1. New Cars
 2. NG NX
Početna cijena od (sa PDV-om)
61.982 €
467.003,38 kn
Upečatljiv novi izgled u kombinaciji s revolucionarnim elektrificiranim performansama čine da potpuno novi NX 350h samopunjivi hibrid i NX 450h+ plug-in hibrid pružaju osjećaj koji ne pruža nijedan drugi luksuzni SUV srednje klase. Unutra, dok Takumi kvaliteta izrade ugađa vašim osjetilima, vrhunska povezivost Lexus Link i Lexus Safety System+ sustava istovremeno osnažuju i pružaju zaštitu.
 • OPUSTITE SE I PUNITE

  Pročitajte na koji način NX 450h plug-in hibrid ima koristi od Lexusove kućne stanice za punjenje i paneuropske mreže punjača kojima se pristupa putem Lexus Link aplikacije.

 • OSJETITE VIŠI STUPANJ KONTROLE

  Otkrijte na koji će se način urbani krajolik morati dramatično promijeniti kako bi se suočio s budućim izazovima mobilnosti.                                                                                     

 • LEXUS SAMOPUNJIVI HIBRID

  Saznajte više o 4. generaciji Lexusove samopunjive hibridne tehnologije koja je u srcu modela NX 350h i NX 450h+.                                                                               

Spremni za početak? Odaberite svoj motor

Odaberite razinu opreme

5 Opcije

 • NX - Comfort - Karavan 5 vrata

  NX Comfort

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  61.982 €

  467.003,38 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  62.804 €

  473.196,74 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Business - Karavan 5 vrata

  NX Business

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  65.167 €

  491.000,76 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  66.056 €

  497.698,93 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Executive - Karavan 5 vrata

  NX Executive

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  68.936 €

  519.398,29 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X2

  Od

  69.733 €

  525.403,29 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  76.602 €

  577.157,77 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - Luxury - Karavan 5 vrata

  NX Luxury

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  78.439 €

  590.998,65 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  84.994 €

  640.387,29 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4
 • NX - F Sport - Karavan 5 vrata

  NX F Sport

  Hybrid
  Karavan 5 vrata

  Odaberite svoj motor

  Od

  79.806 €

  601.298,31 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

  Od

  86.308 €

  650.287,63 kn

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4X4

PERFORMANSE

 • U KLASI VODEĆI HIBRIDNI I PLUG-IN HIBRIDNI POGONSKI SKLOPOVI

  S najnaprednijim Lexus Plug-In Hybrid i Lexusovim Self-Charging Hybrid pogonskim sklopovima, novi NX je ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji od SUV modela srednje veličine koji su pogonjeni benzinskim ili dizelskim motorima. Proizvod s više od 15 godina iskustva u pionirskoj elektrifikaciji, ovaj Lexusov samopunjivi hibridni sklop opskrbljuje model NX 350h većom snagom i ubrzanjem, ali uz najbolju ekonomičnost i emisiju štetnih plinova u klasi. Proširujući ponudu Lexus elektrificiranih pogonskih agregata, NX 450h+ postavlja novi standard za plug-in hibride. Ne impresioniraju samo 80 km gradske vožnje u EV (električna vožnja) režimu s nultom razinom emisija, snaga od 306 DIN KS i snažna ubrzanja. Osim toga, tu je i vodeća hibridna učinkovitost u klasi kada je baterija prazna, bez žrtvovanja prostora u prtljažniku ili kapaciteta spremnika goriva.

 • TAZUNA KOKPIT                                                                                           

  Upečatljivi Tazuna koncept, koji je prvi put prikazan na dizajnerskoj studiji LF-30, sada je predstavljen i u novom modelu NX. Stvoren da pruži uzbudljivo iskustvo vožnje maksimiziranjem vašeg kontakta sa cestom ispred vas i upravljačem u vašim rukama, NX kokpit inspiriran je načinom na koji su jahači povezani sa svojim konjima držeći uzde (Tazuna).

 • ODABIR NAČINA VOŽNJE                                                                             

  Smještena blizu upravljača, Drive Mode Select kontrola omogućuje vozačima izbor između Eco, Normal i Sport načina vožnje, kako bi maksimalno povećali učinkovitost, dinamiku ili profinjenost automobila. Osim Eco i Normal, novi NX F SPORT ima dodatne Custom, Sport S i Sport S+ načine rada.

Izgrađen na našoj vrlo hvaljenoj Global Architecture K-platformi, NX donosi mnoga dinamička poboljšanja, uključujući poboljšano držanje podloge i odziv. Širi trag kotača i niže središte ravnoteže rezultiraju izvrsnom upravljivošću i stabilnošću. U potrazi za profinjenošću i smanjenim efektom podupravljanja, Lexusovi inženjeri su specificirali lasersko zavarivanje vijaka, spajanje ljepilom, ojačanja krova, dvostruke brave poklopca motora i ojačanja uporabom čelika visoke vlačne čvrstoće. Za uštedu na masi, za blatobrane i poklopac motora korišten je aluminij.

Kako bi se omogućila prostrana putnička kabina s 500 litara prtljažnog prostora i nisko središte ravnoteže, snažna litij-ionska baterija modela NX 450h+ kapaciteta od 18,1 kWH, ugrađena je ispod poda kabine. Ovaj novi paket baterija koristi 96 litij-ionskih baterijskih ćelija velikog kapaciteta, postižući u klasi vodeći domet u EV načinu rada i kombiniranom ciklusu od 65 km (80 km u gradu). Razvijena posebno za model NX 350h i ugrađena ispod stražnjih sjedala, ova litij-ionska baterija doprinosi i prostranoj unutrašnjosti i izvrsnim voznim performansama. Dok njene lagane litij-ionske ćelije poboljšavaju performanse punjenja, njene kompaktne dimenzije i sustav hlađenja su optimizirani.

Na modelima s pogonom na sve kotače, E-FOUR sustav pruža besprijekorne performanse i pouzdanu vuču na teškim terenima. Inovativni E-FOUR pogonski sustav uključuje dodatni električni motor snage 54 DIN KS ugrađen na stražnju osovinu, koji na zahtjev trenutno pruža okretni moment.

SIGURNOST

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Najnoviji Lexus Safety System + je kao da imate vlastitog kopilota koji vas štiti u svakoj situaciji u vožnji, bilo u gradskom prometu ili na autocesti, danju ili noću, na raskrižjima, u zavojima ili tijekom promjene voznih traka. Koristeći tehnologiju koja definira novu eru u prevenciji nesreća, primjerice, nadograđeni sustav predviđanja sudara sada može detektirati motocikle danju i pješake noću.

 • POMOĆ PRI SIGURNOM IZLASKU

  Pomoć pri sigurnom izlasku koristi nadzor mrtvog kuta za praćenje sudionika u prometu, kao što su automobili i biciklisti koji se približavaju odostraga i gdje je potrebno koristi e-kvaku kako bi vrata ostala zatvorena, čime se do 95% smanjuju nesreće pri otvaranju vrata.

 • MULTIINFORMACIJSKI ZASLON

  Ovaj 7-inčni TFT (Thin Film Transistor) zaslon u boji integriran je u ploču s instrumentima i obavještava vas o svim ključnim podacima, uključujući sigurnosna upozorenja i navigacijske upute. Za dinamičnije iskustvo vožnje, zaslon će prilagoditi izgled i sadržaj ovisno o tome jeste li u Normal, Eco i Sport načinu rada.

Osim iznimno snažne putničke sigurnosne ćelije, zaštita putnika je poboljšana s osam naprednih zračnih jastuka: dvostupanjski zračni jastuk i zračni jastuk za koljena za vozača; jednostupanjski zračni jastuk za suvozača; središnji zračni jastuk za smanjenje kontakta između vozača i suvozača; bočni zračni jastuci na prednjim sjedalima i zračne zavjese, koje se protežu cijelom dužinom na obje strane putničke kabine.

ODVAŽNI DIZAJN

 • NOVA PREPOZNATLJIVA PREDNJA MASKA

  Za najnoviji NX, naši su dizajneri odlučili kreirati nov i moćan izgled. Razvijena je dinamičnija prednja maska s integriranim okvirom. Osim što doprinosi smanjenju mase, novi dizajn naglašava dinamični dojam automobila. Za intrigantan mrežasti uzorak izrađene su vitke komponente u obliku slova U. Osim toga, okomiti dizajn prednje maske, u kombinaciji s trostrukim prorezima na dnu, osigurava poboljšane performanse hlađenja.

 • ČETVEROSTRUKE LED LAMPE

  Ova zadivljujuća LED prednja svjetla sa 4 projektora imaju crni okvir koji pruža vrlo osebujan dojam. Svjetlo je istaknuto Lexusovim Signature dnevnim svjetlima (DRL) u obliku slova L.

 • NOVA LEXUSOVA SVJETLOSNA TRAKA

  Sa stražnje strane, nova Lexusova prepoznatljiva elegantna svjetlosna traka s karakterističnim dizajnom svjetala u obliku slova L, proteže se cijelom širinom novog modela NX. Stvarajući nov i moderan izgled, redizajnirani LEXUS logotip nalazi se u sredini vozila.

Prednja sjedala u novom modelu NX redizajnirana su kako bi ponudila vrhunsku pristupačnost i kontrolu, kao i izvrsnu podršku i značajke udobnosti, poput grijanja i provjetravanja. Kako bi se osigurala pravilna ergonomska potpora oko struka, izveden je konkavni oblik na stranama sjedala, smanjujući kontakt lakta prilikom korištenja upravljača i ručice mjenjača ili korištenja poklopca središnje konzole. Konačno, visina bočne strane sjedala ostala je niska kako bi se osigurao lagani ulazak i izlazak.

Kako upravljač i ručica mjenjača mogu značajno utjecati na doživljaj vožnje, dizajneri koristili principe Lexusove Takumi filozofije, kako bi temeljito usavršili ove točke kontakta. Za upravljač, poseban je fokus stavljen na oblik i presjek kako bi se pružio izvrstan osjećaj i poboljšana stabilnost upravljanja. Redizajnirani su i oslonci za palac i prekidači osjetljivi na dodir.

Praktično preklopivo stražnje sjedalo u omjeru 60:40 standardno je na svim novim modelima NX, što omogućuje jednostavno odlaganje većih predmeta kao što su trkaći bicikli ili daske za surfanje. S preklopljenim stražnjim sjedalima ima prostora za prevoženje glomaznih predmeta.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • PANORAMSKI KROVNI OTVOR

  Dostupan u kombinaciji s krovnim nosačima, impresivni panoramski stakleni krov sada se također može i otvoriti. Pružajući dodatni prostor za glavu i sunce u kabini, opremljen je električnom kliznom zavjesom za sprečavanje ulaska intenzivne sunčeve svjetlosti. Dostupan je i električni, nagibni i klizni stakleni krovni otvor koji novom modelu NX pruža osjećaj slobode, prostranosti i svjetline.

 • ELEKTRIČNA PODIZNA VRATA PRTLJAŽNIKA

  Iznimno brza i osjetljiva, daljinski upravljana podizna vrata prtljažnika osiguravaju praktičnost, posebno kada su vam ruke pune vrećica iz kupovine. S ključem u džepu ili torbi, jednostavno stavite stopalo ispod stražnjeg branika kako biste otvorili ili zatvorili podizna vrata prtljažnika.

 • AC UTIČNICA ZA PUNJENJE

  Model NX 450h+ opremljen je s AC utičnicom za punjenje na desnoj stražnjoj strani vozila, kao i ugrađenim punjačem s maksimalnom snagom od 6,6 kW.

Podaci o vozilu se u boji projiciraju izravno na vjetrobransko staklo. Ovaj veći 10-inčni Head-Up zaslon omogućuje vam provjeru navigacije, sigurnosnih značajki, informacija o automobilu i audio postavki bez skidanja pogleda sa ceste ispred vas. Njegova uporaba je jako praktična, zahvaljujući na dodir osjetljivim prekidačima na upravljaču.

S-Flow inteligentno kontrolira unutarnju klimu u skladu s okolnim uvjetima, osiguravajući izvrsno nisku potrošnju goriva i optimalnu udobnost svakom putniku.

VEĆA POVEZANOST

 • LEXUS LINK MULTIMEDIA

  Puno brži i jednostavniji za uporabu, s poboljšanom razlučivosti na 9,8-inčnom (Lexus Link Connect s navigacijom u oblaku) i velikom 14-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir (Lexus Link Pro s ugrađenom hibridnom navigacijom), Lexus Link Multimedia je prvi sustav te vrste, koji koristi navigaciju u oblaku za redovito ažuriranje karata i podataka o prometu.

 • MARK LEVINSON® AUDIO SUSTAV SA 17 ZVUČNIKA

  Dostupan u izvedbama NX 350h Luxury i F SPORT, novi Mark Levinson® Premium Surround sustav sa 17 zvučnika prilagođen je akustičnim svojstvima modela NX. Pruža besprijekorno iskustvo 7.1-kanalnog digitalnog kućnog kina unaprijeđenog s poboljšanom Clari-Fi™ tehnologijom koja obnavlja zvuk izgubljen u MP3 digitalnoj kompresiji. Za bolji zvuk, veliki stražnji 25 cm subwoofer skriven je u pretincu od 20 litara ispod podnice prtljažnika, poput zvučnika kućnog hi-fi sustava, bez kompromisa što se tiče kapaciteta prtljažnika. Vrhunski audio sustav s 10 zvučnika ugrađen je kao standardna oprema svih izvedbi ovog modela. Ovo uključuje FM RDS radio prijemnik, DAB (digital Audio Broadcasting) prijemnik i Bluetooth povezivanje te nudi veću vjernost zvuka s velikim zvučnicima u prednjim vratima.

 • INTEGRACIJA PAMETNIH TELEFONA

  Uz Android Auto® ili bežičnu Apple CarPlay® aplikaciju, novi NX vam omogućuje jednostavan prikaz i pristup nekim aplikacijama vašeg pametnog telefona na 9,8-inčnom ili 14-inčnom zaslonu.

Umjetna inteligencija i informacije iz oblaka rade zajedno u sklopu pametnog Lexusovog glasovnog asistenta, koji vas štedi hvatanja u koštac s tipkama dok ste koncentrirani na cestu ispred vas. Ovaj novorazvijeni Hej Lexus glasovni asistent razumije prirodni jezik i kontekst izjava kao što su "gladan sam" ili "hladno mi je" te čak može prepoznati koji putnik govori. Možete aktivirati značajke vozila kao što je ambijentalno osvjetljenje ili pretraživati Internet bez micanja ruku s upravljača.

Pomoću induktivnog bežičnog punjača baterija možete puniti kompatibilne pametne telefone ili druge elektroničke uređaje. Osim što je 50% brži nego prije, prikladno je pozicioniran s praktičnim pretincem ispod. Kako bi vaši uređaji bili napunjeni i povezani, model NX ima četiri USB utičnice (sprijeda: 1xA-tip + 1xC-tip, straga: 2xC-tip).

OSJETITE KAKO JE VOZITI POTPUNO NOVI NX

Doživite nevjerojatno uz Lexusovu testnu vožnju. Prvo odaberite vozilo, mjesto i vrijeme koje vam odgovara, a mi ćemo učiniti ostalo.

PREDNOSTI ZA VLASNIKA

Naš je cilj učiniti vaše iskustvo vlasništva Lexus automobila uistinu nevjerojatnim. U sklopu toga nudimo usluge po mjeri koje se brinu o vašim potrebama i potrebama vašeg automobila. Te prednosti uključuju:

 • Tvorničko jamstvo 3 godine/ 100.000 km
 • Uz Lexus Relax do 10 godina jamstva*
 • Trogodišnja pomoć na cesti
 • 10 godina jamstva na hibridnu bateriju
 • Besplatan godišnji pregled hibridnog sklopa
 • Moj Lexus i Lexus Link aplikacija

*LEXUS RELAX
Nakon isteka tvorničkog jamstva nudimo vam mogućnost besplatnog uključivanja u Lexus Relax program. Kao dokaz kvalitete, pouzdanosti i izdržljivosti naših vozila nakon svakog redovnog servisa nudimo vam besplatan popravak vozila u slučaju potencijalnog kvara (sve do 10 godina starosti vozila ili 160.000km, što prije nastupi) pod uvjetom da svoj automobil održavate u ovlaštenom Lexus servisu.

NX GALERIJA

Istražite luksuz, profinjenost i nevjerojatan izgled potpuno novog modela NX.