1. Discover lexus
  2. Performance
  3. motorsport
ODABERITE

SEZONA KREĆE

Drugu godinu zaredom time Tech1 Racing, smješten u Toulousu, surađuje s Lexusom radi sudjelovanja u natjecanju GT World Challenge Europe. Natjecanje konačno kreće nakon pandemije COVID-19, a vi možete pratiti uspjehe tima ove sezone u njegovom nastojanju osvajanja Silver Cupa u kategoriji GT3.

FRANCUSKI VOZAČI

 

Povjerenje je dobio trolist mladih francuskih vozača i sjest će za upravljač ove godine. Aurélien Panis i Thomas Neubauer će se natjecati u Sprint Championshipu, a Timothé Buret će upotpuniti posadu za natjecanje Endurance. Unatoč njihovoj prosječnoj starosti od 23 godine, tim je u prošlosti usko surađivao s ovim vozačima u raznim kategorijama.

Potvrdom Auréliena Panisa za službenog vozača, Lexus otvara vrata mladim ljudima kao svojim predstavnicima u kategoriji GT. Aurélien je darovit i konstantan vozač sa značajnim iskustvom u utrkama jednosjeda, te je iskazao svoj veliki talent u raznim natjecanjima proteklih godina.

Timothé Buret je stekao značajno iskustvo sudjelujući s timom na ELMS i 24 sata Le Mansa. Prošle godine je pojačao amatersku posadu za Total 24 sata Spa u GT3 s Lexusom.

Thomas Neubauer je vozač pun energije i entuzijazma, s velikom gladi za pobjedom. On se jedini od njih trojice natjecao cijelu sezonu u GT3. Njegovo iskustvo će biti izuzetno korisno za ostatak ekipe.

SPREMNI ZA UTRKE

 

„Sretan sam i ponosan što se pridružujem Lexusu u natjecanju GT World Challenge Europe u statusu službenog vozača,” kaže Aurélien Panis - vozač u GT3 GTWCE Endurance Cup & Sprint Cup. Isto tako, veliko je zadovoljstvo vratiti se u tim Tech1 Racing u kojem sam se prvi put natjecao u Formuli Renault 3.5 i imao priliku sudjelovati u nekoliko utrka prošle godine u Blancpain Sprintu s Lexusom.

„Sretni smo što ponovno surađujemo s Lexusom,” kaže Sarah Abadie, Voditelj tima Tech1.

„Željeli bismo od srca zahvaliti Lexusu na povjerenju za nastavak naše suradnje s RC F GT3. Zahvalni smo i na drugim aspektima, pored onih tehničkih i sportskih: Lexus je podržao našu zamisao o stvaranju programa za mlade vozače radi doprinosa u jačanju ove velike marke u GT.

Sad je na nama da se uhvatimo u koštac s osvajanjem Silver Cupa u GT World Challenge Europe i usmjerimo pažnju na Lexus.”

„Lexus Europe se veseli novoj sezoni s Tech1 Racingom i Olivierom Panisom u World Challenge Europe Championship,” kaže Olivier Naus - Voditelj marke, događaja i motosporta u Lexus Europe. „Nestrpljivi smo gledati naš automobil na stazi!

„Posada za 2020. u sastavu Aurélien, Thomas i Timothé nam daje velike šanse. Uvjereni smo da su ovi vozači budućnost moto utrka te se veselimo gledati ih za upravljačem RC F GT3.”

PRATITE AKCIJU

 

Zbog pandemije bolesti COVID-19 nije bilo moguće pridržavati se izvornog rasporeda natjecanja, ali sada je GT World Challenge Powered by AWS ponovno pokrenut u cijelom svijetu uz izmijenjeni raspored natjecanja za Europu.

Izvještavat ćemo o svakoj održanoj utrci i rezultatima našeg tima. Putem ove poveznice možete posjetiti službenu stranicu GT World Challenge Europe.