1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lexus parking assist
ODABERITE
POMOĆ PRI VOŽNJI

NAPREDNE ZNAČAJKE POMOĆI PRI PARKIRANJU

Parkiranje predstavlja specifičan sigurnosni izazov s brojnim mogućnostima za sudar koje nastaju pri malim brzinama parkiranja. Značajke Lexusove pomoći pri parkiranju osmišljene su kako bi zaštitile vaše vozilo i druge sudionike u prometu iz svih kutova, upozoravajući vas na opasnosti u trenutku pojavljivanja i poboljšavajući vašu sposobnost reakcije.

Ponuda Lexusovih značajki za parkiranje besprijekorno se nadopunjuje kako bi pružila sveobuhvatnu pomoć pri parkiranju. Prostorni sonari upozorenja pomoći pri parkiranju (PKSA) prepoznaju prepreke oko vozila, upozoravaju vozača zvučnim signalom i intuitivno označavaju položaj prepreke na višenamjenskom zaslonu s informacijama i središnjem zaslonu.

Radi zaštite od vozila koja vam prilaze straga sustav upozorenja na prepreke pri vožnji unatrag upozorava vozače zvučnim signalom kada se vozila kreću, istovremeno prikazujući moguću opasnost na središnjem zaslonu i na pokazivaču koji se nalazi u odgovarajućem vanjskom retrovizoru.

Kočnica pomoći pri parkiranju (PKSB) podupire vizualne i zvučne signale upozorenja pomoći pri parkiranju (PSKA) i sustava upozorenja na prepreke pri vožnji unatrag, pomažući vozaču da se zaustavi u slučaju neizbježnog sudara. S pomoću prostornih sonara kočnica pomoći pri parkiranju prepoznaje prepreke oko vozila i aktivira kontrolu pogonske sile te poboljšava snagu kočenja pri malim brzinama.

BEZBRIŽNO PARKIRANJE UZ ZVUČNE SIGNALE I STRAŽNJU KAMERU

Gdjegod su prepreke, kočnica pomoći pri parkiraju prepoznaje širi prostor oko vozila kako biste bili potpuno mirni. Kada se sprijeda ili straga prepoznaju statični objekti poput zidova, vozač se upozorava zvučnim signalom, prikazuje se opasnost i aktiviraju kočnice s pomoću kontrole sile kočenja. Ako se s pomoću sustava upozorenja na prepreke pri vožnji unatrag prepozna neka prepreka, kočnica za pomoć pri parkiranju obavještava vozača i pokušava zaustaviti vozilo kako bi se izbjegao sudar.

Naše najnovije modele također odlikuje napredna značajka kočnice pomoći pri parkiranju koja upotrebljava stražnju kameru za prepoznavanje situacije straga. Kada vam se pješak približi straga, sustav upozorava vozača zvučnim signalima te vizualno putem intuitivnog zaslona inteligentnog prostornog sonara, tako da vozač može ustanoviti razinu opasnosti. Ako se pješak približi suviše blizu, čime bi mogao prouzročiti nesreću, automatski se aktivira kontrola pogonske sile i kontrola sile kočenja.

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=ls