1. Owners
 2. Maintenance
 3. Oil change
ODABERITE
VLASNICI

PROMJENA MOTORNOG ULJA

Redovna promjena ulja je važna za nesmetan rad vašeg Lexusa. Lexus tehničari će odabrati pravo ulje za optimalne performanse vašeg Lexusa i ekonomičnost potrošnje goriva.

PROMJENA MOTORNOG ULJA VOZILA

Dok je izmjena motornog ulja standardni dio bilo kojeg Lexus servisa, vaša kilometraža određuje koliko će se redovito motorno ulje vašeg vozila morati mijenjati. Ako trebate dodatne informacije, posavjetujte se s Vašim ovlaštenim Lexus servisom za specijalizirane savjete.

ZAŠTO MORAM MIJENJATI ULJE?

Zamjena ulja jednostavno uključuje uklanjanje starog ulja iz vašeg vozila i zamjenu novog, svježeg ulja. Taj je proces neophodan za produljenje životnog vijeka vaših elemenata motora, sprječavanjem bilo kakve topline uzrokovane trenjem i eventualnom korozijom. Također će osigurati da vaš uljni filtar i dalje spriječava velike i štetne čestice da uđu u motor.

KAKO ZAMIJENITI ULJE?

 

Kako biste osigurali da je vaša zamjena ulja ispravno završena i kako biste spriječili bilo kakvu štetu Lexusu, obratite se najbližem servisu kako biste sa našim obučenim stručnjacima dogovorili izmjenu ulja.

 • Lexus vozila u kojima je potrebno 0w-20 sintetičko ulje odobreni su za produljene intervale promjene ulja od 10.000 km / 12 mjeseci. Ipak, redovito trebate provjeravati razinu ulja u vozilu i dopuniti ako je potrebno.

  Motori koji preporučuju mineralno ulje 5w-20 ili 5w-30, ali dopuštaju opcionalno korištenje 0w-20 sintetičkog ulja i dalje će zahtjevati 5.000 km / 6-mjesečno (ovisno što se dogodi prije) interval zamjene ulja ako se koristi 0w-20 ,

  Ako pogon vozila udovoljava standardnim kriterijima za "posebne radne uvjete", kao što su: terenska vožnja, vožnja po zemljanim cestama, vuča prikolice, česte kratke vožnje ispod 32˚F ili u praznom hodu; motorno ulje mora se zamijeniti u intervalima od 5.000 km bez obzira na vrstu ulja.

  Motorno ulje koje trebate koristiti razlikuje se ovisno o motoru u vašem vozilu. Kako bi se osiguralo ispravno ulje kada se izvrši izmjena motornog ulja, preporučujemo da se obratite lokalnom ovlaštenom Lexus servisu i dogovorite izmjenu ulja s našim obučenim stručnjacima.

  Uživajte u izvanrednoj razini skrbi i pažljivoj usluzi u našoj mreži ovlaštenih Lexus servisa. Lexusovi tehničari imaju specijalističku opremu i alate posebno dizajnirane za vaš Lexus i zamijenit će uljni filtar svaki put kada se promijeni ulje motora vašeg vozila.

 • Kako bi Lexusu pružili najbolju moguću skrb, rezervirajte termin servisa kod svog lokalnog ovlaštenog Lexus servisa.

  Naša cijena servisa pokriva sve usluge potrebne na vašem Lexusu tijekom svog života. Posjetite najbliži ovlašteni Lexus servis kako biste saznali više o dostupnim opcijama servisa.