1. Discover lexus
  2. Los angeles auto show
ODABERITE
LEXUS VIJESTI

LEXUS LC 500 CONVERTIBLE

Lexus lC 500 convertible se prvi put prikazuje svijetu na salonu automobila u Los Angeles 2019.

NESTRPLJIVO OČEKIVANA KABRIOLET IZVEDBA LEXUSOVOG PREDVODNIČKOG COUPÉ MODELA LC500
 

LC 500 Convertible è stato pubblicato da Salonu automobila a Los Angeles nel 2010 da 18. studenog do 1. prosinca 2019.

Paleta LC-a oslikava Lexusov razvoj na putu prema stvaranju marke luksuznog lifestylea, pružajući užitak i uzbuđenje u vožnji koji obogaćuju životni stil kupaca. Novi LC 500 Convertible slijedi izvedbu coupe jer te dvije izvedbe zaokružuju cjelokupnu paletu Lexusa, pružajući jedinstveno iskustvo vožnje koje potiče osjetila, izražavajući istovremeno zadivotju.

Izvana, novi LC sjajno isprepliće jedinstvenu liniju krova coupea s karakterom kabrioleta, stvarajući ljepotu uz podignuti ili spušteni krov. Unutrašnjost promišlja kako pojedinosti kao što su pokrov prtljažnika i materijali presvlaka sjedišta postaju god dizajnerskog izražaja kada ih se promatra izvana.

Ovaj novi model slijedi vozna svojstva coupea poznata kao „Exhilarating Performance“, pružajući osjećaj jedinstva s prirodom i dojmljivo iskustvo vožnje koje je jedino moguće doživjeti u kabrioletu.

Unutarnja konstrukcija se odlikuje optimumnim smještajem i oblikom rukohvata radi pojačavanja dojma dinamičnosti u skladu s vozačevim temperamentom. Zahvaljujući robusnom motoru V8 senzacionalnog zvuka, LC 500 Convertible ubrzava ugodno linearno. Radi dodatnog pojačanja iskustva vožnje, LC500 Convertible je opremljen grijačima za vrat i prozirnim deflektorom zraka koji pridonosi udobnosti i tihoj vožnji koji u Lexusovom DNK.

Početak prodaje novog LC 500 Convertible je predviđena za ljeto 2020

 

GLAVNE ODLIKE LC 500 CONVERTIBILE
 

  • Vanjski izgled se temelji na LC coupeu, pri čemu kabriolet zadržava izuzetne aerodinamičke performanse i ottimalenu raspodjelu težine, ugrađujući ljepotu funkcionalnosti u oblikovanje. Mekani krov stvara jedinstvenu siluetu i sportski nastup kakav i priliči kabrioletu. Linija poklopca prtljažnika je podignuta i proširena kako bi se stvorio dinamičan obris u pogledu s boka i naglasio široki stav na cesti.
  • Kako bi se zadržala prekrasna silueta LC 500 uz spušteni krov, automatski mehanizam sklapanja uvlači krov pod integrirani pokrov.
     

Dizajneri su osmislili vizualni pojas koji započinje na rubu vrata, pa se profil vojila odlikuje karoserijom koja se obavija oko putničke kabine, stvarajući čist i prigrljen izgled.

Mekani krov je izrađen od 4 sloja i zadržava tečnu liniju krova izvedbe coupe, pri čemu se nosivi okvir ne nazire kroz tkaninu. Povrh toga, tkanina krova je pažljivo odabrana i proizvedena kako bi se osigurala optimumna napetost bez gužvanja, uz poboljšanu zvučnu izolaciju.

Izbor boja karoserije i mekanog krova, kao i elegantne nijanse unutrašnjosti, su pažljivo odabrani i kombinirani kako bi se dopali osjećaju za lijepo, istančanom ukusu i različitim životnim stilovima kupaca.

Detalji u unutrašnjosti kao što su spojevi i uzorci perforacije na gornjem dijelu sjedala, te reljefni logo „L“ na stražnjoj strani naslona za glavu.

Prilikom otvaranja i zatvaranja mekanog krova, kretanje je pažljivo kontrolirano, posebno na početku i kraju kako bi se istaknuo osjećaj kvalitete i sigurnosti za vozača. Kretanje krova i pokrova je precizno sinkronizirano sparse postizanja elegantnog i prirodnog pokreta, pri čemu je brzina otvaranja i zatvaranja najbolja u klasi.

Krov je moguće otvoriti zatvoriti dok se vozilo kreće brzinom do 50 km / h, un animirani prikaz na ploči s instrumentima omogućava vozaču jednostavan nadzor odvijanja postupka.

FUZIJA LEGENDARNOG LEXUSOVOG „EXHILARATING PERFORMANCE“ I ISKUSTVA VOŽNJE KABRIOLETA

 

Konstrukcija karoserije LC 500 Convertible je prerađena radi postizanja krutosti potrebne za podjednakih legendarnih Lexusovih voznih svojstava kakvima se odlikuje i Coupe, uz istovremeno postizanje prekrasnog izgleda i dovoljno velikog prtljažnika.

Zahvaljujući strateškom razmještaju i obliku spone stražnjih amortizera, strukturna krutost ovog automobila je značajno poboljšana. Ova spona je izrađena od lakog aluminija postupkom tlačnog lijeva radi smanjivanja dodane težine, a dodatni amortizer poboljšava udobnost u vožnji. Dodatne spone su smještene ispod karoserije, uz korištenje materijala kao što su magnezij i aluminij, čime je postignuta velika krutost uz malu dodatnu težinu. Rezultat su dinamičke performanse koje odgovaraju vozačevim namjerama.

Atmosferski 5,0-litarski V8 motor, uparen s automatskim mjenjačem DirectShift-10 daje LC-u linearno, pa ipak zadivljujuće ubrzanje. Izlazna snaga je usklađena s prometnim okolnostima, od mirnog ubrzanja u svakodnevnoj gradskoj vožnji, do ubrzanja na samoj granici kada to vozač zaželi.

PROMIŠLJENO ISKUSTVO BORAVKA U PUTNIČKOJ KABINI OCRTAVA LEXUSOVU FILOZOFIJU „HUMAN CENTERED“

 

U svrhu stvaranja prostora u kojem će se osjećati uzbuđenje vožnje na otvorenom zraku bez ometanja razgovora u automobilu, fokusirali smo se na aerodinamiku dijelova kao što su donji rub prozora i stražnje letvice. U kombinaciji s prozirnim deflektorima zraka od polikarbonata, spriječen je ulaz struje zraka u putničku kabinu čime je postignuta vrlo niska razina buke.

Upravljanje zvukom je ključni dio Lexusovog DNK, a unutrašnjost LC 500 Convertible potiče osjetila emotivnim zvukovima motora. Active Noise Control (ANC) (Aktivna kontrola buke), u kombinaciji sa zvučnom izolacijom i tehnikama upijanja, prigušuje neželjene šumove i zvukove neugodnih frekvencija.

Audio sustav vjerno reproducira originalni zvuk svakog instrumenta, vokala i okoline u trenutku snimanja. Povrh toga, akustički dizajn se automatski mijenja uz dignuti ili sklopljeni krov, pružajući akustički prostor u kojem je moguće uživati u svakoj situaciji.

Sustav Lexus Climate Concierge se koristi za automatsku kontrolu klima uređaja, grijanja sjedala, grijanja vrata i grijanja obruča upravljača, uzimajući u obzir je li krov podignut ili spušten – čineći kabriolet verziju kabine LC 500 udobnom za putnike bez obzira na vanjsku temperaturu.


DIMENZIJE

Ukupna dužina:

4,760 mm

Ukupna širina:

1,920 mm

Ukupna visina:

1,350 mm

Međuosovinski razmak:

2,870 mm

Pomicanje krova:

Otvaranje: 15 s / zatvaranje: 16 s