1. Discover lexus
  2. Performance
  3. motorsport
  4. Rc-f gt3
ODABERITE

RC F GT3 2017

Prihvaćanje novih i uzbudljivih izazova bit je brenda koji predstavlja luksuzan životni stil.

Jedan od tih izazova jest stalno usavršavanje i poboljšavanje performansi naših modela iz serije F. Vjerujemo da osnaživanjem našeg iskustva i stručnosti u širokom rasponu trkaćih disciplina možemo Lexusovim vozačima diljem svijeta ponuditi vrhunsko iskustvo vožnje. Stoga smo u 2017. godini, zahvaljujući modelu RC F GT3, još više usredotočeni na motosportove.

Nismo predani samo učvršćivanju svog položaja u svakoj utrci u kojoj se natječemo, već želimo pobuditi strast naše rastuće globalne publike zaljubljenika u trke.

Model RC F GT3 ima 5,4-litreni motor V8 sa sekvencijalnim trkaćim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Poklopac motora, branici, stražnji spojler, krov, obloge vrata, zračna kutija motora i nadzorna ploča izrađeni su od ugljičnih vlakana, zbog čega je ukupna masa smanjena na samo 1300 kg.

Nakon odobrenja upravljačkog tijela motosporta, FIA-e – Međunarodne automobilističke asocijacije, model RC F GT3 sudjelovat će na prvenstvima automobilskih utrka u SAD-u i Japanu, kao i na odabranim europskim natjecanjima.

U SAD-u smo timu 3GT dali dva modela Lexus RC F GT3 kako bi se natjecali u klasi GTD na prvenstvu IMSA WeatherTech SportsCar Championship Series. U Japanu se tim LM corsa s dva automobila natječe u klasi GT3000 natjecanja Super GT Series.

U Europi, Farnbacher Racing i Emil Frey Racing, dva tima koja su se natjecala na VLN Endurance s prototipskim vozilima RC F GT3 prošle godine, nastavit će razvoj ove sezone s ciljem natjecanja na višim razinama GT3 utrka u Europi u budućnosti. Natjecat će se na europskim utrkama 2017. godine uključujući odabrane događaje na natjecanju International GT Open.

Prošle godine Lexus je bio prvi azijski proizvođač automobila koji je osvojio utrku VLN Endurance Championship na stazi Nürburgring Nordschleife s prototipom modela RC F GT3 koji je odnio ukupnu pobjedu na utrci VLN9 održanoj 8. listopada 2016.

Lexus je postigao i izvanredne rezultate prošle godine s modelom RC F GT500, još jednim trkaćim automobilom koji je izveden iz modela RC F. Model RC F GT500 iz 2016. godine dominirao je na natjecanju Super GT u Japanu prošle godine, a tim SARD te vozači Heikki Kovalainen i Kohei Hirate osvojili su titule najboljeg tima i vozača prvenstva u kategoriji GT5000.

Naziv vozila LEXUS RC F GT3
Motor 5,4-litreni V8
Snaga 373+ kW (500+ DIN KS)
Okretni moment nije primjenjivo
Mjenjač sekvencijalni trkaći mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa
Kotači 13x18 ft, 13 x 18 rr – središnji navoj 13 x 8 inča prednji i stražnji s centrom

 

Kočnice željezni kočni diskovi
Ukupna dužina 4845 mm
Ukupna širina 2030 mm
Ukupna visina 1270 mm
Međuosovinski razmak 2730 mm
Masa praznog vozila 1300 kg