1. Discover lexus
  2. Concept cars
  3. lf fc
ODABERITE

LIMUZINA S VODIKOVIM GORIVIM ĆELIJAMA

KONCEPTNI AUTOMOBIL LF-FC

 

Uzbudljiv pogled u budućnost. Prvi konceptni automobil s gorivim ćelijama. Model LF-FC zadivljujuće je elegantan kupe s četirima vratima koji pokreće inovativni pogonski sustav na sva četiri kotača. Model LF-FC nije osmišljen samo kao izložbeni primjerak dizajna, izradili smo ga tako da preoblikuje vaša očekivanja.

MODEL LF-FC PREDSTAVLJA INOVATIVNI LUKSUZ I NAPREDNU TEHNOLOŠKU VIZIJU NE TAKO DALEKE BUDUĆNOSTI

Tokuo Fukuichi, direktor tvrtke Lexus International

01

ZADIVLJUJUĆA JEDNOSTAVNOST

Profinjen dizajn odlikuje i ostale dijelove modela LF-FC poput zadivljujućih novih trostrukih stražnjih svjetala. Kada otkrijete sve performanse ovog jedinstvenog konceptnog automobila, počet ćete cijeniti njegov inovativni dizajn. Tek ćete tada zaista upoznati model LF-FC.
02

VIZIONARSKI DIZAJN

Sa svojom elegantnom linijom krova koja spaja prednju i stražnju stranu vozila, model LF-FC s lakoćom svladava ravne ceste, ali nema problema ni na zahtjevnijim rutama s više zavoja. Aluminijski kotači od 21 inča s plastičnim oplatama ojačanim ugljičnim vlaknima daju dodatnu živost ovom dinamično koncipiranom automobilu.
03

UĐITE U MODEL LF-FC

Uđite u futuristički svijet intuitivne tehnologije i luksuza. Dok sjedate za upravljač pozdravlja vas diskretna holografska projekcija koja lebdi iznad središnje konzole. Tehnologijom bez dodira upravljate jednostavnim pokretima ruke i tako namještate funkcije automatske vožnje modela LF-FC, sustave za informiranje i zabavu i temperaturu u kabini.

SAVRŠENI LUKSUZ

Kabina je izrađena od dva dijela. Gornja polovica daje osjećaj otvorenosti i omogućuje vozaču da se bez ograničenja usredotoči na cestu ispred sebe. Kada se gleda u razini očiju, čini se kao da prednja sjedala od anilinske kože lebde u savršenom jedinstvu s vratima i nadzornom pločom.

POGONSKI SKLOP S GORIVIM ĆELIJAMA

Ovaj konceptni automobil s pogonom na sva četiri kotača pokreće sustav s vodikovim gorivim ćelijama koji omogućuje preciznu kontrolu raspodjele okretnog momenta između prednjih i stražnjih kotača. Optimalnu raspodjelu težine u modelu LC-FC postigli smo smještanjem gorivih ćelija u stražnji, a upravljačke jedinice u prednji dio vozila te postavljanjem spremnika vodikovog goriva u oblik slova T.

MAŠTOVITA TEHNOLOGIJA

Automatizirane tehnike vožnje s naprednim sustavima za prepoznavanje prometnog okruženja te funkcijama predviđanja i procjene jamče sigurnu i učinkovitu vožnju. Na dobrom smo putu da stvorimo svijet bez sudara.