1. Discover lexus
  2. Concept cars
  3. UX concept
ODABERITE

KONCEPT KOMPAKTNOG CROSSOVERA

JEDINSTVENI KONCEPTNI AUTOMOBIL

Konceptni automobil UX nova je stranica u Lexusovoj povijesti dizajna. Ovo je novi tip gradskog crossovera s četirima sjedalima koji predstavlja kontrast između gotovo brutalnog izgleda niskog terenca s pogonom na sva četiri kotača i položaja vožnje karakterističnog za kupe.

ELEGANTAN I UPEČATLJIV DIZAJN

U samom središtu ovog dizajna nalazi se futuristički „izvrnuti” koncept koji stvara jaku sinergiju između vanjskog i unutrašnjeg izgleda. U stražnjem se dijelu karoserija stapa s kabinom i tako tvori glavnu strukturu naslona za glavu stražnjih sjedala.

NADAHNUTI STIL

„Izvrnuti” koncept nastavlja se u inovativnim detaljima. Dnevna svjetla u obliku slova L smještena su tako da prodiru kroz strukturu glavnih farova. Stražnja su svjetla dizajnirana trodimenzionalno i ugrađena u stražnji spojler.

REVOLUCIONARNI NAČIN RAZMIŠLJANJA

Čak i kotači konceptnog automobila UX brišu sve granice. Guma je obrađena laserom tako da se čini kao da se krakovi kotača nastavljaju u bočnu stijenku i tako stvaraju iluziju da su kotač i gume stopljeni u jednu cjelinu.

SNAGA I ELEGANCIJA U JEDNOM VOZILU

Vanjski elementi povezani su umjetnički obrađenom elegantnom površinom koja podsjeća na klasične sportske automobile. To je arhitektura koja čini Lexus jedinstvenim, a u kojoj se snažan horizontalni dizajn postiže volumenom, a ne samo linijama karoserije. Dužina poklopca motora dodatno je naglašena pomicanjem vrha kabine unatrag.

UĐITE U MODEL UX

Prednji dio kabine odlikuje dinamičan profinjen dizajn usmjeren na vozača. Stražnji dio koncipiran je kao udobna sofa koja se proteže sve do stražnjih vrata. Kontrastne boje daju specifičan izgled i prostranost tipičnu za luksuzni sportski terenac.

INOVATIVAN I PUN IZNENAĐENJA

Umjesto standardne nadzorne ploče u ovom se modelu preklapaju jasni geometrijski oblici koji stvaraju igru sjena i kontrasta. U svakom kutu nadzorne ploče nalazi se zaslon na koji se prenosi slika s bočnih retrovizora s vanjske strane vrata.

OSTANITE UMREŽENI

Sučelje HMI (sučelje čovjek-stroj) ovog vozila osmišljeno je kako bi dalo intuitivne trodimenzionalne prikaze vozačima i putnicima koji su navikli na umreženo okruženje i koji ga očekuju.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

Na vozačevoj ploči s instrumentima nalazi se prozirni globus koji lebdi poput holograma i nudi kombinaciju analognih i digitalnih informacija. Iznad središnje konzole na kristalnoj se strukturi na način sličan hologramu prikazuju klimatski uvjeti i podaci sustava za informiranje i zabavu kojima mogu pristupiti vozač i suvozač.

Konceptni automobil Lexus UX također upotrebljava naprednu električnu tehnologiju poput elektrokromatskih stakala i tankih kućišta kamere digitalnih retrovizora umjesto standardnih retrovizora. Slike digitalnih retrovizora prikazuju se na zaslonima u kabini koji su ugrađeni tako da ne predstavljaju samo dizajnerski detalj, nego se uklapaju u cijelu „izvrnutu” dekonstruiranu arhitekturu nadzorne ploče.

Motiv peraje s A-stupa ponavlja se na novom zvučnom elementu namijenjenom mlađim putnicima – odvojiva zvučna jedinica ugrađena u bočnu stranicu nadzorne ploče.

GALERIJA SLIKE