1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Adaptive high beam system
ODABERITE
LEXUSOV SIGURNOSNI SUSTAV

AHS

SUSTAV ZA PRILAGOĐAVANJE SVJETLOSNOG SNOPA DUGIH SVJETALA (AHS)

 

Razvojem koncepta automatskog dugog svjetla prilagodljiva duga svjetla osiguravaju predodžbu o cesti i reagiraju na nju. Savršeno uravnotežujući potrebu za vidljivošću i uzimanje u obzir ostalih vozača prilagodljivo dugo svjetlo donosi novu razinu udobnosti pri noćnoj vožnji.

 

PRILAGODLJIVA DUGA SVJETLA

Prilagodljiva duga svjetla inteligentno uključuju i isključuju pojedinačna LED svjetla na svakom faru radi precizne kontrole raspodjele svjetla. Sustav upotrebljava kameru na vrhu vozila kako bi prepoznao svjetla vozila koja se kreću ispred i besprijekorno osvijetlio cestu ispred te s velikom preciznošću izbjegava vozila koja se kreću ispred vas ili vam dolaze u susret.

Time se vozačima omogućuje uživanje u najjasnije osvijetljenoj noćnoj vožnji, osiguravajući im savršenu vidljivost uz mirnije uvjete vožnje bez potrebe za neprestanim prebacivanjem između dugog i kratkog svjetla.

DVOSTUPANJSKA PRILAGODLJIVA DUGA SVETLA

Dvostupanjski sustav za prilagođavanje svjetlosnog snopa dugih svjetala dodatno je poboljšanje sustava za prilagođavanje svjetlosnog snopa dugih svjetala koje omogućava bolju kontrolu svjetlosnog snopa. 24 neovisna LED čipa fara raspoređena su u dva reda i uključuju se i isključuju za preciznu kontrolu osvijetljenih i neosvijetljenih područja, omogućujući prigušivanje svjetla oko vozila koje se kreće ispred, a osvjetljavajući ipak ulični znak iznad vozila.

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

 

MODELI SA SUSTAVOM ZA PRILAGOĐAVANJE SVJETLOSNOG SNOPA DUGIH SVJETALA

 

 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=nx%2Cux%2Crxl%2Crx

MODELI S DVOSTUPANJSKIM SUSTAVOM ZA PRILAGOĐAVANJE SVJETLOSNOG SNOPA DUGIH SVJETALA

 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ls