1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Pre Collision System
ODABERITE

PCS

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE SUDARA S MOGUĆNOŠĆU PREPOZNAVANJA PJEŠAKA (PCS)

Zaštita od sudara započinje sprječavanjem sudara. Sustav za prepoznavanje sudara s mogućnošću prepoznavanja pješaka omogućuje vam da uvijek budete pozicionirani na najboljem mjestu kako biste reagirali na događanja na cesti ispred vas. Sustav za prepoznavanje sudara nadgleda vozila i pješake ispred vašeg vozila, šalje upozorenja o mogućem frontalnom sudaru i poboljšava vašu sposobnost kočenja kada sudar nije moguće izbjeći.

S pomoću radara za milimetarske valne duljine i kamere PCS detaljno ispituje cestu kako bi prepoznao vozila, pješake i bicikliste.

Ako se očekuje sudar, obavještava vozača zvučnim i vizualnim signalima; dajući mu mogućnost da poduzme mjere izbjegavanja. Osim toga, kada sustav procijeni da postoji velika mogućnost sudara ili da sudar nije moguće izbjeći, funkcija pomoći pri kočenju povećava tlak kočenja i automatski aktivira kočnice kako bi spriječila sudar i ublažila štetu.

Sustav PCS poboljšava vašu intuiciju tijekom vožnje, potvrđuje vaš osjećaj udaljenosti od bilo koje prepreke koja se nalazi ispred vas i tako vas umiruje. Vožnja nepoznatim cestama postaje mnogo zabavnija jer se uz sustav PCS, koji vam pomaže da budete usredotočeni na druge sudionike u prometu, možete opustiti i uživati u vožnji.

Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=rxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux