1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Automatic high beam

AUTOMATSKA DUGA SVJETLA (AHB)

Prebacivanje između dugih svjetala i kratkih svjetala bitan je dio noćne vožnje, ali s pomoću automatskih dugih svjetala možete savjesno voziti bez ugrožavanja vidljivosti. AHB reagira na farove drugih vozača i spušta ih automatski kada je to potrebno, a vraća ih kada se situacija na cesti raščisti.

AHB reagira uz pomoć ugrađene kamere na ono što vaše oči možda neće odmah prepoznati. Prebacivanjem na kratka svjetla u optimalnom trenutku, vaše vozilo izbjegava zasljepljivanje drugih vozača dok istovremeno osvjetljava cestu dokle god je to moguće. To omogućava optimalnu vidljivost ceste ispred vas radi maksimalnog uočavanja pješaka i svih drugih prepreka.

Time se smanjuje nepotrebno opterećenje kada vozač mora mijenjati svjetla i time omogućuje opuštanje i uživanje u noćnoj vožnji, sigurno sa saznanjem da imate punu vidljivost ceste ispred vas.

Posjetite stranicu za interaktivni doživljaj demonstracije automatskih dugih svjetala

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

NX
NX COMFORT
Od 436.100 kn
UX
UX FINESSE Crossover
Od 279.200 kn
RX
RX Finesse SUV (5 vrata)
Od 516.500 kn
RXL
RXL Executive SUV (5 vrata)
Od 677.200 kn
LS
LS Finesse Limuzina 4 vrata (LWB)
Od 964.500 kn

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=rx%2Cnx%2Cis%2Crf%2Crxl%2Clc%2Cls%2Cux