PERFORMANSE

FILOZOFIJA F

Vjerujemo da su performanse puno više od same snage vozila. Radi se o čistom iskustvu: fizičkom i emocionalnom.

STRAST PREMA PERFORMANSAMA

Predani smo stvaranju vrhunskih iskustava. Onih koja bude emocije, potiču strasti, poboljšavaju vještine i povezuju vozača s njegovim vozilom i cestom. Tu predanost i stajalište nazvali smo filozofija F. Na taj način svaki put kad iskušate Lexusov model F, vaš se užitak u vožnji povećava.

OSMIŠLJEN NA TRKAĆOJ STAZI

Kako se stvaraju automobili koji pružaju privilegij jedinstvene i uzbudljive vožnje? Zamislite ih i usavršite na trkaćoj stazi. Svoja vozila testiramo na istim mjestima na kojima ikone automobilskih utrka ubrzavaju puls, ruše rekorde i pobjeđuju.

    lexus lfa born on track
 •     lexus fuji nurburgring

  OSMIŠLJEN NA TRKAĆOJ STAZI

  FUJI SPEEDWAY I NÜRBURGRING

  Većina naših testiranja provodi se na legendarnoj trkaćoj stazi Fuji Speedway u Japanu. Slovo „F” iz filozofije F odnosi se upravo na jednu od najizazovnijih trkaćih staza u svijetu.

  Testiranje se provodi i u Europi, na poznatoj trkaćoj stazi Nürburgring u Njemačkoj. Toj je lokaciji posvećena verzija Nürburgring modela LFA. Izuzetna je i iznimno rijetka. Proizvedeno je samo 50 vozila.

  I novi Lexusov luksuzni kupe LC prvi je put javno predstavljen na godišnjoj utrci 24 sata Nürburgringa. Predstavljen je na uvodnoj paradi prije utrke.

 •     lexus the master driver

  OSMIŠLJEN NA TRKAĆOJ STAZI

  MAJSTORSKI VOZAČ

  U Lexusu se testiranje cijeni kao nagrađivana vještina i oblik umjetnosti. Za nas se ono nalazi u srcu performansi. Blisko povezano s umijećem izrade, nadgledaju ga naši majstori Takumi.

  Predsjednik Uprave tvrtke Lexus, Akio Toyoda, naš majstorski vozač, također je dokaz velike važnosti koju pridajemo testiranju. On sjeda za upravljač svakog pojedinog modela i donosi konačnu ocjenu o njegovim performansama. Načelno, on se usredotočuje na emocionalnu stranu doživljaja svakog automobila. Pokreće li njega i hoće li pokrenuti vas?

 •     lexus performance heritage

  OSMIŠLJEN NA TRKAĆOJ STAZI

  IZNIMNO BOGATO NASLJEĐE

  Lexus LFA je superautomobil u svakom smislu. Nastavlja i produbljuje naše nasljeđe inovacije temeljene na utrkama. Čist primjer stručno ostvarene ambiciozne vizije, održava blago „luđačku crtu” u našoj strasti koja nas tjera naprijed do novih granica.

  U modelu LFA u potpunosti ćete doživjeti našu želju da stvorimo nenadmašnu vezu između automobila i vozača. Ali njegov revolucionaran duh i značajke također jako utječu na naša ostala vozila, uključujući modele iz serije F. Što započne s modelom LFA, ubrzo pronađe svoju primjenu negdje drugdje. Mi težimo ka najboljim, najuzbudljivijim performansama u cijelom asortimanu Lexusovih vozila. Kako bismo u tome uspjeli, trkaću stazu pretvorili smo u svoj inovacijski laboratorij za modele iz serije F.

KLJUČNE PERFORMANSE

Mi težimo ka najboljim, najuzbudljivijim performansama u cijelom asortimanu Lexusovih vozila. Kako bismo u tome uspjeli, trkaću stazu pretvorili smo u svoj inovacijski laboratorij za modele F.

 •     2017 lexus discover performance overview f sport

  KLJUČNE PERFORMANSE

  F SPORT

  S modelima F SPORT uživajte u primamljivom okusu filozofije F u Lexusovom modelu po vlastitom izboru. Uvjerite se u savršenstvo postignuto poboljšanim dizajnom i suptilnim prilagođavanjem ovjesa za još veće sportsko iskustvo.