1. Discover lexus
  2. Superior quality
ODABERITE

VRHUNSKA KVALITETA

Svaki se detalj u asortimanu Lexusovih vozila proizvodi prema najvišim standardima. Kombinacijom svih aspekata izrade omogućujemo iskustvo savršeno udobne vožnje za vozača i putnike u automobilu.

PROŠIVENA KOŽA

Kožu koja krasi unutrašnjost naših automobila izradili su vrhunski majstori svog zanata. Prije nego što smiju početi s radom na kožnim presvlakama za Lexusova vozila, svi majstori moraju proći naš program obuke od deset koraka u posebnom mjestu obuke zvanom dojo. Naziv „dojo” često označava dvoranu u kojoj se vježbaju borilačke vještine. U Lexusu tako nazivamo mjesto na kojem se otkrivaju i usavršavaju talenti. To činimo kako bi svaki naš model bio čisto savršenstvo kvalitete.

PRECIZNOST RUČNOG ŠIVANJA

Kada sljedeći puta uđete u naš automobil, odvojite trenutak za uživanje u predivno izvedenim šavovima koji krase unutrašnjost kabine. Njihova jednostavna elegancija ne odaje koliko ih je teško izraditi.

Svaki se pojedini šav mora izraditi sa savršenom preciznošću. Učinak možete osjetiti pod rukama dok opipavate ručno izrađene linije koje stvaraju prekrasan kontrast s modernom tehnologijom zaslona s prikazima i instrumentima na nadzornoj ploči.

SAVRŠENA ZAVRŠNA OBRADA

Vanjske komponente svakog pojedinog Lexusovog vozila završno se obrađuju do savršenstva. Doveli smo do savršenstva tehnike bojenja i pjeskarenja kako bismo stvorili zadivljujuće glatke površine bogate i sjajne boje.

Rezultat našeg truda možete osjetiti pod prstima. Doživjet ćete razinu kvalitete koja zaista pobuđuje sva osjetila.

POSTUPAK MOKROG PJESKARENJA

Savršena površina zrači jednostavnom elegancijom, ali se postiže isključivo preciznim radom. Nakon nanošenja svakog sloja temeljne boje, površina automobila obrađuje se ručnim postupkom mokrog pjeskarenja.

Završni učinak provjeravaju vješte oči majstora Takumi, a zatim i digitalni skeneri. Ne propuštamo niti najmanju mrljicu. Naše visoke standarde može zadovoljiti samo besprijekorno glatka površina.

RUKOM PROVJERENA KVALITETA

Strojevi mogu pronaći nesavršenosti, ali za istinsku kvalitetu potreban je vješti ljudski pogled i dodir iskusnih ruku. Lexusovi automobili iz svih serija poliraju se i provjeravaju ručno. Glavnu riječ pri tome imaju vrhunski majstori Takumi.

Tijekom godina iskustva usavršili su moć dodira i zadivljujuću sposobnost „čitanja” površine prstima kako bi završni rezultat bio besprijekoran.

NESAVRŠENOST NIJE OPCIJA

Majstori Takumi brinu se za to da svaki aspekt svakog automobila bude savršen do najsitnijih detalja. Često ih možete vidjeti kako oblače bijele rukavice i opipavaju vozilo ne bi li otkrili najsitnije nesavršenosti manje od milimetra.

Ništa ne može izmaknuti njihovom oštrom pogledu i dodiru i savršenoj usredotočenosti koju su postigli tijekom godina učenja i prakse.

FINO UGOĐENI UREĐAJI

Ispitivanja naših motora nisu isključivo automatizirana. Osim što primjenjujemo najmoderniju tehnologiju kako bismo osigurali najviše standarde, sve komponente ispod poklopca motora nadzire i stručno oko vještih majstora.

Vještina ljudskih ruku skladno radi rame uz rame s najmodernijim sustavima poput CAT snimanja preuzetog iz medicine. Za razliku od tradicionalnih uređaja za snimanje, novi uređaji prikazuju unutrašnjost svakog motora kako bi svaki od njih zadovoljio visoke Lexusove standarde kvalitete.

Takumi se koriste i tradicionalnim alatima, kao što je stetoskop, kako bi u osigurali preciznost i kvalitetu u svim pogledima.