1. Discover lexus
  2. Takumi living
ODABERITE

NAČIN ŽIVOTA MAJSTORA TAKUMI

Potrebno je 10 000 sati da postanete stručnjak, ali 60 000 sati da postanete majstor Takumi. Ovaj jedinstveni dokumentarac priča priču o četiri vrhunska majstora Takumi i njihovoj posvećenosti životu punom beskonačnog ponavljanja bez jednostavnih i brzih rješenja. U njemu se istražuje način na koji će ljudska vještina preživjeti kada se umjetna inteligencija razvije toliko da nadiđe naše sposobnosti.

NEMA BRZIH RJEŠENJA

Samo jedan put vodi do vrhunske vještine, a on zahtijeva iznimnu posvećenost detaljima. Majstori čak skrivaju pogreške i oštećenja na automobilima kako bi njihovi radnici postigli željeni standard rada. Ovi će vam filmovi pokazati zašto ništa nije izrađeno tako vješto kao Lexus. U njima ćete vidjeti kako vozači probnih vožnji i sami prolaze testove prije no što izađu na cestu kao i prostorije u kojima budući majstori Takumi vježbaju svoja osjetila.

Praksa „gerilskog testiranja” odnosno skrivanja oštećenja kako bi se provjerile vještine tima samo je jedan od načina na koji majstori u tvrtki Lexus neprestano testiraju i vježbaju svoje vještine.

LJUDI I TEHNOLOGIJA

Nenadmašna snaga može se postići samo skladnim radom robota i ljudi. Programiranje jedinstvenih osjetila savršeno obučenih majstora u ujednačene i učinkovite kretnje robotske tehnologije rezultiralo je neusporedivom vještinom u izradi automobila Lexus.

NADLJUDSKE MOĆI


Nakon mnogo sati vježbanja i obuke, majstori Takumi zaposleni u tvrtki Lexus razvili su gotovo nadljudska osjetila. Vid koji uočava tragove nevidljive nevještom oku, sluh koji može namjestiti motor kirurškom preciznošću i dodir koji osjeća nesavršenosti manje od milimetra.