KOLAČIĆI NA WEB-MJESTU LEXUS

Ovisno o funkciji kolačića i svrhi u koju se kolačići upotrebljavaju postoje četiri kategorije kolačića:

KOLAČIĆI NA WEB-MJESTU LEXUS

„Za poboljšavanje iskustva na mreži Lexus i naši partneri upotrebljavaju „kolačiće”, „web-pratilice” ili druge tehnologije za praćenje. Kolačići su tekstne datoteke koje se postavljaju u preglednik računala radi pohrane vaših preferenci. Lexus upotrebljava kolačiće ili druge tehnologije za praćenje radi razumijevanja upotrebe usluga i interneta te radi personalizacije proizvoda, sadržaja, ponuda ili usluga na web-mjestima Lexus.
Na primjer, možemo upotrebljavati kolačiće radi personalizacije vašeg doživljaja na uslugama Lexus Build & Buy (npr. radi prepoznavanja vašeg imena kada se vratite na uslugu ili radi pohrane konfiguriranog vozila), spremanja lozinke u područjima koja su zaštićena lozinkom i omogućivanja upotrebe košarice. Lexus dijeli kolačiće u 4 različite kategorije:

1. Strogo potrebni kolačići
a. Upotrebljavamo kolačiće radi pružanja minimalnih usluga na web-mjestima Lexus.
b. Upotrebljavamo kolačiće radi poboljšanja sigurnosti na web-mjestima Lexus.
c. Ti su kolačići obavezni i ne mogu se onemogućiti na ovom web-mjestu.
d. Općenito, kolačiće možete onemogućiti u bilo kojem trenutku u pregledniku.

2. Kolačići za izvedbu
a. Lexus upotrebljava kolačiće radi poboljšanja usluge koju pružamo na mreži upotrebljavajući analitiku, skočne upitnike i sveukupnu izvedbu te nadzor dostupnosti.
b. Ti su kolačići opcionalni i možete poništiti njihov odabir u dijaloškom okviru postavki za kolačiće pri vrhu ove stranice.

3. Funkcionalni kolačići
a. Lexus upotrebljava kolačiće radi pamćenja vaših podataka za prijavu sljedeći put kada posjetite naša web-mjesta.
b. Također, ove kolačiće upotrebljavamo radi unapređivanja vašeg korisničkog doživljaja pamćenjem određenih odabira, npr. vaš odabir između mjesečnih plaćanja i plaćanja gotovinom u odjeljku Build & Buy.
c. Ti su kolačići opcionalni i možete poništiti njihov odabir u dijaloškom okviru postavki za kolačiće.

4. Kolačići za ciljne skupine / kolačići za praćenje
a. Za omogućavanje potpunog doživljaja na web-mjestima Lexus, ovi se kolačići upotrebljavaju za bilježenje stranica koje ste posjetili na web-mjestima Lexus ili pružanje lokalnih usluga poput „najbliži Lexus distributer”. To može dovesti do ciljanih oglasa tijekom posjeta web-mjestima koja nisu web-mjesta Lexus.
b. Ti su kolačići opcionalni i moraju se izričito prihvatiti u natpisu s kolačićima ili u dijaloškom okviru pri vrhu ove stranice.

Lexus ili pružatelji usluga treće strane ili naši partneri također mogu upotrebljavati kolačiće ili druge tehnologije za praćenje radi upravljanja izvedbom oglasa ili mjerenjem izvedbe oglasa koji se prikazuju na drugim web-mjestima koja posjećujete.

Posjetom web-mjesta Lexus, bez obzira jeste li registrirani korisnik ili ne, primate na znanje i slažete se s time da nam dajete suglasnost za praćenje vaših aktivnosti i upotrebe naših usluga i funkcionalnosti s pomoću prethodno opisanih tehnologija te sličnih tehnologija koje će se razviti ubuduće. Treće strane mogu same postaviti vlastite tehnologije za praćenje i pristupiti im ako posjetite naše web-mjesto Lexus te mogu imati pristup vašim informacijama i vašim aktivnostima na mreži u određenom vremenu i na različitim web-mjestima ili aplikacijama kada upotrebljavate web-mjesta Lexus. Njihova upotreba takvih tehnologija za praćenje nije pod našim nadzorom i podložna je njihovoj politici o privatnosti.
Onemogućavanje kolačića

Većina web-mjesta postavljena je za prihvaćanje kolačića. Možda ćete moći postaviti preglednik tako da prikaže upozorenje prije prihvaćanja kolačića ili da možete odbiti određene kolačiće. Međutim, ako onemogućite upotrebu kolačića u web-pregledniku, neke značajke na web-mjestima Lexus možda će otežano raditi ili neće raditi ispravno.