1. New Cars
 2. LS
ODABERITE
Početna cijena od (sa PDV-om)
135.996 €
Pogledajte privlačan profil modela Lexus LS 500h nalik modelu coupé i odmah će vam biti jasno da se ne radi o običnom automobilu. Inovativna hibridna limuzina, vodeća u segmentu, posebno osmišljena za osjećaj prostranosti svaki put kad je vozite. Koliko kod ludilo vlada vani, vi ste na sigurnom i luksuznom mjestu u svom modelu LS. Važni instrumenti smješteni su tako da vam ništa ne odvlači pažnju s ceste. Prostranost je upečatljiva, što je razumljivo jer je djelo naših „Takumi” majstora koji imaju više od 15 godina iskustva, zbog čega je putnički prostor modela LS posebno elegantan.
 • SAVRŠENA BOJA

  Srebrna boja karoserije Lunar Silver na vodećem modelu LS tehniku bojanja odvodi na novu razinu, što je rezultat niza godina posvećenih istraživanju i inovacijama.                                                                      

 • SIGURNOST KOJA JE VODEĆA NA SVIJETU

  Limuzina LS savršen je ogledni primjerak za naše najnovije sigurnosne sustave, koji su prvi takve vrste na svijetu, a sve zato što je glavni inženjer poželio ljudima omogućiti slobodu da se voze sigurno.

 • GLATKE HIBRIDNE PERFORMANSE

  LS 500h pruža iznimno glatke performanse, ne samo po autocesti, gdje njegov hibridni sustav s više faza rada jamči bolji osjećaj vožnje sve do brzine od 250 km/h, već i po gradu.                                                                                              

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

5 Opcije

 • LS - Finesse - Limuzina 4 vrata (LWB)

  LS Finesse

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata (LWB)

  Odaberite svoj motor

  Od

  135.996 €

  Višestupanjski hibridni | 4X4
 • LS - Business - Limuzina 4 vrata (LWB)

  LS Business

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata (LWB)

  Odaberite svoj motor

  Od

  139.535 €

  Višestupanjski hibridni | 4X4
 • LS - F Sport - Limuzina 4 vrata (LWB)

  LS F Sport

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata (LWB)

  Odaberite svoj motor

  Od

  147.721 €

  Višestupanjski hibridni | 4X4
 • LS - Executive - Limuzina 4 vrata (LWB)

  LS Executive

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata (LWB)

  Odaberite svoj motor

  Od

  151.104 €

  Višestupanjski hibridni | 4X4
 • LS - Luxury - Limuzina 4 vrata (LWB)

  LS Luxury

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata (LWB)

  Odaberite svoj motor

  Od

  170.787 €

  Višestupanjski hibridni | 4X4

PERFORMANSE

 • HIBRIDNI SUSTAV S VIŠE FAZA RADA

                                                                                    Pogonski sklop s hibridnim sustavom s više faza rada iz Lexusa redizajniran je i dorađen kako bi pružio bolje vozne performanse i bio tiši, pa novi LS 500h donosi revoluciju u pogledu toga kako radi jedan hibrid. Dodavanjem uređaja za prebacivanje u više faza potpuno hibridnom pogonskom sklopu s 3,5-litrenim V6 motorom, naši su inženjeri stvorili napredni automobil s nevjerojatnim linearnim ubrzanjem, fleksibilne snage i s primamljivih 10 stupnjeva prijenosa u načinu rada „M”. A sve to glatko i učinkovito kako to samo jedan Lexus hibrid može. LS 500h je dostupan u izvedbi s pogonom na stražnje kotače ili pogonom na sva četiri kotača.

  Na najnovijem modelu LS 500h, stražnji katalizator koji se obično montira na ispušnu cijev, pomaknut je bliže motoru, što znači da su oba katalizatora sad u paru, što poboljšava performanse zagrijavanja katalizatora. Lexusovi inženjeri također su poboljšali podršku elektromotora i ponovno podesili vrijednosti gasa, pa se snaga još glađe isporučuje.

 • POSEBNO OSMIŠLJEN ZA BOLJU AERODINAMIČNOST

  Sveukupni oblik gornjeg dijela karoserije modela LS 500h posebno je oblikovan tako da bude idealnog aerodinamičkog oblika. Bočni dijelovi prednjeg odbojnika oblikovani su tako da usmjeravaju protok zraka duž koševa blatobrana. Ispod automobila, podvozje je gotovo u cijelosti prekriveno aerodinamičnim lopaticama koje usmjeravaju protok zraka prema natrag kako bi se smanjio koeficijent vuče. LS 500h ima koeficijent vuče 0,26 (0,28 u izvedbi s pogonom na prednje kotače, AWD).

 • IZNIMNO KRUTA I LAGANA KAROSERIJA

                                                                                      LS 500h ima iznimno krutu karoseriju kako bi osjet pri vožnji bio posebno profinjen i stabilan. Opsežna upotreba laganih materijala, primjerice aluminija, i napredne tehnike spajanja pomogle su da se smanji ukupna težina vozila, čime se smanjila potrošnja goriva, dok su performanse postale bolje. Kako bi se dodatno povećala krutost, spone koje povezuju elemente stražnjeg ovjesa i karoserije gotovo su dvostruko jače, što dodatno poboljšava već izvrsnu razinu upravljivosti i udobnosti pri vožnji.

Prilagodljivi varijabilni ovjes poboljšava osjet pri vožnji, a pritom mu pomaže, ni više ni manje, nego 650 dostupnih postavki. Pomoć mu pruža i novi pojačani stražnji ovjes, koji pruža veću stabilnost i udobnost pri vožnji, kao i novi dizajn sjedala koje pružaju bolji oslonac. Rezultat su performanse koje se osjete. Elegancija je drugo ime modela LS. Od elegantnog oblika do iznimno glatkih performansi, koje su mjesecima na ispitnim stazama i cestama širom svijeta usavršavali profesionalni Lexusovi vozači, dizajneri, inženjeri i majstori.

Prilagodljivi varijabilni ovjes poboljšava osjet pri vožnji, a pritom mu pomaže, ni više ni manje, nego 650 dostupnih postavki. Pomoć mu pruža i novi pojačani stražnji ovjes, koji pruža veću stabilnost i udobnost pri vožnji, kao i novi dizajn sjedala koje pružaju bolji oslonac. Rezultat su performanse koje se osjete. Elegancija je drugo ime modela LS. Od elegantnog oblika do iznimno glatkih performansi, koje su mjesecima na ispitnim stazama i cestama širom svijeta usavršavali profesionalni Lexusovi vozači, dizajneri, inženjeri i majstori.

SIGURNOST

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Poboljšan sustav Lexus Safety System + na vozilu LS 500h posebno je dizajniran kako bi se spriječile brojne vrste nezgoda. Primjerice, sustav za zaštitu prije sudara sada detektira pješake i bicikliste te, kad je to potrebno, prikazuje upozorenja ili automatski aktivira kočenje. Vozilo je opremljeno i sustavom za zadržavanje u voznom traku, koji vas sprječava da nehotično napustite svoj vozni trak, kao i značajkom automatskog uključivanja dugih svjetala za bolju vidljivost noću. Sustav za pomoć pri skretanju sad detektira vozila koja vam dolaze u susret i pješke ispred vas prilikom skretanja na raskršćima. Osim toga, tu je i sustav servo upravljanja u slučaju nužde koji vam pomaže pri zakretanju kola upravljača dok ste u vozilu, a jako blizu pored vas u voznom traku je neki biciklist ili pješak. Još jedna inovacija na modelu LS 500h jest automatsko smanjenje brzine u zavojima, koja automatski usporava vaš automobil kad dinamički radarski regulator brzine detektira da je brzina prevelika.

 • SUSTAV ZA ZAŠTITU PRIJE SUDARA

  Osim što detektira vozila koja vam dolaze u susret i pješake danju, sustav za zaštitu prije sudara može detektirati i pješake noću i bicikliste danju. Kako bi se to postiglo, osjetljivost kamere i dinamički raspon pomažu pri smanjenju rizika od sudara po mraku, primjerice, kad se teško može vidjeti pješak zbog svjetala vozila koje vam dolazi u susret. Osim toga, područje kuta radarske valne detekcije šire je za nekoliko milimetara, što omogućuje detekciju biciklista danju. Ako sustav ocijeni da je mogućnost sudara velika, automatski se aktivira kočenje kako bi se lakše izbjegao sudar ili umanjila eventualno nastala šteta uslijed sudara.

 • LEXUS SAFETY SYSTEM + A

  Za još veću zaštitu, Lexus Safety System + A sadrži dodatne značajke povrh onih koje sadrži Lexus Safety System +. Radi se o sljedećim značajkama:

  • sustav za zaštitu prije sudara s aktivnim servo upravljanjem
  • prednji sustav za otkrivanje vozila pod pravim kutom
  • sustav automatskog uključivanja dugih svjetala BladeScan® (eng. Adaptive High-beam System (AHS))
  • digitalni retrovizor
  • „head-up” zaslon sa sustavom upozorenja za pješake 

  Osim toga, model LS 500h s pogonom na prednje kotače (AWD) u razini opreme Executive i Luxury nudi sljedeće:

  • sustav za pomoć pri parkiranju Advanced Park

Upotrebom svjetla s 12 LED žarulja koje projiciraju svjetlost na lopatice koje se okreću brzinom od 6000 o/min, a kroz leću, ova napredna tehnologija pomaže vam da bolje uočavate i raspoznajete pješake i prometne znakove, bez zasljepljivanja automobila koji vam dolaze u susret.

LS 500h opremljen je s do 12 zračnih jastuka. U slučaju sudara u sredini zračnog jastuka suvozača stvara se podtlak kako bi poslužio kao zaštita za osjetljiva područja, primjerice za nos i usta. Opcijski su dostupni zračni jastuci u sjedištima stražnjih sjedala.

UPEČATLJIV DIZAJN

 • UPEČATLJIV DIZAJN VODEĆEG MODELA

                                                                          Kombiniranje prostranosti vodeće limuzine iz asortimana s dinamičnim izgledom potaknula je dizajnere na pomicanje granica. Ali jednako zahtjevan zadatak bili su im precizni detalji. Samo za upečatljivu prednju rešetku, s 5000 zasebnih površina, trebali su im mjeseci usavršavanja. Uživo, kad vam se automobil približava, imate osjećaj da ste na premijeri na crvenom tepihu, toliko ga željno iščekujete. Osim elegantno izgleda karakterističnog za limuzine, elegantna linija krova daje naslutiti već u trgovini da je dinamičnost pri vožnji izuzetna. LS je automobil u kojem ćete se osjećati posebno, bilo da ga vozite vi ili da vas vozi netko drugi.

 • STROJNO OBRAĐENI 19“ I 20” KOTAČI OD LAKE LEGURE

  • 19” KOTAČI OD LIJEVANE LAKE LEGURE Sa završnom obradom u metalik sivoj boji i strojno obrađenim detaljima, ovi kotači koji smanjuju razinu buke imaju ravne naplatke koji poboljšavaju aerodinamičnost.
  • 19” KOTAČI OD LIJEVANE LAKE LEGURE Ovi kotači koji smanjuju razinu buke imaju kromirani metalik premaz za povećanje dinamičnosti izgleda novog modela LS 500h.
  • 20” KOTAČI OD LIJEVANE LAKE LEGURE Ovi kotači koji smanjuju buku dodatno naglašavaju moćan izgled automobila, a posebno su oblikovani s crnom završnom obradom površine.
  • 20” KOTAČI OD LIJEVANE LEGURE Ovi novi crni kotači od lake legure i 20” precizno su strojno obrađeni za postizanje posebnog izgleda koji vodeći model u asortimanu zaslužuje.
 • TROSTRUKA LED PREDNJA SVJETLA

                                                                                    LED prednja svjetla koja sjaje poput dragulja na vozilu LS 500h sad su pozicionirana okomito kao 3 elegantne projektorske jedinice, zajedno s upečatljivim DRL dnevnim svjetlima L-oblika, kako bi se stvorila ikonska i za Lexus karakteristična rasvjeta. Osim što vam pružaju svjetlo kad god vam je to potrebno, opremljeni su sekvencijalnim pokazivačima svjetla i svjetlima za različite vremenske uvjete, koja posebno dobro dođu po magli.

Stražnja kombinirana svjetla na vozilu LS 500h sastoje se od više LED žaruljica. U kombinaciji s novim ornamentom u crnoj Black Piano boji, automobilu pružaju momentalno prepoznatljive vizure i kristalno čisto osvjetljenje.

Za praktičan utovar i istovar LD 500h dostupan je s vratima prtljažnika s električnim upravljanjem bez upotrebe ruku. Mogu se otvoriti ili zatvoriti prelaskom nogom ispred senzora koji se nalazi ispod stražnjeg odbojnika ako kod sebe imate pametni ključ.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • NAPREDNI SUSTAVI ZA POMOĆ PRI VOŽNJI

  Kad je vozač opušten, mala je vjerojatnost da će se dogoditi nesreća. Zato smo razvili najnapredniji sustav za pomoć pri vožnji i ugradili ga u LS 500h. Sadrži više elemenata, primjerice, sustav za pomoć pri parkiranju Advanced Park, koji vam omogućuje parkiranje automobila bez upotrebe ruku. Za bezbrižnu vožnju po gradu tu je zaslon Digital Panoramic View Monitor koji pruža prikaz pod 360° područja oko automobila. Stvarajući virtualne 3D slike vašeg modela LS i prikazom linija vožnje na zaslonu, sustav za pomoć pri skretanju pomaže vam da izbjegnete rubnike prilikom skretanja, dok vam sustav za nadzor bočnih strana vozila pomaže kad želite preticati drugo vozilo.

 • ELEGANTNO OKRUŽENJE

  Okruženi luksuzom i vješto osmišljenim potezima Takumi majstora vaši se gosti mogu opustiti u masažnim sjedala sprijeda i sjedalu s funkcijom shiatsu masaže u naslonu, kao i ogromnim prostorom za noge i osloncima za noge „Ottoman” straga. A klima-uređaj s automatskim upravljanjem „Climate Concierge” će za to vrijeme osigurati da svaka osoba u automobilu dobije klimatizaciju i temperaturu koja joj najbolje odgovara. Povrh toga, ovaj sustav ispušta nanoe™ X čestice, koje uništavaju viruse i bakterije na rukama, smanjuju neugodne mirise, a istovremeno hidratiziraju vašu kožu i kosu. Prepustite se luksuzu s Lexusovim potpisom.

 • MOGUĆNOST POVEZIVANJA LEXUS LINK

  Napredna aplikacija Lexus Link u osnovnoj opremi sadrži brojne povezane usluge. Funkcija za analizu podataka o vožnji prati vaše vožnje i posebno odvaja poslovna putovanja. Funkcija Pronađi moj automobil odvest će vas do automobila ako niste sigurni gdje je. Možda ćete primati obavijesti ako ostavite prozor otvore ili zaboravite isključiti prednja svjetla. A iz udobnosti svog doma možete na daljinu odlediti vjetrobransko staklo, unaprijed postaviti temperaturu klima-uređaja, aktivirati svjetla upozorenja, pa čak i zaključati ili otključati svoj automobil. 

Multimedijski sustav Lexus Link na vozilu LS posebno je dizajniran za maksimalnu angažiranost korisnika, izvanredno je brz i jednostavan za upotrebu. U samom središtu sustava nalazi se dodirni zaslon od 12,3” visoke rezolucije. Jedan od najvećih dostupan u ovoj kategoriji automobila, zaslon je savršeno pozicioniran za savršenu interakciju. Dok bežično preuzimate najnovije karte ili otkrivate brojne značajke koje vam nudi vaš audio sustav Mark Levinson, omogućen vam je i pristup sustavu za navigaciju i klimatizaciji. Isto tako, možete prikazati omiljene aplikacije sa svog pametnog telefona putem značajke Android Auto®, ili bežično putem značajke Apple CarPlay®. 

Sustavom za zabavu na stražnjem sjedalu upravlja se putem višefunkcijske upravljače ploče straga, a pruža izvrsno iskustvo gledanja videozapisa putem LCD zaslona od 11,6”. Razlučivost sustava je visoka i iznosi 720p ako se upotrebljava Miracast putem povezanog uređaja, ili 1080p putem Wi-Fi veze. To znači da možete reproducirati Blu-ray diskove i sadržaje s SD kartica, kao i sadržaje putem Wi-Fi mreže. Naslon za ruku također sadrži utičnicu za slušalice i HDMI ulaz.

Pružajući doživljaj istovjetan 7,1-kanalnom kućnom kinu, novi sustav ozvučenja 3D Surround Mark Levinson Surround System ima 23 zvučnika pozicionirana na 16 lokacija u putničkom prostoru. Quantum Logic Immersion i ClariFi – tehnologija koja analizira komprimirani zvuk i nadoknađuje izgubljene podatke, što rezultira izvrsnim zvukom. I na kraju, subwoofer od 22 cm straga koji producira bogat zvuk, živopisno dočaravajući atmosferu i konture izvorne glazbe.  
SAZNAJTE VIŠE O NAŠIM TESTNIM VOZAČIMA

NAŠE OBEĆANJE TESTNE VOŽNJE

Doživite zapanjujuće iskustvo s Lexus probnom vožnjom, sami birate vozilo, lokaciju i duljinu vožnje.

DRUGI MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr