1. Discover lexus
  2. Lexus LS za 2023. godinu donosi naprednija luksuzna rješenja te bolju povezanost
ODABERITE
LEXUS VIJESTI

LEXUS LS ZA 2023

Godinu donosi naprednija luksuzna rješenja te bolju povezanost

  • Nova multimedijska platforma za limuzinu Lexus LS radi brže, intuitivnije i ima nove usluge na daljinu
  • Prestižni sustav Lexus Link Pro ima 12,3-inčni dodirni zaslon i ugrađenog asistenta „Hey Lexus”
  • Mogućnost izrade plana putovanja u stvarnom vremenu s navigacijom u oblaku dostupna je u osnovnoj opremi
  • Zaslon Digital Panoramic View Monitor i Lexusov sustav za pomoć pri parkiranju jamče bezbrižnost
  • Čiste linije i novi raspored u putničkom prostoru jamče optimalnu iskoristivost 
     

Lexusova limuzina LS elegantnija je no ikad. U verziji za 2023. godinu krasit će je još bolje vozne performanse te dodatne mogućnosti za komunikaciju i zabavu, a zahvaljujući najnovijoj tehnologiji povezivanja bit će olakšan pristup informacijama.  

Najnoviji i najbrži multimedijski sustav Lexus Link u potpunosti će transformirati limuzinu LS. Putnicima će omogućiti jednostavnu interakciju sa sustavom putem dodirnog zaslona u automobilu, glasovnih naredbi ili na daljinu putem pametnog telefona, a sve zahvaljujući novom bežičnom sustavu Apple CarPlay ili žičanoj verziji za sustav Android Auto. 

Novi Lexus Link Pro dio je osnovne opreme, a pruža elegantnije multimedijsko iskustvo, zahvaljujući dodirnom zaslonu od 12,3 inča i ugrađenom asistentu „Hey Lexus” koji pametno odgovara na glasovne naredbe za surfanje internetom, uspostavlja pozive i omogućuje rukovanje audiosustavom ili klimatizacijom.

U Lexusu LS za 2023. godinu više funkcija i bolje mogućnosti povezivanja nisu ograničeni samo na područje unutar vozila. Praktični daljinski pristup korisniku omogućuje da se funkcijama upravlja na daljinu. Bežična ažuriranja pružaju najnoviji softver za multimedijski sustav, a Lexus Link omogućuje odmrzavanje vjetrobranskog stakla na daljinu te upravljanje bravama vrata i svjetlima upozorenja putem aplikacije na pametnom telefonu. Model Lexus LS 500h ima i opciju daljinskog podešavanja temperature u putničkom prostoru i temperature obruča upravljača. Isto tako, aplikacija omogućuje analizu podataka o vožnji, prikaz informacija o lampicama upozorenja i savjete za hibridnu vožnju, a ima i ugrađenu funkciju „Pronađi moj automobil”.

Bezbrižna vožnja bez puno čekanja moguća je zahvaljujući snažnom rješenju za navigaciju, sustavu koji kombinira mogućnost pružanja informacija o stanju u prometu u stvarnom vremenu, kao i informacija o stanju na cestama i parkiranju putem oblaka, a sve zahvaljujući novoj usluzi Premium povezivanja s ugrađenim, „uvijek povezanim”, sustavom za navigaciju. 

Vozači bezbrižno mogu manevrirati i uživati u novom prikazu na zaslonu Digital Panoramic View Monitor, na kojem se prikazuje stanje ispod vozila zajedno s položajem guma. Osim već velikog broja praktičnih i sigurnih rješenja u okviru sustava Lexus Safety System+, sustav za pomoć pri parkiranju dodatno poboljšava snalaženje u prostoru i osjećaj prostora pri vožnji unatrag tako što na zaslon projicira središnju liniju kretanja vozila.

Ovim značajkama upravlja se putem novih prekidača koji se nalaze na redizajniranoj središnjoj konzoli. Zahvaljujući novom multimedijskom sustavu prelazak s daljinskog dodirnog sustava je lakši i lokacije prekidača su optimalne, što pomaže pri lakšem snalaženju kod upotrebe. Površine u unutrašnjosti su preglednije, a oblik središnje konzole elegantniji s mogućnošću jednostavnog odlaganja pametnog telefona.

Za više informacija o modelu Lexus LS posjetite https://www.lexus.hr/new-cars/ls

Fotografije možete preuzeti na https://newsroom.lexus.eu/smarter-better-connected-luxury-with-the-2023-ls-range/