1. Discover lexus
  2. Performance
  3. LC 500 sports coupe
ODABERITE

SPORTSKI KUPE LC

LC je prekretnica u svakom smislu. Označava novi trenutak za Lexus i za naše vozače. Stvoren u Japanu u našem postrojenju za aerodinamička istraživanja svjetskog ranga, pruža vam vožnju poput nijedne druge, bez obzira na to kamo vas odvede vaš sljedeći pothvat.

RAZVIJEN ZA NOVU ERU

Predstavljen 2016. godine na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu, LC je odmah privukao pozornost i pohvale u industriji automobila. Različiti timovi iz Lexusa ujedinili su se kako bi proizveli automobil koji objedinjuje unaprijeđeni dizajn i nenadmašne performanse. Osim što ga je čudesno voziti, ostavlja i snažan dojam o Lexusovoj budućoj strategiji.

OD KONCEPTA DO OSTVARENJA

U modelu LC primjena koncepta u proizvodnji jednostavno je dosad neviđena. Izražajan dizajn povezan je s najvećom inženjerskom stručnošću kako bi se stvorilo čisto iskustvo vožnje koje u potpunosti ostaje luksuzno.

NEZABILJEŽENO POSTIGNUĆE

Ovo je neobična vizija koja je ostvarena do najfinijih detalja. Nadahnut nagrađenim konceptom LF-LC predstavljenim 2012. godine, model LC remeti pravila i očekivanja u branši

Lexusovi inženjeri i dizajneri neumorno su radili kako bi stvorili LC. Baš kao naš svjetski poznat superautomobil LFA, LC su konstruirali vrhunski majstori Takumi. Izrada automobila njihov je poziv, a desetljeća iskustva znače da blisko poznaju preciznost i ljepotu, podižući standarde na nove razine

NENADMAŠNE PERFORMANSE

Sjednite za upravljač modela LC i doživjet ćete jedinstveno iskustvo vožnje zahvaljujući nizu inovativnih novih značajki. Zadivit će vas i njegov dinamičan luksuz. Zaista elegantna, uzbudljiva i nesputana interpretacija naše dizajnerske filozofije L-Finesse.

Pod budnim okom vrhunskih majstora Takumi, LC je jedno od prvih vozila koje je u potpunosti razvijeno u našem postrojenju za aerodinamička istraživanja svjetskog ranga u Japanu. Označava početak nove ere.

VIŠESTUPANJSKI HIBRID

Model LC 500h uvodi novu hibridnu tehnologiju za Lexus. Pogoni ga revolucionarni višestupanjski hibridni sustav koji pruža učinkovitu snagu s niskim emisijama i pritom beskompromisno sportsko, uzbudljivo iskustvo vožnje.

NOVA GENERACIJA SNAGE

Upoznajte novu generaciju hibrida. U višestupanjskom hibridnom sustavu modela LC dva izvora snage inteligentno surađuju. I električni motor s baterijskim napajanjem i benzinski motor mogu samostalno pokretati automobil. Ili se mogu udružiti kad je to potrebno.

Rezultat? Nevjerojatna učinkovitost, niske razine emisija, uzbudljivo iskustvo vožnje i zadivljujuće ubrzanje. Naš sustav nadzire uvjete vožnje i diskretno upravlja protokom energije odabirući optimalne postavke. Ili, ako želite, možete preuzeti kontrolu putem funkcije za odabir načina vožnje.

Višestupanjski hibridni sustav dodatno naglašava sportski duh hibridnog vozila. Uveden je automatski mjenjač s 4 stupnja prijenosa. To omogućuje simulaciju 10 jedinstvenih stupnjeva prijenosa koje vozač može brzo prebacivati. Za agilnu snagu s dobrim odazivom nagazite papučicu gasa ili uživajte u pametnoj učinkovitosti pri manjim brzinama.

VOZNA DINAMIKA

Tehnologija modela LC dovedena je do savršenstva kako bi se stvorilo neusporedivo iskustvo vožnje. Mi znamo da i najmanja komponenta može doprinijeti snažnom rezultatu.

VOŽNJA KAO NIJEDNA DRUGA

Motor modela LC 500 ima dvostruki usisni otvor. To pomaže sustavu da diše i omogućuje fantastičan zvuk motora – glazba za svačije uši. Ovaj „samousisni” motor lijepo se uklapa sa sportskim kupeom u cjelinu. Dopunjuje linearnu isporuku snage modela, omogućujući vam jednostavno upravljanje i nezamjenjivo uzbuđenje kad sjedite za upravljačem.

Na našem putu razvoja Lexusove budućnosti stvorili smo sasvim novo iskustvo vožnje. Karakter i osjećaj modela LC razlikuje se od svakog dosadašnjeg Lexusa.

 

STVOREN ZA AGILNOST

Dok smo stvarali model LC, na svakom smo koraku vizualizirali željeni rezultat: preciznije, profinjenije iskustvo vožnje. Agilan, okretan, snažan

Željeli smo stvoriti vrhunsku kvalitetu vožnje koja pristaje luksuznom sportskom kupeu, ali i onu koja ujedno iznenađuje, rasplamsava strasti vozača. Ako ste imali priliku provozati model LC, znate da smo ostvarili svoj ambiciozan cilj.