1. Discover Lexus
  2. Design
ODABERITE

DIZAJN

Hrabro. Drugačije. S ciljem. Prepoznatljiv dizajn koji budi sva osjetila i nadahnjuje nove ideje koje pomiču sve granice.

OD HRABRIH IDEJA DO PREPOZNATLJIVOG DIZAJNA

Sve što stvaramo započinje hrabrom idejom. Inspiraciju tražimo bilo gdje i posvuda – tako nastaju progresivna razmišljanja i svježa kreativnost. Upravo je taj proces ono što stil naših automobila čini tako jedinstvenim.

PREPOZNATLJIVI IZGLED

Naš pristup dizajnu je definiran dizajnerskim jezikom L-Finesse. Što to znači? Pružamo vam najnovije u pogledu dizajna i tehnologije uz inzistiranje na preciznosti u svemu što stvaramo.

01

NEZAMJETNO PREDVIĐANJE

U skladu s konceptom omotenaši – japanskim ozračjem gostoljubivosti – činimo više od pukog zadovoljavanja potreba i želja vozača. Mi ih predviđamo, kako bi vaš doživljaj bio zadivljujuć.
02

UREZANA JEDNOSTAVNOST

Sve što stvaramo mora pružati intuitivno zadovoljstvo u korištenju, ali i na pogled. Svaka suvišna složenost mora biti uklonjena kako bismo probudili iskrenu, nerazblaženu emociju u iskustvu vožnje.
03

INTRIGANTNA ELEGANCIJA

Sva naša vozila imaju moć privlačiti poglede. Ali, ona privlače i pažnju i zadržavaju je. Što više gledate, jače vas privlači. Nije čudo što naši dizajneri govore o „vizualnim putovanjima“.

VRETENASTA MASKA

Naša vretenasta maska je trenutačno prepoznatljiv Lexusov dizajnerski pečat. Njezin odvažni izgled nije moguće ne zamijetiti. Njezin legendarni izgled traje, iako vremenom i kroz različite modele doživljava blage izmjene.

L GLAVNA SVJETLA

Naša svjetla u obliku L upotpunjavaju vretenastu masku, dajući snažan pečat. Podsjetnici na naše ime se nalaze i na prednjem i na stražnjem kraju svakog vozila. Neprekidno se razvijajući, oblik svjetala se mijenja u skladu s tehnološkim napretkom, kao i dizajnerskim zamislima.

KARAKTERISTIČAN PROFIL

Svaki Lexus nudi dojmljiv bočni izgled. Profili su izduženi kako bi naglasili profinjenu aerodinamiku, a duboki nabori zrcale prvo slovo našeg imena. Dizajn, majstorstvo, konstrukcija i performanse kombiniraju se s jedinstvenim i naglašenim osjećajem sadržajnosti.

BUDUĆE VIZIJE

Drsko i odvažno konceptualno promišljanje je ono što pogoni Lexusov dizajn. Pogledajte neke od projekata koji su nas pokrenuli u budućnost, svaki prepun posebne nepredvidljive energije. Čineći naizgled nemoguće mogućim.

SPORTSKE JAHTE

Kao strastveni majstor vozač, Akio Toyoda čini više od puke vožnje automobila. Kao neumorni istraživač, baca oko na svako vozilo. Ni jahte nisu izuzetak. Dugo ga nadahnjuju snaga i nevjerojatna upravljivost najboljih modela.

Znao je da bi predivno oblikovana, snažna jahta činila uzbudljiv, luksuzan dodatak načinu života koji Lexus promovira. To smo i ostvarili kroz Lexus Sport Yacht. Ukrcajmo se.

KONCEPTNI AUTOMOBILI

Naši drski i odvažni koncepti su ono što pokreće Lexus. Oni nas guraju u budućnost, uz nepredvidljivu energiju koja se krije u njima. I čine naizgled nemoguće mogućim.

 

LEXUSOVA DIZAJNERSKA DOGAĐANJA

Kreativnost ima moć izmijeniti svijet. Lexusova dizajnerska nagrada potiče zamisli pružanjem podrške mladim dizajnerima i stvarateljima čiji dizajnerski radovi nagovještavaju oblik budućnosti na nov i uzbudljiv način.

MENTORI

Lexus je poimence imenovao članove žirija od dizajnerskih stručnjaka koji će biti mentori i surađivati s četvero finalista Lexusove dizajnerske nagrade; tijekom brojnih mjeseci, Lexusovi mentori će nuditi svoje neprocjenljivo mišljenje, komercijalne savjete i smjernice finalistima tijekom njihovog postupka razvoja do prototipa.

 

 

IZBOR VIRTUALNE VELIKE NAGRADE

30. lipnja 2020. Lexus je objavio da će prilagoditi ocjenjivanje za Lexusovu dizajnersku nagradu za 2020. virtualnom okruženja u kolovozu, te da će pobjednik Velike nagrade biti objavljen 1. rujna.

 

 

 

FINALISTI LEXUSOVE DIZAJNERSKE NAGRADE 2020.

TOKIO (29. siječnja 2020.) - Lexus je danas objavio imena šestero finalista Lexusove dizajnerske nagrade za 2020. kojima će proslavljeni dizajneri biti mentori, a uz to će primiti do 3.000.000 jena (preko 25.000 USD) za izradu prototipova za svoje projekte.

 

 

 

 

 

 

 

2020. - SUCI I MENTORI

Lexusova nagrada za dizajn, koja se dodjeljuje već osam godina, je globalna potraga za novim talentiranim dizajnerima. Ovaj jedinstveni program je osmišljen kako bi nadahnuo inovacije u dizajnu radi bolje sutrašnjice te sada prima prijave za svoje godišnje natjecanje. Danas je Lexus International objavio popis sudaca i mentora za ovogodišnju Lexusovu nagradu za dizajn.