1. Discover lexus
  2. Concept cars
  3. Ls plus concept
ODABERITE

LS+

LEXUS PO PRVI PUTA PREDSTAVLJA VODEĆI KONCEPTNI AUTOMOBIL LS+

Lexus je danas na 45. izložbi Tokyo Motor Show 2017. imao svjetsku premijeru svog konceptnog automobila „LS+ Concept” koji raspolaže mogućnošću automatizirane vožnje *1. Na izložbi su predstavljena i ograničena izdanja modela RC F i GS F u čast obilježavanja 10. godišnjice Lexusovih sportskih modela serije „F”.

Kako bi pridonio stvaranju svijeta u kojem više neće biti prometnih nezgoda, Lexus je aktivno uvodio napredne tehnologije koje se temelje na konceptu integriranog upravljanja sigurnošću *2. Lexus je razvio tehnologije automatizirane vožnje kako bi svi mogli uživati u sigurnoj i ugodnoj vožnji. Cilj je primijeniti tehnologije automatizirane vožnje nazvane „Urban Teammate” u redovnoj vožnji u prvoj polovici 2020-ih godina.

GLAVNE ZNAČAJKE KONCEPTNOG AUTOMOBILA LS+

Konceptni automobil LS+ opremljen najmodernijim tehnološkim rješenjima najavljuje kako će vodeća limuzina „LS” izgledati u budućnosti. Inovativan, ali dostojanstven dizajn konceptnog automobila LS+ i tehnologije automatizirane vožnje čija se primjena planira za 2020. godinu razvijeni su kao model koji simbolizira Lexusovu viziju budućnosti.

INOVATIVAN, ALI DOSTOJANSTVEN DIZAJN PREDSTAVLJA BUDUĆI IZGLED VODEĆE LIMUZINE LS

Kao konceptno vozilo koje najavljuje budući izgled modela LS, konceptni automobil LS+ utjelovljuje dostojanstveni dizajn vodećeg modela svoje klase i najavljuje smjer u kojem će se u budućnosti kretati Lexusova filozofija dizajna L-finesse *3. Osim hrabro dizajnirane vretenaste rešetke s velikim poklopcem koja poboljšava hlađenje i aerodinamiku, osobita je Lexusova vizija na konceptnom automobilu LS+ vidljiva u njegovim djelomično laserskim glavnim farovima i kombinaciji stražnjih farova te elektroničkim bočnim retrovizorima.

NAJMODERNIJE TEHNOLOGIJE AUTOMATIZIRANE VOŽNJE UZ POTPORU UMJETNE INTELIGENCIJE

Lexus teži svijetu u kojem će zahvaljujući tehnologijama automatizirane vožnje svi moći uživati u sigurnoj i ugodnoj vožnji. Pogotovo želi omogućiti automatiziranu vožnju na autocestama upotrebom tehnologija automatizirane vožnje pod nazivom „Highway Teammate” koje su integrirane u konceptni automobil LS+ i čija se primjena očekuje 2020. Zahvaljujući ispravnom prepoznavanju, procjeni i djelovanju sustava ugrađenih u vozilo koji reagiraju na stvarne uvjete vožnje, ove tehnologije već danas na autocestama omogućavaju automatizirano uključivanje u promet, promjenu voznog traka i skretanje te zadržavaju vozilo u voznom traku i održavaju razmak među vozilima.

Konceptno vozilo LS+ može komunicirati s podatkovnim centrom kako bi ažuriralo softver svog sustava i omogućilo dodavanje novih funkcija. U međuvremenu umjetna inteligencija koja uči od velike količine podataka koji uključuju informacije o cesti i njezinom okruženju osigurava visoku razinu automatizirane vožnje. Automobil koji se može razvijati zajedno sa svojim vozačem predstavlja novo doba za koncept automobila s kojima se ljudi emotivno povezuju.

*1 - Izložba 45. Tokyo Motor Show 2017. održava se na lokaciji Tokyo Big Sight u obalnom predjelu Tokija od 25. listopada do 5. studenog s tiskovnim konferencijama 25. i 26. listopada, posebnim događajem za koji su potrebne pozivnice 26. listopada, službenom ceremonijom i predstavljanjem 27. listopada te danima za javnost od 28. listopada do 5. studenog.

*2 - Koncept integracije vlastitih tehnologija i sustava sigurnosti u vozilo kako bi se postigla napredna razina pomoći vozačima u svim situacijama vožnje.

*3 - L-finesse predstavlja originalnu Lexusovu filozofiju dizajna zasnovanu na idejama „modernosti” i „profinjenosti”. Njezin je cilj stvoriti novu vrijednost usklađivanjem naizgled proturječnih elemenata kroz pristup poznat kao „YET”.