1. Discover Lexus
  2. Safety
ODABERITE

LEXUS SIGURNOST

Vaša sigurnost naš je prioritet. Sigurnosni sustav Lexus Safety System+ definira novo doba u sprječavanju nesreća kako bi vas i putnike te ljude u drugim vozilima i pješake zaštitio od mogućih štetnih posljedica. Upotpunjavajući i pojačavajući vaše sposobnosti upravljanja vozilom, sigurnosni sustav poboljšava vaša zapažanja kako bi se uvijek osjećali sigurno na putovanju.

01

SIGURNOSNI SUSTAV LEXUS SAFETY SYSTEM+

Lexus Safety System+ predstavlja našu najnoviju prekretnicu u sigurnosti vozila. Razvijen nakon desetljeća inovacija u području otklanjanja uzroka nesreća nesreća, sigurnosni sustav Lexus Safety System+ rješava tri najvažnija područja sprječavanja nesreća: frontalne sudare, napuštanja voznog traka i noćne sudare uz pomoć ovih pet inovativnih sustava.
02

SIGURNOSNE ZNAČAJKE ZA POMOĆ PRI VOŽNJI

Bez obzira parkira li vozilo ili se sprema promijeniti vozni trak, vješti se vozač uvijek nastoji uskladiti s okolinom. Lexus je unaprijedio ovaj princip kako bio pojačao vašu moć zapažanja intuitivnim značajkama koje vašu vozačku spretnost dižu na nove razine.
03

SIGURNOSNI SUSTAV LEXUS SAFETY SYSTEM+

Predstavlja naš korak naprijed prema svijetu u kojem više neće biti prometnih nezgoda. Sigurnosni sustav Lexus Safety System+ A dostupan je ekskluzivno na modelu Lexus LS te pruža novu kvalitetu pomoći pri vožnji. Izgrađen na pet stupova sigurnosnog sustava, Lexus Safety System+, naš najnapredniji sigurnosni sustav odlikuje vrhunska svjetska tehnologija za poboljšavanje uživanja u vožnji i smanjivanje opasnosti.

Sustav praćenja kolničkih crta (Lane Tracing Assist - LTA)

Praćenje kolničkih crta (LTA) je posebno korisno u vožnji kroz zavoje ili u vožnji na autocesti. Osim toga, može pružiti pomoć u vožnji kroz zavoje manjeg polumjera nego prethodni sustav. Ako ovaj sustav utvrdi da postoji mogućnost da vaš Lexus izađe iz prometnog traka, prebacit će se na nadzor napuštanja prometnog traka i osigurati vraćanje vašeg automobila u središte trenutnog prometnog traka.

Automatska duga svjetla (AHB)

Sustav AHB ima automatske senzore koji isključuju duga svjetla kada nailazi drugo vozilo. Tako se možete opustiti tijekom noćne vožnje bez zasljepljivanja drugih vozača.

Sustav za prepoznavanje sudara s mogućnošću prepoznavanja pješaka (PCS)

Sustav PCS prepoznaje druga vozila i pješake ispred vas i upozorava vas kada postoji velika vjerojatnost za sudar, tako da možete poduzeti mjere izbjegavanja. Kada vozač nije u mogućnosti reagirati na vrijeme, sustav će aktivirati kočnice i upravljačke elemente kako bi smanjio štete od udara.

Dinamični radarski tempomat (DRCC)

DRCC vam omogućuje mirnu vožnju ujednačenom brzinom održavajući istovremeno vaše vozilo na sigurnoj udaljenosti od vozila koje se kreće ispred vas. U slučaju prebrzog primicanja, usporava kako bi se spriječio sudar.

Sustav za prepoznavanje prometnih znakova (RSA)

RSA uočava svaki prometni znak i prenosi poruku izravno na zaslon vašeg vozila. Time vam osigurava pristup svim važnim informacijama autoceste na vašoj ruti.

Upozorenje pri napuštanju voznog traka (LDA) sa sustavom pomoći pri praćenju voznog traka

Kako bi se osigurala ujednačena vožnja na autocestama, ali i u teškim prometnim gužvama, uključite dinamični radarski tempomat i sustav pomoći pri praćenju voznog traka će vam pružati neprekidnu podršku u upravljanju održavajući vozilo u središtu voznog traka s minimalnim zanošenjem čak i u blagim zavojima.

 

Sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu

Savladajte ograničenja perifernog vidnog polja. Sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu obavještava vozače o preprekama koje se možda ne vide u retrovizorima i tako daje potpuni pregled prostora oko automobila te omogućava savršeno sigurno upravljanje vozilom.

Napredne značajke pomoći pri parkiranju

Parkirajte samopouzdano na bilo kojem prostoru. Naša značajka za parkiranje štiti vaše vozilo poboljšavajući vašu percepciju tijekom vožnje, obavještava vas o svakoj prepreci u stvarnom vremenu i pojačava snagu kočenja kada god je to potrebno.

Sustav za prilagođavanje svjetlosnog snopa dugih svjetala i dvostupanjski sustav za prilagođavanje svjetlosnog snopa dugih svjetala (AHS)

Poboljšanje automatskih dugih svjetala, dvostupanjski sustav za prilagođavanje svjetlosnog snopa dugih svjetala, upotrebljava kameru smještenu na vrhu vozila kako bi prepoznao vozila koja se voze ispred vas i automatski optimizirao raspodjelu svjetla glavnih farova, tako da možete osvijetliti cestu ispred sebe, bez zasljepljivanja vozila koja se kreću ispred vas ili vam dolaze u susret. Dvostupanjski sustav za prilagođavanje svjetlosnog snopa dugih svjetala dodatno je poboljšanje sustava za prilagođavanje svjetlosnog snopa dugih svjetala koje omogućava bolju kontrolu svjetlosnog snopa.

Sustav Lexus CoDrive

Sustav Lexus CoDrive podržava vaš osobni stil vožnje. Uključujući dinamični radarski tempomat, sustav za prepoznavanje prometnih znakova i sustav za upozorenja na prepreke ispred vozila, model Lexus LS također odlikuje nova tehnologija praćenja voznog traka kako bi vas na svakoj cesti zadržao u voznom traku.

Sustav upozorenja na prepreke ispred vozila

Siguran pristup svakom križanju. Kada se približavate križanju, sustav upozorenja na prepreke ispred vozila procjenjuje tijek prometa i obavještava vas o vozilima koja prelaze preko ceste.

 

Sustav za prepoznavanje sudara sa sustavom za prepoznavanje pješaka, sustav pomoći za aktivno upravljanje i prednji bočni sustav predviđanja sudara

Sustav PCS za model Lexus LS usavršen je vrhunskom svjetskom tehnologijom za izbjegavanje sudara koja uključuje sustav za prepoznavanje pješaka, sustav pomoći za aktivno upravljanje i prednji bočni sustav predviđanja sudara.

Sustav za prepoznavanje prometnih znakova (RSA)

RSA uočava svaki prometni znak i prenosi poruku izravno na zaslon vašeg vozila. Time vam osigurava pristup svim važnim informacijama autoceste na vašoj ruti.