1. Discover lexus
  2. Takumi living

NAČIN ŽIVOTA MAJSTORA TAKUMI

Potrebno je 10 000 sati da postanete stručnjak, ali 60 000 sati da postanete majstor Takumi. Ovaj jedinstveni dokumentarac priča priču o četiri vrhunska majstora Takumi i njihovoj posvećenosti životu punom beskonačnog ponavljanja bez jednostavnih i brzih rješenja. U njemu se istražuje način na koji će ljudska vještina preživjeti kada se umjetna inteligencija razvije toliko da nadiđe naše sposobnosti.

NEMA BRZIH RJEŠENJA

Samo jedan put vodi do vrhunske vještine, a on zahtijeva iznimnu posvećenost detaljima. Majstori čak skrivaju pogreške i oštećenja na automobilima kako bi njihovi radnici postigli željeni standard rada. Ovi će vam filmovi pokazati zašto ništa nije izrađeno tako vješto kao Lexus. U njima ćete vidjeti kako vozači probnih vožnji i sami prolaze testove prije no što izađu na cestu kao i prostorije u kojima budući majstori Takumi vježbaju svoja osjetila.

Praksa „gerilskog testiranja” odnosno skrivanja oštećenja kako bi se provjerile vještine tima samo je jedan od načina na koji majstori u tvrtki Lexus neprestano testiraju i vježbaju svoje vještine.

LJUDI I TEHNOLOGIJA

Nenadmašna snaga može se postići samo skladnim radom robota i ljudi. Programiranje jedinstvenih osjetila savršeno obučenih majstora u ujednačene i učinkovite kretnje robotske tehnologije rezultiralo je neusporedivom vještinom u izradi automobila Lexus.

NADLJUDSKE MOĆI

Nakon mnogo sati vježbanja i obuke, majstori Takumi zaposleni u tvrtki Lexus razvili su gotovo nadljudska osjetila. Vid koji uočava tragove nevidljive nevještom oku, sluh koji može namjestiti motor kirurškom preciznošću i dodir koji osjeća nesavršenosti manje od milimetra.