1. Discover electrified
  2. Plug-In Hybrid
  3. Benefits
ODABERITE
PRIKLJUČNI HIBRID

PREDNOSTI

Neovisno o tome kamo ste se uputili, plug-in hibridno vozilo donosi vam najbolje iz dvaju svjetova, benzinskog motora i elektromotora. Saznajte zašto je baš ovaj model najbolji izbor za vaš sljedeći automobil.

PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO

VEĆA FLEKSIBILNOST

Budući da plug-in hibridna vozila rade na benzin i struju, ne ovisite o točno određenom rasporedu punjenja kao na potpuno električnom automobilu. Isto tako, to znači da ne morate do kraja napuniti bateriju prije dulje vožnje, premda u tom slučaju nećete ostvariti sve uštede na troškovima za gorivo i pogodnosti vožnje uz nulte emisije koje vam ovo vozilo pruža. Neovisno o tome upotrebljavate li način rada EV za kraća putovanja ili kombinaciju samo načina rada EV i hibridnog način za vožnju na dulje rute, ovo je vozilo koje će se u svakom slučaju prilagoditi vašem stilu života. 
PREDNOSTI

MANJI TROŠKOVI

Najevidentnija ušteda koju Lexus PHEV donosi jest upotreba električne energije umjesto benzina pri vožnji na kraće relacije u načinu rada EV (do 74 ili do 97 km u gradu).  Ove uštede postaju još veće ako bateriju punite u vrijeme kad je cijena električne energije niža, primjerice tijekom noći. U brojnim državama širom Europe za vozila PHEV također možete tražiti poticaje, što znači da ćete možda platiti manji porez na svoj automobil ili ostvariti pravo na besplatno parkiranje.

U Londonu se, primjerice, za plug-in hibridna vozila ne naplaćuje se ulazak u grad. Zabavno se njima voziti, a neće opteretiti vaš kućni budžet jer su troškovi vožnje plug-in hibridnog vozila niži od onih klasičnog automobila s benzinskim motorom. Uštedjet ćete i na servisu jer ovaj automobil manje dijelova za održavanje, kočnice na njemu manje se troše zahvaljujući regenerativnom kočenju i gume se manje troše zbog glatkog linearnog ubrzanja.

PREDNOSTI

EKOLOŠKI PODOBNIJE VOŽNJE

Lexus je vodeća tvrtka u razvoju i promicanju upotrebe ekološki podobnih luksuznih hibridnih automobila. Osim smanjenja emisija automobila, tvrtka do 2050. godine planira postići nultu stopu emisija CO2 u svim Lexusovim tvornicama te smanjiti upotrebu vode. Plug-in hibridna vozila poput modela NX 450h+ omogućuju vam prelazak većeg broja kilometara u načinu rada EV (samo na struju), što znači značajno manju potrošnju benzina i nulte emisije. 
PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO

SAZNAJTE SVE O POTPUNO NOVOM MODELU NX

PREDNOSTI

VOŽNJA JE BEZBRIŽNA

S plug-in hibridnim vozilima ne morate se brinuti da nećete imati dovoljno struje da stignete na neko odredište. Zahvaljujući rezervi, snažnom benzinskom motoru, više se ne morate bojati da ćete ostati bez struje negdje po putu.  Kako biste bili sigurni ostvarujete li optimalne performanse u električnom načinu rada, razinu napunjenosti i doseg vozila NX 450h+ Plug-In Hybrid možete nadzirati na daljinu, putem svog mobilnog telefona u aplikaciji Lexus Link.
PREDNOSTI

ZABORAVITE NA TO DA ĆETE MORATI RADITI KOMPROMISE

NX 450h+ Lexus Plug-in Hybrid model je koji podiže ljestvicu i elektrificirano vozilo koje službeno na iziskuje nikakve kompromise. Ima snagu od 309 DIN ks, nemoguće je tih i sveukupne emisije CO2 iznose tek 21 g/km. Ubrzanje je zapanjujuće, brzinu od 0 do 100 km/h razvija za 6,3 sekunde, a sve to zahvaljujući plug-in hibridnom sustavu visokog kapaciteta koji sadrži 2,5-litreni benzinski motor i s elektromotorom/generatorom i litij-ionsku bateriju od 18,1 kWh. Pored vodećeg u klasi dosega samo na struju od 74 km (u ciklusu mješovite vožnje i do 97 km pri gradskoj vožnji), NX 450h+ može razviti brzinu do 135 km/h u načinu rada EV.
PREDNOSTI

SAMOSTALNO PUNJENJE

Modeli Lexus Plug-In Hybrid praktično se sami pune tijekom vožnje. Prilikom kočenja, ili kad maknete nogu s papučice gasa, regenerativno kočenje iskorištava kinetičku energiju vaše automobila (koja se na klasičnim automobilima rasipa). Sva hibridna vozila sa samostalnim punjenje marke Lexus te modeli Lexus Plug-In Hybrid ovu energiju pretvaraju u električnu energiju koja se pohranjuje u bateriju zajedno s energijom koja se stvara prilikom vožnje većim brzinama. To znači da možete smanjiti potrošnju goriva i prijeći više kilometara samo na struju.