lexus LF SA hero

LF-SA

IZNIMNO KOMPAKTAN KONCEPTNI AUTOMOBIL

Po prvi je puta predstavljen na izložbi Geneva Motor Show 2015. od kuda je krenuo u istraživanje novih teritorija.

 • KONCEPTNI AUTOMOBIL LF-SA

  Naš je Europski dizajnerski studio dobio izazov da izradi koncept za iznimno kompaktan urbani automobil s četirima sjedalima. Rezultat je bio konceptni automobil usmjeren na vozača savršen i za pustolovni vikend i za svakodnevnu gradsku vožnju – SA znači mali pustolov (Small Adventurer).

  Konceptni automobil LF-SA hrabra je interpretacija Lexusove filozofije dizajna L-finesse koja nije zaboravila na čisti užitak vožnje.

  Konceptni automobil LF-SA istražuje budućnost u kojoj će vozači Lexusa još uvijek imati „luksuz” da sjednu za upravljač i voze se sami, a uz to i uživati u savršenoj umreženosti automobila te u sustavima za informiranje, zabavu i sigurnost.

      lexus LF SA section01 fullBleed

INOVATIVAN KOMPAKTNI DIZAJN

Uz jednostavan, snažan i pouzdan dizajn Lexusovi dizajneri pobrinuli su se da model LF-SA bude i iznimno kompaktan kako bi dobio na upravljivosti i dinamičnosti ključnoj za svaki pravi gradski automobil.

 • INOVATIVNI DIZAJN

  Kontrast između udubljene i izbočene površine karoserije dodatno naglašavaju snažni urezi iznad lukova kotača. To čini ovaj dizajn jedinstvenim i stvara osjećaj dinamike i neprestanog kretanja.

 •     lexus LF SA section02 02

  PUSTOLOVINA U BOJAMA

  Pustolovni duh vidljiv je i u bojama ovog konceptnog automobila. Završni premaz zvjezdano sive boje podsjeća na istraživanje svemira, a boje unutrašnjosti nadahnute su zadivljujućom pomrčinom Sunca.

UĐITE U MODEL LF-SA

Unatoč kompaktnim dimenzijama, model LF-SA skriva iznenađujuće prostranu unutrašnjost. Osjećaju svjetline i prozračnosti u kabini dodatno pridonosi i zaobljena nadzorna ploča i jedinstven način pokretanja upravljača i papučica.

    lexus LF SA section03 00
 • lexus LF SA section03 01

  DIZAJN USMJEREN NA VOZAČA

  Kako se u većini gradskih vozila najčešće vozi samo jedna osoba, kabina s četirima sjedalima jasnu prednost daje vozaču. Vozačevo je sjedalo fiksno, a namjestivi upravljač i papučice omogućuju prilagodbu vozila vozaču.

 •     lexus LF SA section03 02

  PROSTOR ZA ISTRAŽIVANJE

  Suvozačevo je sjedalo pomično i omogućuje pristup stražnjim sjedalima. Dizajneri su iskoristili prostor, materijale i dimenzije kako bi u kabini stvorili dvije jasno odijeljene eliptične zone koje se preklapaju.

 • SAVRŠENO UKLOPLJEN I INTUITIVAN

  Sustav za informiranje i zabavu u zadivljujućem modelu LF-SA uključuje zaslon u stilu holograma koji je savršeno uklopljen u ploču s instrumentima kristalnog sjaja zajedno sa širokim zaslonom za prikaz podataka i dodirnom pločicom na središnjoj konzoli.

 •     lexus LF SA section03 04