1. Discover electrified
  2. Self-Charging Hybrid
  3. Benefits
ODABERITE
SAMOPUNJIVI HIBRID

PREDNOSTI HIBRIDNOG VOZILA SA SAMOSTALNIM PUNJENJE

Lexusova hibridna tehnologija samopunjenja manje utječe na okoliš, kao i na vaše financije. Zahvaljujući vrhunskoj ekonomičnosti i smanjenim emisijama, troškovi održavanja i tekući troškovi također mogu biti manji.

ZELENIJI

Naši hibridni samopunjivi sustavi ekološki su prihvatljivi te smanjuju emisije štetnih plinova na desetinu dopuštene vrijednosti predviđene normom Euro 6 za dizelske motore iz 2014. godine. Mnoga su veća mjesta i gradovi diljem EU uveli zone niskih emisija u sklopu misije EU da postane klimatski neutralna. Vozilima s visokim razinama emisija ulazak u to područje zabranjen je ili se naplaćuje. Vozila s niskim emisijama kao što su Lexus hibridna samopunjivi vozila ulaze besplatno.

NIŽI TROŠKOVI

Samopunjivi hibridna vozila u pravilu su isplativija za kupnju, posjedovanje i održavanje u odnosu na usporedive dizelske modele.

Niži troškovi održavanja

Dugoročno se mogu ostvariti značajne uštede s obzirom da u hibridnom sustavu nema spojke, zupčastog remena, elektropokretača, alternatora i sl.

Osim toga, troškovi zamjenskih dijelova znatno su smanjeni s obzirom da se u Lexus hibridnim vozilima kočne obloge i gume manje troše pa se na taj način ostvaruju dodatne uštede.

Godišnji sistematski pregled hibridnog vozila (Hybrid Health Check) najbolji je način da se uvjerite da iz svog Lexus hibridnog vozila izvlačite maksimum. Taj je pregled hibridnog vozila besplatan u sklopu svakog servisa Lexus vozila. No, ako sljedeći servis nije predviđen u bliskoj budućnost, bezbrižnost vam može pružiti samostalni sistematski pregled hibridnog vozila.

JEDNOSTAVNIJI RAD

Kod Lexus samopunjivi hibrida nema utičnica. Nema dizela. Nema kompromisa. Lexus hibridno vozilo nikada ne morate priključiti na utičnicu – uvijek je spremno prevesti vas do odredišta bez obzira na udaljenost.

 

PRAKTIČAN I UDOBAN

Sva Lexus samopunjivi hibridna vozila imaju automatski mjenjač, što vožnju čini lakšom i tečnijom. Na Euro NCAP testu sigurnosti sva su vozila ocijenjena s 5 zvjezdica, a za dodatnu bezbrižnost tu je i jamstvo na 5 godina ili 100.000 km* na sustav hibridnog vozila (HV) **.

*Ovisno o tome što nastupi ranije

**HV baterija, modul za upravljanje HV baterijom, modul za upravljanje HV-om (ECU), inverzija s pretvaračem