1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Pre collision system with pedestrian detection
ODABERITE
LEXUS SAFETY SYSTEM + A

PCS

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE SUDARA SA SUSTAVOM ZA PREPOZNAVANJE PJEŠAKA, SUSTAV POMOĆI ZA AKTIVNO UPRAVLJANJE I PREDNJI BOČNI SUSTAV PREDVIĐANJA SUDARA

Naš sustav za prepoznavanje sudara unaprijeđen je za model Lexus LS vrhunskom svjetskom tehnologijom. PSC sada uključuje prednji bočni sustav predviđanja sudara kako bi se zaštitio od vozila koja mu dijagonalno prilaze i sustav pomoći za aktivno upravljanje kako bi promijenio smjer kada se kočenjem ne može izbjeći sudar. I ostali sudionici u prometu zaštićeni su bolje nego ikada prije, naprednim sustavom upozorenja za pješake koji prepoznaje bicikliste i pješake po noći.

Senzor sustava PCS kombinira radar za milimetarske valne duljine, prednji bočni radar, stražnji bočni radar i stereokameru kako bi vozaču osigurao maksimalnu usredotočenost na cestu ispred njega. Kada se prepozna vozilo u području mogućeg sudara, vozač se prije aktiviranja kočnica, prema potrebi, upozorava zvučnim i vizualnim signalima.

Ako PCS prepozna da kočenje neće biti dovoljno za izbjegavanje kontakta s drugim vozilom, pješakom ili preprekom, sustav pomoći za aktivno upravljanje poduzima mjere izbjegavanja u kombinaciji s automatskim kočenjem. Ovaj sustav prepoznaje nepomične objekte na cesti, kao i pješake i zaštitne ograde kako bi vam omogućio najsigurnije moguće zaustavljanje.

Kada se sprijeda prepozna pješak, PCS koristi vrhunsku svjetsku tehnologiju kako bi vam prikazao položaj pješaka putem animacije na projiciranom zaslonu za vozača. Ova animacija prikazuje putanju vozila u odnosu na pješaka i svaki mogući sudar. Ova vrhunska inovacija vozačima osigurava intuitivnu predodžbu o cesti ispred sebe i mogućnost poduzimanja mjera izbjegavanja.

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ls