1. Discover lexus
  2. Performance
  3. Born on the track
ODABERITE

ROĐEN NA STAZI

Kako stvarati automobile koji pružaju jedinstveno i uzbudljivo iskustvo vožnje? Osmislite ih i dorađujete na trkaćoj stazi. Provjeravamo naša vozila na istim mjestima gdje legende svijeta utrka ubrzavaju srca, ruše rekorde i osvajaju pobjede.

FUJI SPEEDWAY I NÜRBURGRING

Većina naših testiranja se obavlja na legendarnoj japanskoj stazi Fuji Speedway. Jedna od najtežih trkaćih staza na svijetu je mjesto s kojeg potječe „F“ u Lexusovoj filozofiji F.

Provjere se obavljaju i u Europi, na slavnom Nürburgringu u Njemačkoj. Izvedba Nürburgring modela LFA je odala dužnu počast tom mjestu. Izuzetna je i izuzetno rijetka. Proizvedeno je samo 50 vozila.

Novi luksuzni coupé Lexus LC je, osim toga, predstavljen u velikom stilu na godišnjoj utrci 24 sata Nürburgringa. Prikazan je na paradi prije utrke.

MAJSTOR VOZAČ

Testiranje je, u Lexusu, cijenjeno kao vrijedna vještina i vid umjetnosti. Za nas je ono srž performansi. Nadgledaju ga naši majstori takumi zbog bliske povezanosti testiranja i majstorstva.

Kao dokaz duboke važnosti koju poklanjamo testiranjima poslužit će podatak da je i Akio Toyoda, Predsjednik Lexusa, naš majstor vozač. On sjeda za upravljač svakog modela te je konačni sudac njegovih performansi. On je, u načelu, usredotočen na emotivno putovanje koje iskusi sa svakim automobilom. Čini li vam se da je to doživio? Biste li vi?

SUPERNASLJEĐE

Lexus LFA je superautomobil u svakom smislu. On nastavlja i pojačava naše nasljeđe inovacija kroz utrke. Čisti primjer majstorski ostvarene ambiciozne vizije u kojem se ogleda „crta ludosti“ naše strasti koja nas tjera prema novim granicama.

LFA će vam omogućiti iskustvo najpunijeg iskaza naše želje za stvaranjem vrhunske povezanosti automobila i vozača. Ali njegov revolucionarni duh i odlike, isto tako, temeljito utječu na druga vozila u našoj ponudi, uključujući i naše modele F. Ono što LFA započne, uskoro pronađe svoje mjesto i drugdje. Tragamo za najčišćim, najuzbudljivijim performansama Lexus automobila. Kako bismo to postigli, učinili smo trkaću stazu našim laboratorijem za inovacije za modele F.

PROČIŠĆENE PERFORMANSE

 

Tragamo za najčišćim, najuzbudljivijim performansama Lexus automobila. Kako bismo to postigli, učinili smo trkaću stazu našim laboratorijem za inovacije za modele F.

F PERFORMANCE MODELI