mark Levinson® Premium Surround Sound audio sustav s 13 zvučnika u modelu UX 300e daje zvuk svjetske klase. Svaka je komponenta sustava idealno dizajnirana kako bi se dobilo ukupno harmonijsko izobličenje (THD, pokazivač izobličenja signala) od 0,1% ili manje.

Glavnim zaslonom u Lexusu UX 300e upravlja se pomoću dodirne podloge smještene na središnjoj konzoli ili glasovnim naredbama. Sučelje dodirne podloge izvedeno je na način da se omogućuje intuitivnost pametnog telefona zahvaljujući funkcijama kao što su prelistavanje, spajanje i praćenje.

Uz živopisnu 3D grafiku i brojne opcije mapiranja, kao što je pretraživanje interesa (Point Of Interest Search), najnovije se karte mogu ažurirati putem satelitske tehnologije. Za još bolji doživljaj navigacije dostupne su online usluge kao što su online prometne informacije, traženje parkirnog mjesta, vremenska prognoza, Google Search i Google Street View.

UX 300e je prvi Lexusov model čiji je dizajn kabine inspiriran zrnom papira poznatim kao „washi“, a koje se koristi za tradicionalna japanska klizna vrata.

Presvlake od glatke kože u Lexusu UX 300e inspirirane su tradicionalnom japanskom tehnikom prošivanja koja se koristi i za izradu uniformi za borilačke vještine. Prošivena koža ukrašena je novim uzorcima perforacija koje čine matematičke krivulje i savršeno usklađene gradacije, čime se dodatno jača vizualni dojam sjedala. 

ZNAČAJKE UNUTRAŠNJOSTI (STRAŽNJI DIO)

 • GRIJANA SJEDALA

  Modeli s paketom opreme Premium i Luxury serijski se isporučuju s prednjim i stražnjim grijanim sjedalima koja u hladnijim uvjetima omogućuju maksimalan komfor i opuštanje.

 • UNAPRIJEĐENI PRTLJAŽNI PROSTOR

  Kompaktna ion-litijska baterija sigurno je smještena ispod stražnjih sjedala i podnice kabine pa tako skoro da i ne utječe na prostor za glavu straga, dok je obujam prtljažnog prostora 367 litara (do police prtljažnika). Za dodatnu fleksibilnost crossover vozila, stražnja su sjedala djeljiva u omjeru 60/40.

 • 8 ZRAČNIH JASTUKA

  U novom je Lexusu UX 300e sigurnost podignuta na još višu razinu zahvaljujući sveobuhvatnoj zaštiti koju pruža serijskih 8 zračnih jastuka. Tu su zračni jastuci za vozača i suvozača, zračni jastuk za koljena, bočni zračni jastuci te zračna zavjesa koja pokriva sve bočne prozore.

U bliskoj suradnji sa sustavom za hlađenje baterije, klimatizacijski sustav Climate Concierge inteligentno upravlja unutarnjim okruženjem vašeg Lexusa UX 300e ovisno o uvjetima okoline, čime se osigurava odličan komfor i smanjena potrošnja energije. Tako, primjerice, S-Flow sustav detektira sjedi li netko u sjedalu pa sukladno tome regulira klimu.

MAŠTOVITO POVEZIVANJE

Nova aplikacija Lexus Link pretvara UX 300e u povezani automobil te ističe cijeli „Lexus Electrified“ doživljaj. Intuitivna je za korištenje te nudi posebne usluge za električna vozila poput daljinskog punjenja, daljinske klimatizacije i pronalaženja punionica.

LEXUS FINANCIJE

Bez obzira na to jeste li privatni kupac, profesionalni vozač ili velika tvrtka, za vas ili vašu tvrtku skrojit ćemo isplativ paket financiranja.

FANTASTIČAN DOŽIVLJAJ VLASNIŠTVA

Tijekom čitavog vijeka trajanja vašeg Lexusa UX 300e nastojat ćemo vam osigurati „Omotenashi“ doživljaj vlasništva putem nenadmašne usluge i redovnog održavanja, usklađenih za potpuno zadovoljstvo i bezbrižnost. Posebne usluge za vas i vaš Lexus obuhvaćaju: 

 • Jamstvo na 3 godine / 100.000 km
 • 3 godine pomoći na cesti
 • 10-godišnji prošireni plan održavanja baterije električnog vozila
 • Aplikacije za povezivanje MyLexus i Lexus Link
 • „Omotenashi“ gostoljubivost svjetske klase

PROBNA VOŽNJA

Nakon probne vožnje Lexusom, postavlja se samo jedno pitanje: kakav je osjećaj? Doživite najnoviji UX 300e i znat ćete što pod time mislimo. 

UX 300e – GALERIJA

Istražite nesvakidašnji dizajn i ručno izrađenu unutrašnjost prvog potpuno električnog Lexusa.