1. Plug-In Hybrid

PLUG-IN HIBRID

Nova Lexusova hibridna tehnologija s automatskim punjenjem kombinira snažne performanse Lexusovih hibrida s izvanrednim sposobnostima električnog vozila (EV) kako biste dobili najveću uglađenost, doseg na električni pogon i učinkovitost u električnom i hibridnom načinu rada.

ŠTO JE LEXUS PLUG-IN HYBRID?

 

Lexus Plug-in Hybrid (Lexusov hibrid s automatskim punjenjem) ima dva izvora snage: vrlo uglađeni benzinski motor i veliku litij-ionsku bateriju koja pogoni elektromotor/generator. Potpuno napunjeni Lexus Plug-in Hybrid može prijeći na električni pogon više od 64 km, a kada se baterija isprazni, prebacuje se na visokoučinkoviti hibridni način rada.

 •  

  EV NAČIN RADA

  Osnovna postavka električnog pogona maksimalno koristi bateriju, omogućavajući vam savladavanje više od 64 km isključivo na električni pogon. Zahvaljujući napajanju koje dolazi iz litij-ionske baterije od 18,1 kWh, možete uživati u gotovo bešumnoj vožnji uz nultu emisiju brzinom do 135 km/h.

 •  

  NAČIN RADA AUTO EV/HYBRID

  U načinu rada Auto EV/Hybrid, u ovisnosti o pritisku na papučicu gasa, snažni benzinski motor će oživjeti i pružiti snažno, linearno ubrzanje upravo kad vam je potrebno, omogućavajući dosezanje 100 km/h za malo više od 6 sekundi.

 •  

  UPRAVLJAČKA JEDINICA SNAGE (PCU)

  Novi PCU je usklađen s velikim kapacitetom litij-ionske baterije. Uz istosmjerni konverter ispod stražnjeg sjedala, pridodan je i ulazni pretvarač čime se dobiva veća snaga uz male dimenzije. Ovaj sklop s osam slojeva u koji su smješteni sklopovi potrebni za upravljanje plug-in hibridnim pogonom, je smješten neposredno iznad mjenjača radi smanjenja visine poklopca motora.

PRAKTIČNO PUNJENJE

 

Plug-in hibridi pune svoje litij-ionske baterije kabelom koji povezuje automobil s izvorom napajanja. Iako se novi Lexus NX 450h+ može spojiti na normalnu kućnu utičnicu, preporučujemo Lexus Wallbox radi bržeg punjenja.

 •  

  KUĆNA UTIČNICA

  Novi Lexus NX 450h+ se jednostavno i praktično uključuje u uobičajenu kućnu utičnicu. Novi Lexus NX 450h+ ima visokoučinkoviti sustav punjenja od 3,3 kW.

 •  

  LEXUS WALLBOX (Lexusov zidni punjač)

  Preporučujemo Lexus Wallbox za optimalno punjenje. Jedan od najkompaktnijih punjača te vrste, Entry Wallbox od 22 kW je savršeno rješenje za unutarnju i vanjsku upotrebu za učinkovito punjenje električnih vozila ili vašeg NX 450h+ plug-in hibrida koji će se puniti na 6,6 kW preko svog ugrađenog punjača. Connected Wallbox od 22 kW pruža bolju kontrolu, nudi pametne mogućnosti punjenja uz LAN, WiFi i opciju LTE.

 •  

  APLIKACIJA LEXUS LINK

  Radi opuštenog iskustva vožnje na električni pogon, možete daljinski nadzirati razinu napunjenosti i doseg vašeg <nobr>NX 450h+</nobr> , na svom mobitelu. Lexus Link isto tako nudi lokacije punionica širom Europe, pa možete provjeriti dostupnost, brzinu punjenja i cijenu, te nudi usluge kao što su:

  • Daljinski nadzor i zadavanje vremena punjenja
  • Pristup velikoj europskoj mreži javnih punionica
  • Dostupnost punionice, brzinu punjenja i cijenu po kWh

PIONIRI U ELEKTRIFIKACIJI

Novi Lexus NX 450h+ plug-in hybrid se oslanja na preko 15 godina iskustva u električnom pogonu. Pionirska rješenja kao što su motori 4. generacije koji rade po Atkinsonovom procesu, hibridni mjenjači, sustavi upravljanja baterijom i upravljačke jedinice snage su postavila standard za potpuno električnu budućnost.

 

ŠTITIMO PLANET

Kako bismo smanjili ispuštanje stakleničkih plinova i ostvarili cilj da postanemo kompanija s nultom emisijom do 2050., u Lexusu smatramo da je učinkovita elektrifikacija vozila ključna. Od predstavljanja modela RX 400h 2005, prvog elektrificiranog luksuznog automobila na svijetu, Lexus je preuzeo na sebe razvoj i promicanje široke upotrebe ekološki povoljnih hibridnih pogonskih sklopova Lexus Self-Charging Hybrid, kojih je do danas prodano preko 2 milijuna. Pored smanjenja emisije iz automobila, do 2050. planiramo ostvariti nultu emisiju CO2 i svesti potrošnju vode na minimum u svim Lexusovim tvornicama.

 

 

 

SMANJIVANJE TROŠKOVA

Punjenjem automobila doma ili koristeći veliku mrežu punionica širom Europe, možete voziti bez korištenja benzinskog motora dok se baterija ne isprazni, čime eliminirate emisiju i postižete značajnu uštedu goriva.

Budite među prvima koji će rezervirati svoj Lexus NX online