1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Automatic high beam
ODABERITE

AUTOMATSKA DUGA SVJETLA (AHB)

Prebacivanje između dugih svjetala i kratkih svjetala bitan je dio noćne vožnje, ali s pomoću automatskih dugih svjetala možete savjesno voziti bez ugrožavanja vidljivosti. AHB reagira na farove drugih vozača i spušta ih automatski kada je to potrebno, a vraća ih kada se situacija na cesti raščisti.

AHB reagira uz pomoć ugrađene kamere na ono što vaše oči možda neće odmah prepoznati. Prebacivanjem na kratka svjetla u optimalnom trenutku, vaše vozilo izbjegava zasljepljivanje drugih vozača dok istovremeno osvjetljava cestu dokle god je to moguće. To omogućava optimalnu vidljivost ceste ispred vas radi maksimalnog uočavanja pješaka i svih drugih prepreka.

Time se smanjuje nepotrebno opterećenje kada vozač mora mijenjati svjetla i time omogućuje opuštanje i uživanje u noćnoj vožnji, sigurno sa saznanjem da imate punu vidljivost ceste ispred vas.

Posjetite stranicu za interaktivni doživljaj demonstracije automatskih dugih svjetala

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=rx%2Cnx%2Cis%2Crf%2Crxl%2Clc%2Cls%2Cux