1. Discover electrified
 2. All electric
 3. How it works
ODABERITE
POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

KAKO FUNKCIONIRA?

Otkrijte novi svijet električnih automobila Lexus, u kojem je punjenje bezbrižno i jednostavno, a automobil savršeno napunjen do sljedeće točke negdje daleko na horizontu.

BEZBRIŽNO SE UPUTITE NA DULJA PUTOVANJA

S električnim automobilima Lexus možete ići dalje nego što si to možete zamisliti. Nakon što sjednete za upravljač bezbrižno se možete odvesti iz jednog grada u drugi znajući da je baterija dovoljno napunjena do vašeg odredišta, pa i dalje od toga.

NEKA VAŠA BATERIJA TRAJE DULJE

Već impresivan doseg koji pružaju naši potpuno električni automobili može se dodatno povećati primjenom nekoliko jednostavnih savjeta o vožnji koji štede novac i smanjuju količinu energije koja vam je potrebna za putovanje.

OPUSTITE SE I NAPUNITE AUTOMOBIL

Samo priključite utikač u kućnu utičnicu ili se zaustavite na javnoj stanici za punjenje. Saznajte kako sve možete puniti Lexus i koliko dugo punjenje baterije traje.

 •  

  BRZA PUNJENJA ISTOSMJERNOM STRUJOM

   51 min

  Procijenjeno vrijeme punjenja baterije istosmjernom strujom od 5 do 80 %*

  Brzo punjenje na stanicama za punjenje omogućuje jednostavnije no ikad punjenje automobila dok ste na putu. Brzina punjenja uvelike ovisi o snazi same jedinice za punjenje. Jedinica od 50 kW neke modele može napuniti do 80 % za samo 30 minuta. Stanice za brzo punjenje (7 – 22 kW) omogućuju punjenje pojedinih modela za 3 – 4 sata. Većina javnih stanica su brzi punjači

  Samouvjereno i bezbrižno krenite na putovanje znajući da vam je, zahvaljujući mreži brzih postaja za punjenje diljem Europe, energija dostupna na svakom koraku. A da stvari budu još bolje, vaš automobil sam će pronaći postaju za punjenje i reći vam kad možete nastaviti dalje.

  Jednostavno je. Unesite svoje odredište putem dodirnog zaslona i Planer putovanja (eng. Trip Planner) izračunat će optimalnu rutu do najbliže stanice za punjenje.

  Po dolasku na stanicu za punjenje vaš automobil puni se u roku nekoliko minuta, a ne sati, dok vi uživate u kavi.

  Aplikacija Lexus reći će vam kad ste spremni za nastavak vožnje. Pripremite se za sljedeću fazu putovanja.

  Trenutačno postoji više od 150.000 mjesta za punjenje u EU, a ta bi brojka trebala porasti na 2 milijuna u narednih 5 godina. Premda je pristup nekim javnim stanicama „slobodan”, što znači da je njihova upotreba besplatna, većina pripada nekoj mreži dobavljača, što znači da će vam možda biti potrebna kartica ili mobilna aplikacija.
 •  

  PUNJENJE IZMJENIČNOM STRUJOM KOD KUĆE

   8 h 2 min

  Procijenjeno vrijeme punjenja baterije izmjeničnom strujom od 0 do 100 %*

  Jednostavan za instalaciju kod kuće, Lexus Wallbox u potpunosti će napuniti vaš automobil za tek nešto više od 8 sati. Putem aplikacije Lexus Link dostupne su vam pametne značajke, primjerice postavka maksimalnog punjenja koja vlasnicima koji žive na brdu omogućuje da iskoriste regenerativno punjenje nakon napuštanja doma.

  Preporučujemo vam da angažirate profesionalnog inženjera za ugradnju kućnog punjača, a Lexus će organizirati dolazak pouzdanog partnera da obavi montažu. Profesionalna ugradnja pružit će vam bezbrižnost jer ćete znati da je ožičenje jedinice sigurno i da je sve po propisima.

  Veća snaga znači i brže punjenje baterije.

  Neke države nude subvencije do 75 % unaprijed za ugradnju punjača.

  Brojni dobavljači električne energije nude tarife s nižim cijenama električne energije noću, čime možete smanjiti svoj račun za struju.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA RAZVOJA BATERIJA

KAKO RADI?

DOŽIVOTNO TRAJANJE

Baterija koja pogoni vaš Lexus obično traje do kraja životnog vijeka vozila. Istraživanja pokazuju da brojni električni automobili zadržavaju kapacitet baterije od otprilike 75 % nakon prijeđenih 120.000 milja (193.000 km). Druga pak istraživanja pokazuju da je vijek trajanja još dulji, s otprilike 5 % smanjenja kapaciteta nakon prelaska 80.000 km i dodatnih 5 % nakon 241.000 km. Budući da vozači električnih vozila prelaze otprilike 15.000 km, većini nikad neće biti potrebna nova baterija.

KAKO RADI?

MAKSIMALNA POKRIVENOST

Za postojan i bezbrižni vijek trajanja, naše su baterije opremljene naprednim sustavim hlađenja i grijanja, s postojanim gumenim brtvama koje ih štite od prodiranja vode i prašine. Lexus također nudi 10-godišnji (ili do 1 milijun km) program produljenog jamstva na bateriju električnog vozila (eng. EV Battery Extended Care) za sve funkcionalne kvarove na glavnom paketu baterije i slučajeve smanjenja kapaciteta ispod 70 %, a pod uvjetom da odlazite na redovite preglede.

KAKO RADI?

NE BRINITE SE

U sigurnim ste rukama. Lexus je već isporučio više od 1,5 milijuna iznimno sigurnih hibridnih HEV vozila i električnih vozila, a novi je model Lexus ES 300h Self-Charging Hybrid (hibridni model sa samostalnim punjenjem) proglašen najboljim električnim/hibridnim vozilom u klasi i najboljim obiteljskim automobilom u klasi prema NCAP testiranjima.

KAKO RADI?

JEDNOSTAVNO RECIKLIRANJE

Važno je za planet da smo, kad baterija vozila UX300e dođe do kraja svog životnog vijeka, osigurali program povrata kako bi se sigurno i odgovorno reciklirala. Trenutačno prikupljamo natrag više od 90 % svojih baterija u Europi putem naše prodajne mreže, ali cilj nam je doseći stopu povrata od 100 %.