1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Lane Departure Alert
ODABERITE

LDA

UPOZORENJE PRI NAPUŠTANJU VOZNOG TRAKA (LDA) SA SUSTAVOM POMOĆI ZA ZADRŽAVANJE U VOZNOM TRAKU

Duga putovanja i nove rute zahtijevaju najvišu razinu koncentracije vozača, a za to vam je na raspolaganju upozorenje pri napuštanju voznog traka kao pomoć. Ovaj paket inovacija uključuje sustav pomoći za upravljanje, sustav pomoći za zadržavanje u voznom traku i upozorenje pri zanošenju vozila kako bi vas zadržao u voznom traku te zadržao vašu usredotočenost u tom trenutku.

Korištenjem senzora kamere LDA procjenjuje položaj vašeg vozila u odnosu na oznake na cesti. Tako je vozač konstantno svjestan gdje se one nalaze te prema potrebi može poduzeti korektivne radnje.

LDA pruža dodatnu pomoć za iznimno izazovne situacije tijekom vožnje. Prvi pokazatelj umora ili gubitka fokusa najčešće je zanošenje vozila. Lexusovi modeli s upozorenjem pri zanošenju vozila obavještavaju vozača zvučnim i vizualnim signalima o svakom odstupanju na voznom traku prije nesreće. Različitim postavkama osjetljivosti možete programirati upozorenje pri zanošenju vozila tako da osigura savršeno usklađivanje s vašim osobnim stilom vožnje.

Za još veću sigurnost na cesti Lexusovi modeli sa sustavom pomoći za upravljanje osiguravaju blagu silu na kotačima kada je napuštanje voznog traga neminovno, dok sustav pomoći za zadržavanje u voznom traku pomaže u održavanju položaja kada vozilom upravlja dinamični radarski tempomat.

Ove LDA značajke pomažu u sprječavanju nesreća uzrokovanih umorom ili gubitkom fokusa, kada bi se trenutačni pad koncentracije inače pokazao opasnim. Zahvaljujući LDA obavijestima vozači mogu ostati mirni i zadržati samopouzdanje prije nastavka putovanja.

Posjetite stranicu za interaktivni doživljaj demonstracije upozorenja pri napuštanju voznog traka

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ll%2Cnx%2Cis%2Crcf%2Clc