1. Discover lexus
  2. Technology
  3. Innovation with imagination
ODABERITE

INOVACIJA I MAŠTA

Kada je u pitanju tehnologija, za nas nema odmora. Tehnološka postignuća za nas su stalni izvor inspiracije za beskrajne inovacije.

NOVA TEHNOLOGIJA, NEOČEKIVANE PRIMJENE

Za razliku od drugih, mi se ne zadovoljavamo samom primjenom tehnologije u njezinom postojećem obliku. Njome potičemo svoju maštu i na taj način smišljamo potpuno nove Lexusove inicijative. Za nas najmodernija dostignuća predstavljaju odskočnu dasku za nove primjene, inovacije i razvoje. Jedna je stvar sigurna: Najsuvremeniju tehnologiju primjenjujemo na neočekivane i inovativne načine.

PAMETNIJE SNIMANJE

Razmišljajući na nekonvencionalan način, posudili smo najmoderniju tehniku CAT snimanja iz medicine. Zašto? U njoj smo vidjeli zanimljivu i vrijednu novu primjenu za Lexusova vozila.

Tradicionalne tehnike pregledavanja motora oslanjaju se na mehaničke i vanjske provjere. U Lexusu želimo biti sigurni da je unutrašnjost svakog motora savršena.

Kompjutorizirana aksijalna tomografija (CAT) omogućuje nam da istražimo unutrašnjost motora u 3D tehnici. Možemo potpuno precizno provjeriti ima li kakvih nesavršenosti. Naše nekonvencionalne metode daju besprijekorne rezultate.

INTELIGENTNI SUSTAVI POMOĆI

Kada sjedite za upravljačem, sva su osjetila aktivna kako bi se osigurala vaša sigurnost. Zamislite da se u to uključe i „osjetila” vašeg automobila. Naši napredni sigurnosni sustavi na intuitivan i inteligentan način djeluju kao usavršena ljudska percepcija i brinu se za sigurnost vozača i putnika.

AKTIVNA SIGURNOST

Sigurnost je jedno od najvažnijih područja na kojem primjenjujemo tehnologiju i inovaciju. Neprestano usavršavamo postojeće značajke i razvijamo nove sustave pomoći.

Koji je rezultat toga? Naša su vozila svakim danom sve pametnija i sigurnija. Uz ostale značajke, sigurnosni sustav LSS+ štiti vas na cesti pružajući vam inteligentnu pomoć pri vožnji onda kada vam je potrebna.

NEKONVENCIONALNI MATERIJALI

Spajajući prirodu i tehnologiju na inovativan način upotrebljavamo ekološke materijale kako bismo pronašli rješenja koja čuvaju okoliš. Upoznajte jedinstvene elemente unutrašnjosti koji odražavaju ljepotu prirode. Otkrit ćete lijepu i funkcionalnu završnu obradu i potpuno nove značajke.

AKUSTIKA BAMBUSA

Priroda i tehnologija savršeno se spajaju u snažnim zvučnicima modela Lexus CT. Upotrijebili smo bambus na sasvim nov način za stvaranje nevjerojatne akustike.

Dijafragme zvučnika oblikovane su od materijala koji je spoj fitolita  mikroskopskih igličastih struktura koje se nalaze na rubovima bambusova lišća  i ugljena. Lagana ali snažna, dijafragma je dovoljno kruta da precizno reproducira visoke tonove, a dovoljno fleksibilna da priguši vlastite vibracije.

TESTIRANJE S POMOĆU VIRTUALNE STVARNOSTI

Kako bismo dodatno poboljšali testiranja, upotrebljavamo virtualnu stvarnost. Na taj se način i uvjeti vožnje i reakcije vozača mogu simulirati kao nikada do sada. Stvarajući istinski imerzivno iskustvo možemo od stvarnih vozača dobiti brojne povratne informacije o širokom spektru sigurnosnih značajki. Te informacije upotrebljavamo kako bismo unaprijedili i usavršili svoju tehnologiju te povećali vašu sigurnosti i smirenost tijekom vožnje.

SIMULIRANA VOŽNJA

U pametnoj kupoli nalazi se Lexus LS. Detaljno izrađene okolne scene realistično dočaravaju vožnju po gradu i otvorenoj cesti. Cilindri se kreću, naginju i okreću simulirajući skretanje, vožnju uzbrdo, ubrzavanje i kočenje. Audiosnimke zvuka motora, vibracije i vjetar upotpunjuju doživljaj.

Mogućnostima simulacije nema kraja. Ako, primjerice, simuliramo jednoličnu vožnju, možemo istražiti djelovanje umora i tako razviti pametan sustav za upozoravanje vozača. Takahiko Murano, zadužen za osmišljavanje ovih eksperimenata, objašnjava: „Ovo je vrsta testa koju ne bismo mogli provesti u stvarnom svijetu.”