1. New Cars
  2. UX
  3. ux-world-premiere
ODABERITE
SVJETSKA PREMIJERA

NOVI UX

Lexus s ponosom otkriva unapređenja samopunjivog hibridnog vozila UX 250h i modela UX 200 na benzinski pogon. Ponuda je proširena u pogledu stilskih karakteristika, poboljšanih multimedijskih mogućnosti i povezivanja, a tu je i nova verzija ovog modela – F SPORT Design.

NOVI UX

IZRAVNE I UVJERLJIVE PERFORMANSE

Kako bi se istaknuo Lexus vozački potpis, osnovna obilježja UX-a dodatno su usavršena za još veći komfor u vožnji te bolje vozne karakteristike. Krutost je povećana dodatnim točkastim varovima. Obilježja SUV vozila kod modela UX 250h još su više istaknuta zahvaljujući opcionalnom Lexusovom elektroničkom mjenjaču s pogonom na sve kotače E-Four.
NOVI UX

PONUDA BOJA

Novi Sonic Platinum lak daje dodatan sjaj i dublje nijanse na čitavoj karoseriji vozila. Ponuda boja je izmijenjena na način da je dostupan veći broj dvobojnih izvedbi, a šest se boja može kombinirati s kontrastnim crnim krovom kod verzija F SPORT i F SPORT Design. Za kabinu se može odabrati nova boja lješnjaka (osim za verziju F SPORT) za sve opcije presvlaka. Novi Kagome efekt nabora, inspiriran tradicionalnom japanskom tehnikom pletenja košara, perforiranim kožnim presvlakama daje svjež izgled. Na presvlakama od sintetičke kože korišten je nov uzorak šavova.
NOVI UX

SNAGA ČETVRTE GENERACIJE

UX 250h ostvaruje izvanrednu ekonomičnost i uglađene performanse zahvaljujući četvrtoj generaciji Lexusove tehnologije samopunjivih hibridnih vozila, a pogonski agregat obujma dvije litre razvija 184 KS/135kW. Model UX 200 pogoni gotovo identična verzija četverocilindarskog dvolitrenog benzinskog motora iz hibridnog modela. Ovaj pogonski sustav karakterizira iznimna toplinska učinkovitost od 40%, čime se ostvaruju iznimno niske razine potrošnje goriva i emisija CO2.
NOVI UX

NAPREDNE GOVORNE FUNKCIJE I MOGUĆNOSTI INTEGRACIJE PAMETNOG TELEFONA

Nova funkcija prepoznavanja govora u sklopu multimedijskog sustava obuhvaća mogućnost korištenja putnog asistenta „Hey Lexus“. Time se olakšava obavljanje telefonskih poziva, upravljanje audio funkcijama i klimatizacijskim sustavom te pretraživanje interneta pomoću govornih naredbi. Mogućnost integracije pametnog telefona putem funkcije Apple CarPlay (bežična veza) ili Android Auto (žična veza) dio je serijske opreme. Vlasnici će u skladu s Lexusovim proslavljenim japanskim umijećem gostoljubivosti Omotenashi moći koristiti aplikaciju Lexus Link za pametne telefone smartphone za daljinsko zaključavanje i otključavanje vrata te upravljanje klimatizacijskim sustavom.

NOVI LEXUS UX

ISTRAŽITE STIL I LUKSUZ

NOVI UX

VRHUNSKO KORISNIČKO SUČELJE

Unaprijeđene funkcije Lexusovog novog multimedijskog sustava MM21 u modelu UX brže reagiraju, intuitivnije su, prilagođene čovjeku i proširene. Dodirni ekran povećava veličinu zaslona u vozilu na 12,3 ili 8 inča. U središnjoj konzoli sada su smješteni regulatori grijanih prednjih sjedala, a u tu je i osvijetljeni pretinac ispred upravljačke ploče klimatizacijskog sustava u koji se može smjestiti pametni telefon većih dimenzija.

Bolja upotrebljivost i funkcionalnost rezultat je optimiziranog rasporeda prekidača. S obzirom da je računalna snaga povećana, na naredbe se reagira brže, a „uvijek povezana“ navigacija temeljena na tehnologiji računalnog oblaka isporučuje se serijski pa pristup informacijama o stanju na cestama i prometu u realnom vremenu olakšava planiranje putovanja.

 

NOVI UX

NAPREDNI SIGURNOSNI SUSTAV

Uvođenjem Lexusovog sigurnosnog sustava +2.5, UX je postao još sigurniji nego dosad. Vodeći sustav u svojoj klasi upozorava vas na opasnosti i samostalno djeluje kad je to potrebno da se izbjegne sudar. Dinamički radarski tempomat koristi funkciju smanjenja brzine u zavojima na način da brzinu kretanja vozila automatski prilagođava radijusu skretanja.
NOVI UX

NOVA VERZIJA F SPORT DESIGN

Prisutnost na cesti dodatno je istaknuta vretenastom prednjom rešetkom s Lexusovim mrežastim uzorkom slova L, dok donji dio boje ugljena ističe stabilno držanje vozila. Isti se uzorak pojavljuje u proširenim okvirima svjetala na maglu i pokazivača smjera u prednjem odbojniku. Od ostalih detalja u pogledu dizajna tu su presvlake sjedala od sintetičke kože, grijana prednja sjedala, dvozonski automatski klima uređaj, kamera za vožnju unatrag, automatski brisači, kromirane krovne šipke i crna proširenja blatobrana.
NOVI UX

UX F SPORT

U izmijenjenu verziju UX F SPORT sada se serijski ugrađuje prilagodljivi varijabilni ovjes, kao i prednje i stražnje spojnice za visoke performanse. Time je omogućeno preciznije upravljanje, šasija bolje reagira, a kvaliteta vožnje povećana je na svim podlogama. Kontrolni sustav prilagodljivog varijabilnog ovjesa prilagođen je za primjenu veće sile prigušenja kad uvjeti to nalažu. Osjetljivost obruča upravljača povećana je zahvaljujući novom krutom zglobu između gornjeg dijela mjenjačke kutije i nosača ovjesa. Sila prigušenja amortizera prilagođena je za optimalne performanse.