1. Discover Lexus
  2. Lfa art car
ODABERITE
LEXUS VIJESTI

JEDINSTVEN AUTOMOBIL LFA NA UTRCI 24 H OF SPA

Natjecateljski tim Lexus Emil Frey prvi je put sudjelovao na utrci Total of 24 Hours of Spa 28. – 29. srpnja s dva modela Lexus RC F GT3 na 70. kultnoj utrci izdržljivosti.

Sudjelovanje na utrci omogućili su odlični rezultati natjecatelljskog tima Lexus Emil Frey tijekom prve pune sezone natjecanja serije Blancpain GT, uključujući spektakularnu pobjedu u petoj rundi utrke Circuit Paul Ricard u Francuskoj.

Nastavak je to uspješnog testa na trkaćoj stazi Spa Francorchamps, domu utrke Total 24 Hours of Spa, gdje su se testirali razni ovjesi i postavke u mokrim i suhim uvjetima.

Podaci iz uspješne utrke Spa Francorchamps prošle godine navedeni su i kada je tim osigurao prvo mjesto za model RC F GT3 u svijetu te je nakon toga postigao uvjerljivu pobjedu tijekom runde serije utrke International GT Open.

Voditelj tima Lorenz Frey rekao je da je pouzdanje tima povećao test i znanje da je RC F GT3 imao odličnu, izazovnu izvedbu na stazi utrke Spa od sedam kilometara. „Uzimajući u obzir trkaću stazu Spa, naš Lexus RC F GT3 odlično se prilagođava brzim zavojima tako da bismo trebali vidjeti odličnu izvedbu,” rekao je. „Spa je jedna od najizazovnijih utrka GT3 koja se održava na vjerojatno najspektakularnijoj trkaćoj stazi na svijetu i cijeli tim vrlo je uzbuđen što po prvi put sudjeluje na 24-satnoj utrci s tvrtkom Lexus

Lorenz Frey, voditelj tima

Spa je jedna od najizazovnijih GT3 utrka koja se održava na vjerojatno najspektakularnijoj trkaćoj stazi na svijetu i cijeli tim vrlo je uzbuđen što po prvi put sudjeluje na 24-satnoj utrci s vozilom tvrtke Lexus.

Vrlo iskusni vozači tima, uključujući vozača Stéphanea Ortellija iz Monaka, pobjednika utrki 24 Hours of Spa i 24 Hours of Le Mans, na utrci su vozili dva modela natjecateljskog tima Lexus Emil Frey RC F GT3.

 

 

LFA UMJETNIČKI AUTOMOBIL

 

Kako bismo obilježili ovu premijeru i 10. godišnjicu brenda izvedbe Lexus „F”, Lexus Europe predstavio je tijekom vikenda utrke Spa jedinstveni LFA umjetnički automobil. Trkaći izgled ovog jedinstvenog vozila koji je dizajnirao portugalski umjetnik Pedro Henriques ujedinjuje odmah prepoznatljive linije jednog od najpoznatijih superautomobila Lexus i živopisni uzorak odražavajući osjećaj kretanja i neprestane evolucije.

„Inspiracija za ovaj dizajn bila je tečnost suvremenog života koji se neprestano kreće i koji se teško zaustavlja.” Pedro objašnjava. Linije na crtežima prate taj osjećaj neprestanih kretnji u svim smjerovima; progresivni život. Htio sam postići živopisan osjećaj koristeći se ručno izrađenim materijalima i fluidnim linijama na elementima na vozilu. Na taj sam način htio izraziti osjećaj kada automobil postaje manje definiran oblik i neprestano se mijenja tijekom kretanja.”

NADAM SE DA ĆU IZRAZITI OSJEĆAJ KADA AUTOMOBIL POSTAJE MANJE DEFINIRAN OBLIK I NEPRESTANO SE MIJENJA TIJEKOM KRETANJA.

Pedro Henriques

Lexus njeguje strast prema umjetnosti i dizajnu što odražavaju izložbeni primjerci brenda na Dizajnerskom tjednu u Milanu. Ovog ljeta Lexus je otvorio pop-up umjetnički prostor UX u Lisabonu u kojem su izložena djela nekoliko umjetnika, uključujući djela Pedra Henriquesa.