1. Discover electrified
  2. Plug-In Hybrid
  3. How It Works
ODABERITE
PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO

KAKO FUNKCIONIRA MODEL LEXUS PLUG-IN HYBRID?

Lexus Plug-in Hybrid omogućuje vam bezbrižnost zahvaljujući najboljim tehnologijama punjenja i samostalnog punjenja. Saznajte kako funkcionira i zašto donosi savršenu kombinaciju snage, učinkovitosti i sigurnosti.

KAKO TO FUNKCIONIRA?

ŠTO JE LEXUS PLUG-IN HYBRID?

Plug-in hibridno vozilo (ili PHEV) ima benzinski motor i elektromotor. Baterija, koja se može puniti kod kuće ili na stanici za punjenje negdje po putu, veća je one kod standardnog hibridnog vozila. To znači da možete prijeći više kilometara samo na struju u načinu rada EV uz nula emisija.

Novi Lexus NX vam tako, primjerice, omogućuje da uživate u vožnji do 65 km bez emisija, ili čak 80 km ako vozite gradskim ulicama, a PHEV vozila također donose dodanu sigurnost u vidu benzinskog motora koji radi u visokoučinkovitom hibridnom načinu pri većim brzinama, ali služi i kao rezerva kad vam se baterija isprazni.

KAKO TO FUNKCIONIRA?

ZAŠTO ODABRATI PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO?

Plug-in hibridni automobil savršeno je rješenje za one koji žele najbolji omjer performansi i iskoristiti ono najbolje od elektromotora i benzinskog motora. Omogućuje vam da uštedite gorivo i vozite bez štetnih emisija pri manjim brzinama. Također, možete bezbrižno planirati i dulja putovanja, a ne samo ona kraća kako se to tradicionalno povezuje s električnim automobilima. Punjenje elektromotora jednostavno je i praktično, a budući da je tu i benzinski motor, ne morate previše brinuti o prijeđenom dosegu, s čime se često susreću svi oni koji se po prvi put odluče kupiti električno vozilo. 
PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO

SAZNAJTE SVE O POTPUNO NOVOM MODELU NX

KAKO TO FUNKCIONIRA?

KAKO POLNITE PRIKLJUČNEGA HIBRIDA?

Plug-in hibridna vozila imaju manje baterije od potpuno električnih automobila, što znači da se mogu puniti kod kuće ili na nekom od brojnih stanica za punjenje širom Europe i broj tih stanica neprekidno raste. Kod kuće možete upotrijebiti običnu strujnu utičnicu, ili možete ugraditi zidni punjač za brže i učinkovitije punjenje. Dok ste na putu u aplikaciju Lexus Link prikazuju se lokacije, dostupnost pa čak i trošak po kilometru za javne stanice za punjenje širom Europe, gdje svoj automobil uz pomoć kabela možete priključiti na izvor napajanja.

 

KAKO TO FUNKCIONIRA?

KAKAV JE OSJEĆAJ VOZITI PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO?

Plug-in hibridno vozilo kao što je novi NX impresionira svakog vozača, neovisno o tome kakav je stil vožnje tog vozača. Novi NX savršen je spoj udobne i dinamične vožnje, nešto što mi volimo zvati „jedinstven osjećaj pri vožnji prepoznatljiv za Lexus”. Pri manjim brzinama u načinu rada EV automobil je zapanjujuće tih. Prilikom ubrzavanja, prelazak s električnog na benzinski pogon jednostavan je i automobil se ponaša poput bilo kojeg drugog klasičnog automobila pri većim brzinama. Prije svega, vožnja mora biti ugodna i opuštajuća. Uživat ćete u kontroli koju imate nad vozilom, njegovoj snazi i uzbuđenju koje donosi vožnja svakog vozila Lexus.