1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Dynamic radar cruise control
ODABERITE

DINAMIČNI RADARSKI TEMPOMAT (DRCC)

Za optimalnu sigurnost tijekom vožnje konstantnom brzinom vozilo mora biti odgovorno prema svojoj okolini. Dinamični radarski tempomat osigurava da uvijek budete na dovoljnoj udaljenosti od vozila koja se kreću ispred vas, usporavajući i prije bilo kakve mogućnosti sudara.

DRCC prepoznaje sporija vozila koja se kreću ispred vas koristeći se radarom za milimetarske valne duljine montiranim na rešetki i kamerom ugrađenom u vozilu. U slučaju prepoznavanja prepreke vozilo se automatski usporava bez prekidanja upravljanja tempomatom. Ako je usporavanje nedovoljno da spriječi sudar, DRCC tada automatski aktivira kočnice prije vraćanja na prethodnu brzinu.

DRCC pridonosi udobnosti putovanja u mnogim situacijama u vožnji. Dinamični radarski tempomat za velike brzine savršeno je prilagođen zahtjevima vožnje ritmom na autocesti, dok dinamični radarski tempomat za sve brzine funkcionira čak i ispod 40 km/h, kako biste bili bezbrižni i u iznimno gustom prometu.

Vožnja s pomoću funkcije DRRC ublažava stres koji izaziva održavanje ujednačene udaljenosti od vozila koje se kreće ispred vas, osobito u naseljenim područjima i kada bi neočekivani promet mogao ometati vaše putovanje.

Posjetite stranicu za interaktivni doživljaj demonstracije dinamičnog radarskog tempomata

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux