1. Plug-In Hybrid

PLUG-IN HIBRID

Nova Lexusova hibridna tehnologija s automatskim punjenjem kombinira snažne performanse Lexusovih hibrida s izvanrednim sposobnostima električnog vozila (EV) kako biste dobili najveću uglađenost, doseg na električni pogon i učinkovitost u električnom i hibridnom načinu rada.

ŠTO JE LEXUS PLUG-IN HYBRID?

 

Lexus Plug-in Hybrid (Lexusov hibrid s automatskim punjenjem) ima dva izvora snage: vrlo uglađeni benzinski motor i veliku litij-ionsku bateriju koja pogoni elektromotor/generator. Potpuno napunjeni Lexus Plug-in Hybrid može prijeći na električni pogon više od 64 km, a kada se baterija isprazni, prebacuje se na visokoučinkoviti hibridni način rada.

 

EV NAČIN RADA

Osnovna postavka električnog pogona maksimalno koristi bateriju, omogućavajući vam savladavanje više od 64 km isključivo na električni pogon. Zahvaljujući napajanju koje dolazi iz litij-ionske baterije od 18,1 kWh, možete uživati u gotovo bešumnoj vožnji uz nultu emisiju brzinom do 135 km/h.

 

NAČIN RADA AUTO EV/HYBRID

U načinu rada Auto EV/Hybrid, u ovisnosti o pritisku na papučicu gasa, snažni benzinski motor će oživjeti i pružiti snažno, linearno ubrzanje upravo kad vam je potrebno, omogućavajući dosezanje 100 km/h za malo više od 6 sekundi.

 

UPRAVLJAČKA JEDINICA SNAGE (PCU)

Novi PCU je usklađen s velikim kapacitetom litij-ionske baterije. Uz istosmjerni konverter ispod stražnjeg sjedala, pridodan je i ulazni pretvarač čime se dobiva veća snaga uz male dimenzije. Ovaj sklop s osam slojeva u koji su smješteni sklopovi potrebni za upravljanje plug-in hibridnim pogonom, je smješten neposredno iznad mjenjača radi smanjenja visine poklopca motora.

PRAKTIČNO PUNJENJE

 

Plug-in hibridi pune svoje litij-ionske baterije kabelom koji povezuje automobil s izvorom napajanja. Iako se novi Lexus NX 450h+ može spojiti na normalnu kućnu utičnicu, preporučujemo Lexus Wallbox radi bržeg punjenja.

 

KUĆNA UTIČNICA

Novi Lexus NX 450h+ se jednostavno i praktično uključuje u uobičajenu kućnu utičnicu. Novi Lexus NX 450h+ ima visokoučinkoviti sustav punjenja od 3,3 kW.

 

LEXUS WALLBOX (Lexusov zidni punjač)

Preporučujemo Lexus Wallbox za optimalno punjenje. Jedan od najkompaktnijih punjača te vrste, Entry Wallbox od 22 kW je savršeno rješenje za unutarnju i vanjsku upotrebu za učinkovito punjenje električnih vozila ili vašeg NX 450h+ plug-in hibrida koji će se puniti na 6,6 kW preko svog ugrađenog punjača. Connected Wallbox od 22 kW pruža bolju kontrolu, nudi pametne mogućnosti punjenja uz LAN, WiFi i opciju LTE.

 

APLIKACIJA LEXUS LINK

Radi opuštenog iskustva vožnje na električni pogon, možete daljinski nadzirati razinu napunjenosti i doseg vašeg <nobr>NX 450h+</nobr> , na svom mobitelu. Lexus Link isto tako nudi lokacije punionica širom Europe, pa možete provjeriti dostupnost, brzinu punjenja i cijenu, te nudi usluge kao što su:

  • Daljinski nadzor i zadavanje vremena punjenja
  • Pristup velikoj europskoj mreži javnih punionica
  • Dostupnost punionice, brzinu punjenja i cijenu po kWh

PIONIRI U ELEKTRIFIKACIJI

Novi Lexus NX 450h+ plug-in hybrid se oslanja na preko 15 godina iskustva u električnom pogonu. Pionirska rješenja kao što su motori 4. generacije koji rade po Atkinsonovom procesu, hibridni mjenjači, sustavi upravljanja baterijom i upravljačke jedinice snage su postavila standard za potpuno električnu budućnost.

 

ŠTITIMO PLANET

Kako bismo smanjili ispuštanje stakleničkih plinova i ostvarili cilj da postanemo kompanija s nultom emisijom do 2050., u Lexusu smatramo da je učinkovita elektrifikacija vozila ključna. Od predstavljanja modela RX 400h 2005, prvog elektrificiranog luksuznog automobila na svijetu, Lexus je preuzeo na sebe razvoj i promicanje široke upotrebe ekološki povoljnih hibridnih pogonskih sklopova Lexus Self-Charging Hybrid, kojih je do danas prodano preko 2 milijuna. Pored smanjenja emisije iz automobila, do 2050. planiramo ostvariti nultu emisiju CO2 i svesti potrošnju vode na minimum u svim Lexusovim tvornicama.

 

 

 

SMANJIVANJE TROŠKOVA

Punjenjem automobila doma ili koristeći veliku mrežu punionica širom Europe, možete voziti bez korištenja benzinskog motora dok se baterija ne isprazni, čime eliminirate emisiju i postižete značajnu uštedu goriva.

Budite među prvima koji će rezervirati svoj Lexus NX online