1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Blind spot monitor

RETROVIZOR ZA MRTVI KUT

POMOĆ PRI VOŽNJI

Sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu povećava vašu agilnost na cesti tako da ste uvijek spremni za sljedeći manevar. Sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu osigurava vozačima najtočniji dojam o položaju drugih vozila, kako bi vam se poboljšala percepcija vožnje i omogućilo uživanje u nesmetanim promjenama voznih trakova.

Upotrebom radara za kvazimilimetarske valne duljine sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu prepoznaje vozila u vozačevom mrtvom kutu s rasponom senzora do 60 metara unatrag u susjednom traku. Sustav također upozorava vozače na objekte koji se brzo približavaju straga kako biste stekli predodžbu o kretanju svih vozila.

Kada vozač da znak da mijenja vozni trak, na vanjskom se retrovizoru osvjetljava područje u kojem se nalazi prepreka, izravno u vidnom polju vozača. Ova dodatna razina vidljivosti služi za poboljšanje vaših vozačkih vještina, dajući vašoj vožnji autocestom dodatni mir i samopouzdanje, tako da mijenjate vozni trak u najidealnijem trenutku i održavate usredotočenost na cestu oko sebe.

Posjetite stranicu za interaktivni doživljaj demonstracije retrovizora za mrtvi kut

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

NX
NX COMFORT
Od 436.100 kn
UX
UX FINESSE Crossover
Od 279.200 kn
RX
RX Finesse SUV (5 vrata)
Od 516.500 kn
RXL
RXL Executive SUV (5 vrata)
Od 677.200 kn
LS
LS Finesse Limuzina 4 vrata (LWB)
Od 964.500 kn

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=rx%2Cnx%2Cis%2Crf%2Crxl%2Clc%2Cls%2Cux