1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Multimedia & Safety
ODABERITE

JEDNOSTAVNI MULTIMEDIJSKI I PREMIUM INFOTAINMENT SUSTAV

LBX je opremljen najnovijom generacijom sustava Lexus Link Connect, kojim se upravlja putem dodirnog zaslona od 9,8”. 

Sustav ima navigaciju u oblaku, optimizirano planiranje putovanja s informacijama o stanju u prometu u stvarnom vremenu te podacima o eventualnim gužvama i zastojima. Još jedna praktična značajka jest ugrađeni asistent „Hey Lexus” koji odgovara na glasovne naredbe vozača i suvozača.

Integracija pametnog telefona moguća je bežičnim ili žičanim povezivanje sa sustavom Apple CarPlay, ili žičanim povezivanjem sa sustavom Android Auto. Dodatnu praktičnost osigurava opcionalni digitalni ključ. Kompatibilan je s Apple i Android pametni telefonima i uređajima, a omogućava korisnicima da pametnim telefonom otključaju i pokrenu svoj automobil. Pritom telefon ni ne moraju vaditi iz džepa ili torbe, dovoljno je da ga imaju uz sebe. Digitalni ključ također mogu podijeliti s drugim osobama i tako im omogućiti da pristupe vozilu ili ga upotrebljavaju.

Kao i na svim najnovijim modelima marke Lexus, LBX ima jednostavnu funkciju bežičnog ažuriranja softvera za multimedijske i sigurnosne sustave, pa vlasnici nadogradnje mogu obavljati samostalno i ne moraju za to odlaziti u ovlašteni Lexusov servis.

Mark Levinson, ekskluzivni Lexusov partner za sustav ozvučenja, dizajnirao je opcionalno premium sustav za automobil s 13 optimalno pozicioniranih zvučnika. Sustav uključuje subwoofer, koji je ugrađen u stražnja vrata i tako ne zauzima dragocjen prostor u prtljažniku.

INTELIGENTNI SUSTAVI ZA SIGURNOST I POMOĆ PRI VOŽNJI

LBX ima puno funkcija za sigurnost i pomoć pri vožnji, a sve su dio najnovije generacije sustava Lexus Safety System +. To znači da je automobil opremljen s više sustava za detektiranje opasnosti od sudara, upozoravanje vozača i automatsko upravljanje, kočenje i regulaciju pogonske snage prema potrebi, a sve kako bi se sudar izbjegao ili da bi se umanjile njegove eventualne posljedice. Ključni elementi obuhvaćaju sustav za zaštitu prije sudara s funkcijom za pomoć pri skretanju na raskršću, dinamični radarski regulator brzine, sustav za zadržavanje u prometnom traku i sustav za prepoznavanje prometnih znakova. Dodatne stavke koje doprinose sigurnijoj vožnji i poboljšavaju mogućnosti manevriranja, čime se rasterećuje vozač, a uključuju Lexusov elektronički sustav za otključavanje s e-zaporom i sustavom za siguran izlazak iz vozila (Safe Exit Assist), kamera za nadzor vozača Driver Monitor, inteligentne parkirne senzore s funkcijom automatskog kočenja, sustav upozorenja za otkrivanje vozila pod pravim kutom pri vožnji unatrag i sustav za nadzor mrtvog kuta.

Opcionalno će biti dostupne dodatne značajke za sigurnost, primjerice, prednji sustav za otkrivanje vozila pod pravim kutom i zaslon Panoramic View Monitor. Opcija daljinskog parkiranja omogućava uspješno manevriranje i parkiranje automobila na skučenim prostorima bez puno stresa, a vozaču omogućava da vozilo parkira na daljinu upotrebom pametnog telefona.

Vozaču je osigurana bolja vidljivost u lošim vremenskim uvjetima zahvaljujući novom kraku brisača, koji smo ranije imali prilike vidjeti na vodećim modelima LC i LS. Ovaj sustav brisača samostalno distribuira tekućinu za pranje i omogućava temeljito i momentalno čišćenje vjetrobranskog stakla.